Pentru prima dată după 22 de ani, Răzvan Iordache a reușit să-și miște picioarele

Social (Categoria articolului)

Răzvan Iordache a fost operat la coloană pe 12 august, la clinica din Thailanda, acolo unde a ajuns datorită zecilor de mii de oameni care i-au fost alături și au donat bani într-o campanie umanitară cu adevărat extraordinară. Iar din Thailanda vin vești bune. Operația lui Răzvan a decurs perfect, iar ieri a reușit să-și miște pentru prima dată picioarele după mai bine de 20 de ani.

"Totul decurge perfect, mă simt perfect, nu am avut nicio complicație după operație, multumim Bunului Dumnezeu! Mâine voi începe recuperarea! Doamne ajută! Vă simțim foarte aproape de noi și acest lucru ne dă forța să luptăm! Împreună vom reuși!", a scris Răzvan pe pagina sa de Facebook a doua zi după operație. După operație, Răzvan a început ședințele de recuperare, iar ieri, 16 august, a venit vestea cea mare: "Pentru prima dată după 22 de ani, am putut să-mi mișc picioarele!"
Operația lui Răzvan Iordache a constat în 
implantarea unui dispozitiv electronic de stimulare epidurală. Este vorba despre un tratament inovator şi revoluţionar pentru pacienţii cu traumatism vertebro-medular şi presupune implantarea în coloana vertebrală a acestui dispozitiv, care transmite curenţi electrici de medie şi joasă frecvenţă, care activează circuitele nervoase din măduva spinării. Implantarea stimulatorului se face în combinaţie cu implanturi cu celule stem, implanturi cu factori de creştere a celulelor stem, precum şi terapii tradiţionale suplimentare, toate urmate de un foarte complex program de recuperare medicală, de minimum 40 de zile.
Vă reamintim că, în 1995, în urma unui accident, Răzvan Iordache a rămas paralizat de la gât în jos. A trecut prin mai multe intervenții chirurgicale, implanturi cu celule stem și programe speciale de recuperare (majoritatea în China) și a reușit să-și recupereze traseul nervos al membrelor superioare. Acum, Răzvan își continuă lupta pentru a putea sta pe propriile picioare, pentru a putea merge. Iar noi toți suntem alături de el. Succes Răzvan! Doamne ajută!

8086 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai 16.03.2019 16:09 Razvana opreste-te cu povestile astea. Minti poporu cu televizoru .. De la surprize surprize pina la Becali si celulele stem ne tot minti pe la Tv. Toti cei ca tine traiesc aceeasi drama dar nu sunt atat de meschini sa impleteasca astfel de povesti si sa cersheasca permanent sume imense. Sunt tetraplegici care nu au bani de curiosin sau alte chestii elementare. Nu-i frumos ..

Social

1600 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

811 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

340 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1730 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.