Școlile și spitalele din Câmpina au primit bunurile și echipamentele achiziționate de grupul de firme Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL și Medimfarm SA

Actualitate (Categoria articolului)

În luna septembrie a acestui an, grupul de firme Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL și Medimfarm SA a inițiat mai multe programe de sprijinire a comunității câmpinene, demersul având la bază dificultățile cu care se confruntă atât populația, cât și instituțiile și firmele din municipiu, în contextul pandemiei de coronavirus. Unele dintre programele sociale inițiate de grupul de firme menționat sunt deja finalizate, altele continuă să se deruleze și vă vom prezenta stadiul fiecăruia.

1. Sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente în suma de 100.000 euro și a Spitalul de Psihiatrie Voila cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro – bunurile și echipamentele medicale au ajuns deja la cele două spitale. În cazul Spitalului Municipal, este vorba despre aparate de anestezie, aparate de ventilare, monitoare RX și pentru funcții vitale, camere de inhalare, aparate aerosoli, EKG-uri, tensiometre, pulsoximetre, nebulizatoare pentru încăperi, tărgi, saltele și noptiere și multe alte bunuri necesare unității medicale. La Spitalul Voila, sponsorizarea a constat în paturi cu acționare manuală, saltele, noptiere, suporturi mobile pentru perfuzii și electrocardiograf digital. 

2. Sponsorizarea unităților de învățământ din municipiu cu suma de 100.000 euro, pentru dotarea cu mobilier, aparatură și materiale necesare derulării procesului de învățământ – toate obiectele și echipamentele solicitate de școli au fost achiziționate și predate fiecărei unități de învățământ în parte. Lista acestor bunuri este extrem de lungă, de la laptopuri și computere, ecrane de proiecție, imprimante laser și multifuncționale color, la tablete grafice, videoproiectoare și table interactive, de la aparate de aer condiționat, la mobilier școlar (bănci, scaune, catedre).

3. Acordarea “Burselor de meditații” pentru elevii din toate ciclurile de învățământ, pentru o perioadă de șase luni, valoarea totală a sponsorizării alocate fiind de 650.000 euro – programul este în curs de implementare. Din punct de vedere logistic, toate aspectele au fost clarificate. Aproape 800 de elevi de la toate unitățile de învățământ s-au înscris în acest program, profesorii și-au constituit și grupele de lucru, urmează ca pregătirea efectivă a copiilor să înceapă din semestrul al doilea al anului de învățământ, având în vedere faptul că, în cea de-a doua parte a primului semestru, din cauza pandemiei de coronavirus, școlile au fost închise și învățământul se desfășoară exclusiv online.

4. Ajutorarea persoanelor defavorizate prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina în limita sumei maxime de 50.000 lei / biserică sau cult – acest program social se apropie de faza distribuirii produselor către familiile defavorizate. Câteva sute de familii din Câmpina vor beneficia de produse alimentare și de igienă, precum și de echipamente electrocasnice. Beneficiarii vor intra în posesia acestora în perioada premergătoare Crăciunului și vom reveni cu un material pe această temă după distribuirea efectivă a bunurilor și produselor.

5. Farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina acordă un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (produse ce nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina și în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Brebu, Valea Doftanei) – derularea acestui program a început în luna septembrie și se va încheia la 31 decembrie 2020.

6. Reducerea prețurilor la toate categoriile de carburanți la benzinăriile ETU Oil&Gas, ca urmare a aplicării unui adaos comercial de numai 0,1%. Carburanții (benzină, motorină, GPL) s-au ieftinit de la jumătatea lunii septembrie, măsura fiind vlabilă până la finalul acestui an.

7. Scutirea de la plata chiriei a chiriașilor din spațiile deținute de societatea Paltinu SA - este o măsură de sprijinire a firmelor care au închiriat aceste spații, în contextul pandemiei de coronavirus, firmele respective fiind scutite de la plata chiriei în perioada octombrie-decembrie 2020.

8. Reconstruirea casei unei familii din comuna Bănești, care a rămas pe drumuri din cauza unui incendiu – firma Soceram SA a pus la dispoziția familiei afectate materialele de construcții necesare și s-a ocupat de refacerea casei, precum și de dotarea cu mobilier și alte lucruri necesare în noua locuință.

4900 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3286 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.

2309 vizualizari
22 ian. 2021 18:38

Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

1 comentarii

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Alte stiri recente

631 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

1770 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...