Medalie preţioasă pentru atletismul câmpinean la Campionatul Naţional Universitar

Sport (Categoria articolului)

La Piteşti, astăzi şi mâine se desfăşoară finala Campionatului Naţional Universitar, precum şi prima etapă a Campionatului Naţional de Probe Combinate pentru seniori, tineret şi juniori I. În prima zi a întrecerilor, în reuniunea din această după-amiază, atletismul câmpinean a obţinut o medalie foarte preţioasă, fiind la un pas de obţinerea unei a doua medalii, ambele în probele de aruncarea suliţei.

Astfel, în întrecerea feminină, Ioana Plăvan (18 ani, cea mai mică dintre cele 7 concurente aliniate la start) s-a clasat pe un merituos locul 3, cu o aruncare de 46,96m, din ultima încercare. Cea mai bună performanţă a Ioanei Plăvan în acest sezon şi noul ei record personal s-au consemnat în martie, la Arad, atunci când sportiva clubului câmpinean CSS Constantin Istrati a obţinut titlul de campioană naţională la juniori I, cu o aruncare de 47,63m.
În întrecerea similară masculină, Andrei Richea, de asemenea cel mai tânăr concurent dintre cei 9 sportivi aliniaţi la start, s-a clasat pe un onorant loc 4, cu o aruncare de 53,43m, campion naţional universitar în acest an fiind Raul Rusu, de la Universitatea Arad, cu o aruncare de 70,47m.
Cele două rezultate obţinute de sportivii câmpineni dovedesc încă o dată valoarea şcolii de aruncări de la Câmpina, coordonată de ani buni de prof. Nicolae Pavel.

7396 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicu Pavel 21.05.2016 19:48 Mulțumim, Sandu! Mereu pe fază!

Sport

1857 vizualizari
21 apr. 2024 20:53

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

2171 vizualizari
21 apr. 2024 13:10

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

10 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1042 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.