Medalie preţioasă pentru atletismul câmpinean la Campionatul Naţional Universitar

Sport (Categoria articolului)

La Piteşti, astăzi şi mâine se desfăşoară finala Campionatului Naţional Universitar, precum şi prima etapă a Campionatului Naţional de Probe Combinate pentru seniori, tineret şi juniori I. În prima zi a întrecerilor, în reuniunea din această după-amiază, atletismul câmpinean a obţinut o medalie foarte preţioasă, fiind la un pas de obţinerea unei a doua medalii, ambele în probele de aruncarea suliţei.

Astfel, în întrecerea feminină, Ioana Plăvan (18 ani, cea mai mică dintre cele 7 concurente aliniate la start) s-a clasat pe un merituos locul 3, cu o aruncare de 46,96m, din ultima încercare. Cea mai bună performanţă a Ioanei Plăvan în acest sezon şi noul ei record personal s-au consemnat în martie, la Arad, atunci când sportiva clubului câmpinean CSS Constantin Istrati a obţinut titlul de campioană naţională la juniori I, cu o aruncare de 47,63m.
În întrecerea similară masculină, Andrei Richea, de asemenea cel mai tânăr concurent dintre cei 9 sportivi aliniaţi la start, s-a clasat pe un onorant loc 4, cu o aruncare de 53,43m, campion naţional universitar în acest an fiind Raul Rusu, de la Universitatea Arad, cu o aruncare de 70,47m.
Cele două rezultate obţinute de sportivii câmpineni dovedesc încă o dată valoarea şcolii de aruncări de la Câmpina, coordonată de ani buni de prof. Nicolae Pavel.

6972 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicu Pavel 21.05.2016 19:48 Mulțumim, Sandu! Mereu pe fază!

Sport

1845 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2416 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

Alte stiri recente

1957 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4279 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.