Două explozii puternice au zguduit aseară, în jurul orei 22.00, terminalul 'Plecări internaționale' de pe Aeroportul Ataturk din Istanbul. Exploziile au fost provocate de doi teroriști care s-au aruncat în aer la intrarea în aeroport, imediat după ce și-au dat seama că au fost observați de forțele de ordine. Bilanțul inițial al victimelor - 10 morți și aproximativ 100 de răniți. În această dimineață, premierul turc Binali Yildirim a anunțat că numărul persoanelor care și-au pierdut viața a ajuns la 36, majoritatea fiind cetățeni turci.
Potrivit Agenției Reuters, atentatul nu a fost încă revendit, dar oficiali turci au declarat că ar putea fi opera PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) sau a organizației teroriste Stat Islamic.
În această dimineață, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunțat că, prin intermediul ambasadei țării noatre la Ankara și Consulatului General al României la Istanbul s-a luat legătura cu autoritățile locale pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află și cetățeni români.
'Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara şi a Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat şi a contactat, în regim de urgenţă, autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se află şi persoane de cetăţenie română. Cele două misiuni au declanşat procedurile consulare standard în astfel de situaţii şi se află în legătură cu autorităţile turce, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţei legale. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la faţa locului pentru a oferi asistenţa consulară necesară', se menționează în comunicatul de presă emis de MAE.
(Sursă foto - Agenția Reuters)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.