CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proiectul bugetului local al municipiului Câmpina, pentru anul 2020, este supus dezbaterii publice. Valoarea bugetului - 20 milioane euro

- Actualitate -

Proiectul bugetului local al municipiului Câmpina, pentru anul 2020, este supus dezbaterii publice. Valoarea bugetului - 20 milioane euro

Primăria Câmpina a finalizat proiectul bugetului local al municipiului pentru anul 2020. O variantă prescurtată a acestui proiect a fost postată pe site-ul Primăriei Câmpina, pentru consultare publică, iar până la 7 februarie sunt așteptate sugestiile și propunerile câmpinenilor. O dezbatere publică pe marginea bugetului local este stabilită pentru 12 februarie 2020, ora 16.00, la sediul Primăriei.

Conform proiectului, bugetul municipiului Câmpina pentru anul 2020 este estimat 95,66 milioane lei, ceea ce înseamnă aproximativ 20 milioane euro. Sursele de venituri la bugetul local sunt: venituri proprii - 28,17 milioane lei, cote și sume defalcate din impozitul pe venit - 28,54 milioane lei, sume defalcate din TVA - 9,85 milioane lei, credite interne - 10,25 milioane lei, sume primite de la UE - 17 milioane lei și excedentul bugetar al anului precedent - 1,76 milioane lei. Nu sunt incluse în buget, deocamdată, sumele alocate de Consiliului Județean, sume care vor fi cunoscute după aprobarea bugetului județean.
Cheltuielile totale, de 95,66 milioane lei, sunt împărțite între cele două secțiuni: secțiunea de funcționare - 61,11 milioane lei (64% din buget) și secțiunea de dezvoltare - 34,55 milioane lei (36% din buget). Așadar 64% din bugetul local înseamnă cheltuieli de personal (salarii, indemnizații hrană, vouchere de vacanță) și funcționare (iluminat public, salubritate, alocații pentru școli și spitale, asistență socială, reparații pe domeniul public etc), iar 36% înseamnă dezvoltare, lucrări de investiții. Precizăm că din suma totală alocată investițiilor (34,55 milioane lei), de la bugetul local provin 5,42 milioane lei, diferența fiind acoperită din credite (10,25 milioane lei) și din fonduri extrabugetare (17 milioane lei).
În privința investițiilor pentru 2020, în cea mai mare parte sunt lucrări începute în anii precedenți și care continuă în acest an. Lista pare extrem de lungă, dar asta pentru că aici sunt incluse foarte multe documentații - studii de fezabilitate, studii de fundamentare, expertize tehnice, PUD-uri și DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenții). Peste 20 de astfel de documentații sunt "prinse" în lista de investiții pentru acest an, toate însumând peste un milion lei.
Ca lucrări efective, importante, pentru care s-au alocat fonduri semnificative, nu doar 50.000 lei pentru a fi prinsă poziție bugetară, ar fi:
- soluții informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative - 2,7 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- restaurarea Muzeului Hasdeu - 6,9 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal - 10,7 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" - 1,6 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- creșterea eficienței energetice a blocului de pe strada Victoriei - 1,25 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- extindere Cimitir Bobâlna (reabilitarea capelei) - 500.000 lei;
- realizare Cimitir Lumina - 550.000 lei;
- automate de taxare parcare - 350.000 lei;
- reabilitare Calea Doftanei - 4 milioane lei;
- reabilitare Parcul Trandafirilor - 100.000 lei
- reabilitare termică blocuri Bulevardul Carol I - 400.000 lei
Sigur, ar fi multe de spus despre proiectul bugetului local, despre lista de investiții unde multe lucrări sunt incluse doar pentru a se afla acolo, pentru a da bine în an electoral. Așteptăm cu interes dezbaterea publică și sperăm ca locuitorii municipiului să participe la această dezbatere pentru a-și spune punctele de vedere în fața reprezentanților administrației locale.


04 Feb 2020 19:36 6012 vizualizari



Comentarii






  • 16.02.2020 07:49 Habarnistul Este nevoie de cineva cu sange in instalatie.Adio Tiseanu si Pitigoi,am vazut ce pot,ca au baut apa unu dupa altul stim,le stim apucaturile.inca 4 ani sa ii suportam.Sa zica mersi daca ajung si consilieri.Isi pierd degeaba banii pe campanie,devin penibili.Sa vina tineri,sunt multi cu bun simt si care nu o da in zeflemea.Sper ca ne vom trezi la realitatile din 2020
  • 15.02.2020 19:45 Constantin Pe cînd schimbarea conductelor din azbociment prin care este distribuită apa potabilă ? Trebuie să vă reamintesc că aceste conducte sunt un pericol public permanent , sunt interzise prin legea internă dar și prin normativele UE . Azbocimentul din acele conducte este extrem de periculos și este factor determinant pentru mai multe tipuri de cancer . Dacă primăria Campina nu ia măsuri imediate , în scurt timp se va trezi cu mai multe procese prin care se vor cere despăgubiri de ordinul milioanelor de euro . Deasemeni pe cînd asfaltarea străzii calea Doftanei , cap - coadă ? Și pe această speță primăria Campina se va trezi cu mai multe procese .
  • 07.02.2020 15:16 Radu Adica din cei 64% cheltuielile de personal inseamna 85% si restul functionare ?nu este foarte clar .Trai pe vatrai ,tot sa mergi ll munca fara responsabilitate.
  • 05.02.2020 15:09 Buget Nimic deosebit ,un buget de rutina, 64%pt functionare ce trebuia corectat ,foarte multi bani fara justificare,cat priveste dezvoltare 36% e mai NIMIC pentru ce cere orasul.Fonduri europene putine,ca viziune de viitor va ajunge un oras cu 80% servicii si comert.Unde este componenta de dezvoltare ?chiar nu se pot atrage investitori?dintr-un oras industrializat va ajunge unul de pensionari dupa viziunea actuala.Nu se poate face NIMIC la periferia orasului?in afara de micii intreprinzatori ?poate vedem niste poze cu cei actuali din administratie inspectand zonele periferice .
  • 04.02.2020 21:27 Joys Culte,sanatate,cooltura,invatamant....s a facut lista cu finantari.Nu doreste nimeni sf uri gen Calea Plangerii si Voila.Si parc industrial.Investitorii au fugit si fug de Campina si lor le arde de povesti.Si poate ansamblurile nu vor mai da reprezentari prin baruri din Macedonia,Moldova etc.Si poate se spune adio la clubul fantoma si iau exemplu de la cei care nu fac orasul de minune.Promisiuni am podul plin si intors placa,ca la Campina.Sa se duca la pescuit pe garla si sa joace table la clubul de varsta a 3 a cei peste 60 ani.Sunt tineri cu bun simt,e vremea lor,pensionarii pe Bulevard.
2501 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1368 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4982 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV