Primăria Câmpina a finalizat proiectul bugetului local al municipiului pentru anul 2020. O variantă prescurtată a acestui proiect a fost postată pe site-ul Primăriei Câmpina, pentru consultare publică, iar până la 7 februarie sunt așteptate sugestiile și propunerile câmpinenilor. O dezbatere publică pe marginea bugetului local este stabilită pentru 12 februarie 2020, ora 16.00, la sediul Primăriei.
Conform proiectului, bugetul municipiului Câmpina pentru anul 2020 este estimat 95,66 milioane lei, ceea ce înseamnă aproximativ 20 milioane euro. Sursele de venituri la bugetul local sunt: venituri proprii - 28,17 milioane lei, cote și sume defalcate din impozitul pe venit - 28,54 milioane lei, sume defalcate din TVA - 9,85 milioane lei, credite interne - 10,25 milioane lei, sume primite de la UE - 17 milioane lei și excedentul bugetar al anului precedent - 1,76 milioane lei. Nu sunt incluse în buget, deocamdată, sumele alocate de Consiliului Județean, sume care vor fi cunoscute după aprobarea bugetului județean.
Cheltuielile totale, de 95,66 milioane lei, sunt împărțite între cele două secțiuni: secțiunea de funcționare - 61,11 milioane lei (64% din buget) și secțiunea de dezvoltare - 34,55 milioane lei (36% din buget). Așadar 64% din bugetul local înseamnă cheltuieli de personal (salarii, indemnizații hrană, vouchere de vacanță) și funcționare (iluminat public, salubritate, alocații pentru școli și spitale, asistență socială, reparații pe domeniul public etc), iar 36% înseamnă dezvoltare, lucrări de investiții. Precizăm că din suma totală alocată investițiilor (34,55 milioane lei), de la bugetul local provin 5,42 milioane lei, diferența fiind acoperită din credite (10,25 milioane lei) și din fonduri extrabugetare (17 milioane lei).
În privința investițiilor pentru 2020, în cea mai mare parte sunt lucrări începute în anii precedenți și care continuă în acest an. Lista pare extrem de lungă, dar asta pentru că aici sunt incluse foarte multe documentații - studii de fezabilitate, studii de fundamentare, expertize tehnice, PUD-uri și DALI (documentație de avizare a lucrărilor de intervenții). Peste 20 de astfel de documentații sunt "prinse" în lista de investiții pentru acest an, toate însumând peste un milion lei.
Ca lucrări efective, importante, pentru care s-au alocat fonduri semnificative, nu doar 50.000 lei pentru a fi prinsă poziție bugetară, ar fi:
- soluții informatice integrate pentru simplificarea procedurilor administrative - 2,7 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- restaurarea Muzeului Hasdeu - 6,9 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal - 10,7 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" - 1,6 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- creșterea eficienței energetice a blocului de pe strada Victoriei - 1,25 milioane lei (proiect cu fonduri europene);
- extindere Cimitir Bobâlna (reabilitarea capelei) - 500.000 lei;
- realizare Cimitir Lumina - 550.000 lei;
- automate de taxare parcare - 350.000 lei;
- reabilitare Calea Doftanei - 4 milioane lei;
- reabilitare Parcul Trandafirilor - 100.000 lei
- reabilitare termică blocuri Bulevardul Carol I - 400.000 lei
Sigur, ar fi multe de spus despre proiectul bugetului local, despre lista de investiții unde multe lucrări sunt incluse doar pentru a se afla acolo, pentru a da bine în an electoral. Așteptăm cu interes dezbaterea publică și sperăm ca locuitorii municipiului să participe la această dezbatere pentru a-și spune punctele de vedere în fața reprezentanților administrației locale.
După ce în ultimele săptămâni s-a asfaltat Bulevardul Culturii din Câmpina, după lucrările la rețeaua de gaze, vineri, 13 decembrie, au fost realizate și marcajele rutiere.
Vineri, 13 decembrie, a fost ședință extraordinară a Consiliului Local Câmpina. Deși s-a discutat doar o rectificare a bugetului local, au ieșit scântei...
La începutul fiecărui mandat, aleșii locali sunt obligați să-și completeze declarațiile de avere și de interese și să le depună la Primărie pentru a fi postate pe site-ul instituției. Iată cât de bogați (sau nu) sunt noii aleși câmpineni.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.