Din 22 iunie începe distribuirea alimentelor de la UE către beneficiarii din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina va începe miercuri, 22 iunie 2016, să distribuie ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Beneficiarii vor trebui să se prezinte la Căminul Petrol (fosta cantină, Bulevardul Bălcescu nr. 45) pentru a-și ridica produsele. Distribuirea se va realiza în baza unui grafic, pe categorii de beneficiari.

În total, la Câmpina sunt 3.200 de persoane care vor primi alimente de la UE, cu aproape 600 persoane mai multe decât în anii anteriori. Fiecare beneficiar va primi câte două cutii cu conținut identic. Fiecare cutie va conține 1 kg făină, 2 kg mălai, 2 l ulei, 1 kg zahăr, 1 kg orez, o pungă paste făinoase, o conservă carne de vită, un pate de ficat, o cutie pastă de tomate și o pungă fasole boabe. Poliția Locală va aduce la cunoștință  beneficiarilor, individual, când sunt programați să-și ridice produsele alimentare. 
Primele două tranșe de alimente ajung la Câmpina pe 17 și 21 iunie, iar aceste produse vor fi repartizate din 22 iunie persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat și celor care primesc alocație pentru susținerea familiei. Apoi, în funcție de primirea următoarelor tranșe de produse alimentare, vor fi programați și ceilalți beneficiari.
Primăria Câmpina face apel la populație să respecte graficul de distribuție, iar atunci când vin să-și ridice produsele să aibă asupra lor invitația primită de la Poliția Locală și un act de identitate.

Reamintim că beneficiază de alimente de la Uniunea Europeană următoarele categorii:
- famiile şi persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; 
- familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
- şomerii cu o indemnizaţie lunară de până la 450 de lei şi şomerii înregistraţi, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj;
- pensionarii din sistemul public de pensii, cu o pensie de sub 450 lei/lună;
- pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indeminizaţiei sociale, al căror venit este sub 450 de lei/lună;
- persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;
- persoanele beneficiare ale prevederii Legii nr.49/1991, privind acordarea de idemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelelor de război, ale căror venituri sunt sub 450 lei/lună.

3498 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stoica Cornelia 16.06.2016 13:56 sotul meu are handicap accentuat si are si pensie de boala care depaseste coantumul de 450 are dreptul la ajutoare . multumes
  • Dragomir Marian 09.11.2016 09:47 Eu am somaj 451Ron .de ce nu acorda primaria ajutoare si pentru mine pentru ca am depasit 1leu??? Ce poti cumpara cu 1leu ??? .cu leul acesta nu poti cumpara nici sacosele cu pliantele impartite de primarie pentru alegeri macar.,,multumesc".

Social

4021 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

3270 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

2500 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2812 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.