Din 22 iunie începe distribuirea alimentelor de la UE către beneficiarii din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina va începe miercuri, 22 iunie 2016, să distribuie ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Beneficiarii vor trebui să se prezinte la Căminul Petrol (fosta cantină, Bulevardul Bălcescu nr. 45) pentru a-și ridica produsele. Distribuirea se va realiza în baza unui grafic, pe categorii de beneficiari.

În total, la Câmpina sunt 3.200 de persoane care vor primi alimente de la UE, cu aproape 600 persoane mai multe decât în anii anteriori. Fiecare beneficiar va primi câte două cutii cu conținut identic. Fiecare cutie va conține 1 kg făină, 2 kg mălai, 2 l ulei, 1 kg zahăr, 1 kg orez, o pungă paste făinoase, o conservă carne de vită, un pate de ficat, o cutie pastă de tomate și o pungă fasole boabe. Poliția Locală va aduce la cunoștință  beneficiarilor, individual, când sunt programați să-și ridice produsele alimentare. 
Primele două tranșe de alimente ajung la Câmpina pe 17 și 21 iunie, iar aceste produse vor fi repartizate din 22 iunie persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat și celor care primesc alocație pentru susținerea familiei. Apoi, în funcție de primirea următoarelor tranșe de produse alimentare, vor fi programați și ceilalți beneficiari.
Primăria Câmpina face apel la populație să respecte graficul de distribuție, iar atunci când vin să-și ridice produsele să aibă asupra lor invitația primită de la Poliția Locală și un act de identitate.

Reamintim că beneficiază de alimente de la Uniunea Europeană următoarele categorii:
- famiile şi persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; 
- familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
- şomerii cu o indemnizaţie lunară de până la 450 de lei şi şomerii înregistraţi, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj;
- pensionarii din sistemul public de pensii, cu o pensie de sub 450 lei/lună;
- pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indeminizaţiei sociale, al căror venit este sub 450 de lei/lună;
- persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;
- persoanele beneficiare ale prevederii Legii nr.49/1991, privind acordarea de idemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelelor de război, ale căror venituri sunt sub 450 lei/lună.

4128 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stoica Cornelia 16.06.2016 13:56 sotul meu are handicap accentuat si are si pensie de boala care depaseste coantumul de 450 are dreptul la ajutoare . multumes
  • Dragomir Marian 09.11.2016 09:47 Eu am somaj 451Ron .de ce nu acorda primaria ajutoare si pentru mine pentru ca am depasit 1leu??? Ce poti cumpara cu 1leu ??? .cu leul acesta nu poti cumpara nici sacosele cu pliantele impartite de primarie pentru alegeri macar.,,multumesc".

Social

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2379 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1397 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.