Din 22 iunie începe distribuirea alimentelor de la UE către beneficiarii din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Serviciul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina va începe miercuri, 22 iunie 2016, să distribuie ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Beneficiarii vor trebui să se prezinte la Căminul Petrol (fosta cantină, Bulevardul Bălcescu nr. 45) pentru a-și ridica produsele. Distribuirea se va realiza în baza unui grafic, pe categorii de beneficiari.

În total, la Câmpina sunt 3.200 de persoane care vor primi alimente de la UE, cu aproape 600 persoane mai multe decât în anii anteriori. Fiecare beneficiar va primi câte două cutii cu conținut identic. Fiecare cutie va conține 1 kg făină, 2 kg mălai, 2 l ulei, 1 kg zahăr, 1 kg orez, o pungă paste făinoase, o conservă carne de vită, un pate de ficat, o cutie pastă de tomate și o pungă fasole boabe. Poliția Locală va aduce la cunoștință  beneficiarilor, individual, când sunt programați să-și ridice produsele alimentare. 
Primele două tranșe de alimente ajung la Câmpina pe 17 și 21 iunie, iar aceste produse vor fi repartizate din 22 iunie persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat și celor care primesc alocație pentru susținerea familiei. Apoi, în funcție de primirea următoarelor tranșe de produse alimentare, vor fi programați și ceilalți beneficiari.
Primăria Câmpina face apel la populație să respecte graficul de distribuție, iar atunci când vin să-și ridice produsele să aibă asupra lor invitația primită de la Poliția Locală și un act de identitate.

Reamintim că beneficiază de alimente de la Uniunea Europeană următoarele categorii:
- famiile şi persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; 
- familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
- şomerii cu o indemnizaţie lunară de până la 450 de lei şi şomerii înregistraţi, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj;
- pensionarii din sistemul public de pensii, cu o pensie de sub 450 lei/lună;
- pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indeminizaţiei sociale, al căror venit este sub 450 de lei/lună;
- persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;
- persoanele beneficiare ale prevederii Legii nr.49/1991, privind acordarea de idemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelelor de război, ale căror venituri sunt sub 450 lei/lună.

3473 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stoica Cornelia 16.06.2016 13:56 sotul meu are handicap accentuat si are si pensie de boala care depaseste coantumul de 450 are dreptul la ajutoare . multumes
  • Dragomir Marian 09.11.2016 09:47 Eu am somaj 451Ron .de ce nu acorda primaria ajutoare si pentru mine pentru ca am depasit 1leu??? Ce poti cumpara cu 1leu ??? .cu leul acesta nu poti cumpara nici sacosele cu pliantele impartite de primarie pentru alegeri macar.,,multumesc".

Social

590 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

2729 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

Alte stiri recente

477 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1808 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: