La Valea Doftanei s-au luat măsuri speciale pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Actualitate (Categoria articolului)

Comuna Valea Doftanei are un specific aparte - foarte întinsă, foarte mare ca suprafață, destul de numeroasă ca populație și relativ departe de cea mai apropiată localitate urbană. În aceste condiții, administrația locală din Valea Doftanei a luat o serie de măsuri speciale pentru a-i determina pe cetățeni să rămână în case.

Măsurile decise în Comandamentul Local pentru Situații de Urgență de la nivelul administrației locale din Valea Doftanei vizează mai multe planuri. Astfel, pe de o parte, au fost puse la dispoziția locuitorilor comunei mai multe numere de telefon pentru diferite probleme legate de administrația publică - de la evidența persoanelor și starea civilă, până la asistența socială și registrul agricol. Pe de altă parte, au fost puse la dispoziția oamenilor numerele de telefon ale medicilor din localitate, astfel încât orice persoană care are nevoie de medic, să poată lua legătura direct cu acesta, atât pentru sfaturi medicale, cât și pentru consiliere, inclusiv pentru informații privind rețetele. Nu în ultimul rând, există două persoane care îi ajută pe locuitorii din Valea Doftanei în realizarea cumpărăturilor alimentare de strictă necesitate și a obiectelor de igienă personală - practic, cetățeanul sună, persoana respectivă merge la domiciliul acestuia, ia lista și banii și îi aduce produsele și bonul fiscal. Beneficiază de acest sprijin persoanele de peste 65 de ani, fără susținători, precum și persoanele aflate în izolare la domiciliu.
Sunt măsuri simple, dar eficiente, prin care administrația locală din Valea Doftanei încearcă să limiteze cât mai mult posibil ieșirea oamenilor din casele lor și, evident, să limiteze răspândirea coronavirusului.

2957 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1747 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3305 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

196 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

521 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.