Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților. Soluții pentru un sistem de educație european

Politică (Categoria articolului)

(P) "EDUCAȚIA nu este pregătirea pentru viață, EDUCAȚIA e viața însăși" - spunea John Deway, filozof, psiholog și pedagog american. EDUCAȚIA copiilor și a nepoților noștri este viitorul nostru, al tuturor.

În perioada aceasta dificilă, când multe dintre activitățile sociale s-au mutat în mediul online, putem resimți cât de mare este decalajul dintre România și țările occidentale, iar faptul că sistemul nostru de învățământ n-a fost pregătit nu mai este un secret pentru nimeni. "Ceea ce se întâmplă este foarte grav, sunt probleme pe care cu toții le știm, pentru că avem copii și nepoți la școală. E timpul să acordăm EDUCAȚIEI importanța, atenția și mai ales finanțarea pe care sistemul de educație le merită. E timpul să dăm copiilor și tinerilor acestei țări dreptul și șansa concretă la o EDUCAȚIE modernă, performantă, adaptată metodelor occidentale, actualizată din toate punctele de vedere - curriculă, dotări, abordare față de elevi, față de profesori, față de părinți. Și în învățamântul universitar mai sunt multe de rezolvat, lipsesc cu desăvârșire programele extracurriculare care să pregătească studenții pentru viață. Implicarea studenților în proiecte diverse de protejare a mediului, protejarea patrimoniului cultural, fotografie și, de ce nu, programe și activități privind soluții de supraviețuire și prim-ajutor în momente de criză, sunt programe ce ar contribui la valorificarea abilităților personale în viitor. Sunt adepta unui astfel de sistem de EDUCAȚIE și - dacă voi ajunge în forumul legislativ al țării - voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca educația să nu mai fie în România un domeniu pe care toți îl invocă, dar care, în realitate, este lăsat într-o zonă marginală de interes, de acțiune, de finanțare", spune Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților.
Mihaela Duță susține inițierea de legi privind extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare; a unei legi a învățamântului actualizată și în concordanță cu cererea de pe piața forței de muncă și care să reglementeze depolitizarea managementului în învățamânt, dar și crearea cadrului legislativ care să prevină abandonul școlar.

(Publicitate electorală, articol publicat la comanda candidatului independent la Camera Deputaților, Maria Mihaela Duță, CUI mandatar 14200073)

2641 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3783 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

9 comentarii

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

1997 vizualizari
11 aug. 2022 20:24

PMP anunță că nu va vota proiectul de aprobare a PUZ-ului ce include și pasajul subteran

1 comentarii

Partidul Mișcarea Populară Câmpina ne-a transmis un comunicat de presă, având ca subiect votul consilierilor acestei formațiuni politice pe cel mai discutat și disputat subiect - aprobarea PUZ-ului ce include și pasajul subteran. Iată comunicatul:

Alte stiri recente

0 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2756 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.