CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților. Soluții pentru un sistem de educație european

- Politică -

Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților. Soluții pentru un sistem de educație european

(P) "EDUCAȚIA nu este pregătirea pentru viață, EDUCAȚIA e viața însăși" - spunea John Deway, filozof, psiholog și pedagog american. EDUCAȚIA copiilor și a nepoților noștri este viitorul nostru, al tuturor.

În perioada aceasta dificilă, când multe dintre activitățile sociale s-au mutat în mediul online, putem resimți cât de mare este decalajul dintre România și țările occidentale, iar faptul că sistemul nostru de învățământ n-a fost pregătit nu mai este un secret pentru nimeni. "Ceea ce se întâmplă este foarte grav, sunt probleme pe care cu toții le știm, pentru că avem copii și nepoți la școală. E timpul să acordăm EDUCAȚIEI importanța, atenția și mai ales finanțarea pe care sistemul de educație le merită. E timpul să dăm copiilor și tinerilor acestei țări dreptul și șansa concretă la o EDUCAȚIE modernă, performantă, adaptată metodelor occidentale, actualizată din toate punctele de vedere - curriculă, dotări, abordare față de elevi, față de profesori, față de părinți. Și în învățamântul universitar mai sunt multe de rezolvat, lipsesc cu desăvârșire programele extracurriculare care să pregătească studenții pentru viață. Implicarea studenților în proiecte diverse de protejare a mediului, protejarea patrimoniului cultural, fotografie și, de ce nu, programe și activități privind soluții de supraviețuire și prim-ajutor în momente de criză, sunt programe ce ar contribui la valorificarea abilităților personale în viitor. Sunt adepta unui astfel de sistem de EDUCAȚIE și - dacă voi ajunge în forumul legislativ al țării - voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca educația să nu mai fie în România un domeniu pe care toți îl invocă, dar care, în realitate, este lăsat într-o zonă marginală de interes, de acțiune, de finanțare", spune Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților.
Mihaela Duță susține inițierea de legi privind extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare; a unei legi a învățamântului actualizată și în concordanță cu cererea de pe piața forței de muncă și care să reglementeze depolitizarea managementului în învățamânt, dar și crearea cadrului legislativ care să prevină abandonul școlar.

(Publicitate electorală, articol publicat la comanda candidatului independent la Camera Deputaților, Maria Mihaela Duță, CUI mandatar 14200073)


30 Nov 2020 12:56 3782 vizualizari



Comentarii






1100 vizualizari 25 Apr 2024 16:18 Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

citeste mai mult
1542 vizualizari 24 Apr 2024 22:29 Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
623 vizualizari 24 Apr 2024 19:06 Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

citeste mai mult
2042 vizualizari 22 Apr 2024 21:37 Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV