Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților. Soluții pentru un sistem de educație european

Politică (Categoria articolului)

(P) "EDUCAȚIA nu este pregătirea pentru viață, EDUCAȚIA e viața însăși" - spunea John Deway, filozof, psiholog și pedagog american. EDUCAȚIA copiilor și a nepoților noștri este viitorul nostru, al tuturor.

În perioada aceasta dificilă, când multe dintre activitățile sociale s-au mutat în mediul online, putem resimți cât de mare este decalajul dintre România și țările occidentale, iar faptul că sistemul nostru de învățământ n-a fost pregătit nu mai este un secret pentru nimeni. "Ceea ce se întâmplă este foarte grav, sunt probleme pe care cu toții le știm, pentru că avem copii și nepoți la școală. E timpul să acordăm EDUCAȚIEI importanța, atenția și mai ales finanțarea pe care sistemul de educație le merită. E timpul să dăm copiilor și tinerilor acestei țări dreptul și șansa concretă la o EDUCAȚIE modernă, performantă, adaptată metodelor occidentale, actualizată din toate punctele de vedere - curriculă, dotări, abordare față de elevi, față de profesori, față de părinți. Și în învățamântul universitar mai sunt multe de rezolvat, lipsesc cu desăvârșire programele extracurriculare care să pregătească studenții pentru viață. Implicarea studenților în proiecte diverse de protejare a mediului, protejarea patrimoniului cultural, fotografie și, de ce nu, programe și activități privind soluții de supraviețuire și prim-ajutor în momente de criză, sunt programe ce ar contribui la valorificarea abilităților personale în viitor. Sunt adepta unui astfel de sistem de EDUCAȚIE și - dacă voi ajunge în forumul legislativ al țării - voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca educația să nu mai fie în România un domeniu pe care toți îl invocă, dar care, în realitate, este lăsat într-o zonă marginală de interes, de acțiune, de finanțare", spune Maria Mihaela Duță, candidat independent la Camera Deputaților.
Mihaela Duță susține inițierea de legi privind extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii școlare; a unei legi a învățamântului actualizată și în concordanță cu cererea de pe piața forței de muncă și care să reglementeze depolitizarea managementului în învățamânt, dar și crearea cadrului legislativ care să prevină abandonul școlar.

(Publicitate electorală, articol publicat la comanda candidatului independent la Camera Deputaților, Maria Mihaela Duță, CUI mandatar 14200073)

2058 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

6651 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

2475 vizualizari
19 aug. 2021 21:18

PNL Câmpina dorește continuitate în acordarea burselor de excelență pentru liceenii din anii terminali

Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Câmpina anunță că susține în continuare acordarea, de la bugetul local, a "Premiilor Municipiului Câmpina" pentru cei mai buni elevi din anii terminali. Este vorba despre acele burse de excelență inițiate de foștii consilieri PNL Elena Albu și Marian Dulă în anul 2010 și acordate elevilor din anul școlar 2010-2011 și până în prezent. Ulterior, aceste burse de excelență au devenit "Premiile Municipiului Câmpina". Înainte de începutul unui nou an școlar, Consiliul Local trebuie să aprobe un proiect de hotărâre privind aceste premii, cuantumul lor și regulamentul de acordare.

Alte stiri recente

112 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

988 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.