Membrii Atelierului Iconografic "Sfântul Nichita" din Câmpina expun la Chișinău, la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși"

Eveniment (Categoria articolului)

Joi, 17 ianuarie 2019, de la ora 15.00, la Centrul Expozițional "Constantin Brâncuși" din Chișinău va avea loc vernisajul unei expoziții deosebite, intitulate "Candela de veghe". Este vorba despre o expoziție de icoane realizate de membrii Atelierului Iconografic "Sfântul Nichita" din Câmpina.

Expoziția "Candela de veghe" va fi deschisă publicului din capitala Republicii Moldova până duminică, 3 februarie. În cadrul acestei expoziții vor putea fi văzute icoane lucrate în diferite tehnici - pe lemn, pe sticlă, în metaloplastie, în frescă mobilă, în encaustică (o tehnică de pictură folosind culori diluate în ceară). Icoanele sunt realizate de Nicolai Nestor, Valeriu Stoica, Elena Borundel, Ovidiu Teodorescu, Ana Chiorpec, cu toții membri ai Atelierului Iconografic "Sf. Nichita", un atelier care există la Câmpina de mai multă vreme și care a fost înființat pentru renașterea picturii tradiționale a icoanelor. Nu este pentru prima dată când membrii Atelierului Iconografic "Sf. Nichita" expun la Chișinău, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Expoziția anterioară - "Porțile cerului" - a fost găzduită de Muzeul Național de Artă al Moldovei și s-a bucurat de mare succes.

5054 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1229 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2044 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

88 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

1294 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.