În urmă cu câteva luni, la propunerea primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, Consiliul Local a aprobat realizarea unei expertize tehnice a clădirii fostului cinemtograf. A sosit raportul, prezentat recent și în ședința Consiliului Local, iar concluzia nu lasă loc niciunui dubiu: ”expertul recomandă demolarea integrală a construcției”.
Clădirea cinematografului din Câmpina a fost realizată în anul 1960, fiind din toate punctele de vedere la standardele anilor '50 ai secolului trecut. A funcționat ca cinemtograf până în anul 1995, după care, până în anul 2000, a mai avut alte diverse funcții, de atunci fiind, practic, o clădire părăsită, care se deteriorează pe zi ce trece, văzând cu ochii.
Concluzia inginerului Alexandru Constantin, expert tehnic, este clară: ”Având în vedere starea avansată de degradare, precum și faptul că structura construcției a fost dimensionată conform normativelor din anii 1950, nu este posibilă o reabilitare (punere în siguranță) conform normelor actuale. Considerând starea tehnică a construcției, depășirea duratei de exploatare, volumul costurilor pentru reabilitare, expertul recomandă demolarea integrală a construcției. Se menționează că starea avansată de degradare prezintă un pericol de prăbușire parțială sau totală. Se impune luarea măsurilor de restricționare a accesului în zonă”.
Concluzia expertizei tehnice vine pe fondul obținerii de către consilierul local Cosmin Raț a unei modificări legislative, conform căreia, în situațiile în care clădirile care au găzduit cinematografe și care vor fi preluate de administrațiile locale, dar nu mai pot fi utilizate sau reabilitate, pot fi demolate, iar terenul să fie utilizat pentru realizarea unui obiectiv de interes public local. Iar propunerea consilierului de la Partidul Oamenilor Liberi este ca acolo să se facă un centru modern de primiri urgențe, aparținând de Spitalul Municipal.
Oricum, este evident că fostul cinemtograf nu are altă soartă decât demolarea și rămâne în sarcina consilierilor locali să stabilească ce vor face pe terenul respectiv. Dacă ne uităm că, de la începutul acestui mandat, Consiliul Local Câmpina nu a reușit să ia o decizie privind blocul de necesitate, să rezolve problemele cu ștrandul și hotelul de la Casa Tineretului și multe altele, șansele unui centru modern de urgențe par minime. Totuși, este o problemă mult prea importantă, nu numai pentru Câmpina, ci și pentru întreg arealul deservit de Spitalul Municipal. Poate măcar acum vom vedea un Consiliul Local care să-și asume o investiție serioasă, de maximă utilitate publică. Probabil că e unica șansă a consilierilor din acest mandat de a rămâne în istorie cu ceva important pentru comunitate.
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.
Fenomene meteo de o violență extremă au avut loc în cursul zilei de miercuri, 9 iulie, și în Munții Bucegi, nu numai în Sinaia.