Poliția Locală Câmpina a intensificat controalele în privința ocupării abuzive a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

Social (Categoria articolului)

Mai ales în parcările din zona supermaketurilor, acolo unde sunt amenajate locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități, se întâmplă frecvent ca aceste locuri să fie ocupate de alte mașini și nu de cei cărora le sunt destinate. Pentru a descuraja acest fenomen, Poliția Locală Câmpina a intensificat acțiunile privind identificarea persoanelor care ocupă abuziv aceste locuri de parcare. Trebuie să știți că, în conformitate cu Legea 448/2006 actualizată, 4% din numărul total al locurilor de parcare din zonele clădirilor de utilitate publică și zonelor comerciale trebuie să fie destinate persoanelor cu dizabilități, iar aceste locuri de parcare sunt rezervate și marcate corespunzător.

"În acțiunile noastre zilnice avem în vedere permanent și respectarea prevederilor legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, inclusiv în privința parcării unor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu dizabilități. Numai în ultima perioadă, agenții Poliției Locale au aplicat 52 de sancțiuni care au o valoare cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei fiecare, pentru ocuparea fără drept a acestui tip de locuri de parcare. Pentru că nu vrem să ajungem la aceste sancțiuni, Direcția Poliția Locală Câmpina face un apel la conducătorii auto să se conformeze prevederilor legale și să acorde respectul cuvenit acestei categorii de persoane", ne-a declarat directorul Poliției Locale Câmpina, Marius Vișan.

3425 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Fratila 14.06.2019 19:19 Ce faceti dumneavoastra in ceea ce priveste spatiul de parcare pe teritoriul orasului Campina ? Va rog desfiintati barierele din anumite zone acestui oras .Sunem egali sau nu?
  • Campiion 17.06.2019 08:28 Dar dacă tot fac controale pe tema parcarilor de ce nu merg și în teritoriu? Sunt destule străzi cu trotuare blocate complet de masini ai caror proprietari le e lene sa și le bage în curte. PS la Kaufland e simplu: uit de amenda și îmi fac cumpărăturile cu banii de șpagă. Si dacă tot sunt la Kaufland de ce nu se leaga și de cei care parchează in fata magazinelor, ca tot parcare ilegală este?
  • Ionut Popescu 17.06.2019 17:11 Astazi 17 iunie, doi agenti cu masina de serviciu, si-au facut cumparaturile la LIDL si au trecut pe langa masinile parcate ilegal pe locurile destinate persoanelor cu disabilitati fara sa le pese. Ori probabil daca din intamplare era si un jeep cu nr ... BOL le-a fost "jena" sa actioneze. Domnul din jeep nu avea nici un handicap, va asigur.
  • Corina 18.06.2019 09:14 Felicitari! Multumim ca ne ajutati sa educam un popor de needucati... Restul comentariilor sunt doar vorbe. De ce nu faceti si aia si aia. .. Acum vb de locurile cu handicap. Foarte bine ! Felicitari
  • Maia 19.06.2019 12:39 Bravo domnule ! Felicitari Politia Locala! Respectati regulile de circulatie si nu mai comentați!

Social

1728 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.

1971 vizualizari
17 iul. 2019 21:44

15 focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova. Porcii domestici din patru sate, sacrificați pentru evitarea răspândirii virusului

1 comentarii

Virusul pestei porcine s-a extins în mai multe localități din județul Prahova după depistarea, pe 10 iulie 2019, a primului focar de boală în gospodăria unui locuitor din satul Poienarii Rali din comuna Poienarii Burchii. Pe 11 iulie au fost confirmate alte cinci focare - patru la porci domestici în Poienarii Burchii și Târgșorul Vechi și unul la porc mistreț depistat la Fondul de Vânătoare aparținând AVSP Codrii Vlăsiei. Între timp au apărut noi cazuri, astfel că, din 10 iulie și până în prezent, au fost confirmate în total 15 focare de boală.

Alte stiri recente

99 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

596 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.