Poliția Locală Câmpina a intensificat controalele în privința ocupării abuzive a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

Social (Categoria articolului)

Mai ales în parcările din zona supermaketurilor, acolo unde sunt amenajate locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități, se întâmplă frecvent ca aceste locuri să fie ocupate de alte mașini și nu de cei cărora le sunt destinate. Pentru a descuraja acest fenomen, Poliția Locală Câmpina a intensificat acțiunile privind identificarea persoanelor care ocupă abuziv aceste locuri de parcare. Trebuie să știți că, în conformitate cu Legea 448/2006 actualizată, 4% din numărul total al locurilor de parcare din zonele clădirilor de utilitate publică și zonelor comerciale trebuie să fie destinate persoanelor cu dizabilități, iar aceste locuri de parcare sunt rezervate și marcate corespunzător.

"În acțiunile noastre zilnice avem în vedere permanent și respectarea prevederilor legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, inclusiv în privința parcării unor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu dizabilități. Numai în ultima perioadă, agenții Poliției Locale au aplicat 52 de sancțiuni care au o valoare cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei fiecare, pentru ocuparea fără drept a acestui tip de locuri de parcare. Pentru că nu vrem să ajungem la aceste sancțiuni, Direcția Poliția Locală Câmpina face un apel la conducătorii auto să se conformeze prevederilor legale și să acorde respectul cuvenit acestei categorii de persoane", ne-a declarat directorul Poliției Locale Câmpina, Marius Vișan.

3670 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Fratila 14.06.2019 19:19 Ce faceti dumneavoastra in ceea ce priveste spatiul de parcare pe teritoriul orasului Campina ? Va rog desfiintati barierele din anumite zone acestui oras .Sunem egali sau nu?
  • Campiion 17.06.2019 08:28 Dar dacă tot fac controale pe tema parcarilor de ce nu merg și în teritoriu? Sunt destule străzi cu trotuare blocate complet de masini ai caror proprietari le e lene sa și le bage în curte. PS la Kaufland e simplu: uit de amenda și îmi fac cumpărăturile cu banii de șpagă. Si dacă tot sunt la Kaufland de ce nu se leaga și de cei care parchează in fata magazinelor, ca tot parcare ilegală este?
  • Ionut Popescu 17.06.2019 17:11 Astazi 17 iunie, doi agenti cu masina de serviciu, si-au facut cumparaturile la LIDL si au trecut pe langa masinile parcate ilegal pe locurile destinate persoanelor cu disabilitati fara sa le pese. Ori probabil daca din intamplare era si un jeep cu nr ... BOL le-a fost "jena" sa actioneze. Domnul din jeep nu avea nici un handicap, va asigur.
  • Corina 18.06.2019 09:14 Felicitari! Multumim ca ne ajutati sa educam un popor de needucati... Restul comentariilor sunt doar vorbe. De ce nu faceti si aia si aia. .. Acum vb de locurile cu handicap. Foarte bine ! Felicitari
  • Maia 19.06.2019 12:39 Bravo domnule ! Felicitari Politia Locala! Respectati regulile de circulatie si nu mai comentați!

Social

1573 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

2840 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

Alte stiri recente

4180 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

2197 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.