Principele Radu al României a vizitat Primăria Câmpina şi a plantat un scoruş

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi, Principele Radu al României a poposit la Câmpina, oprindu-se şi la Casa cu Grifoni, unde a fost primit de primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir, administratorul public Remus Bădulescu şi alţi reprezentanţi ai administrației locale.

Vizita Principelui Radu al României a avut loc cu aproximativ două săptămâni înainte de sărbătorirea Zilei Regelui, 10 Mai, care în acest an va însemna împlinirea a 150 de ani de existenţă a monarhiei în România. Cu acest prilej, Principele Radu i-a invitat pe toţi câmpinenii la Castelul Peleş din Sinaia, porţile acestuia fiind larg deschise la marea sărbătoare a monarhiei.
La Câmpina, Principele Radu şi-a amintit cu plăcere de cea mai recentă vizită a reprezentanţilor Casei Regale la Câmpina, pe 1 Decembrie 2013, la prima călătorie a Trenului Regal după 1947. De asemenea, a primit cu bucurie de la primarul Horia Tiseanu albumul "Câmpina - bătrânul târg îmbracă haine noi", în care a regăsit fotografii ale membrilor Casei Regale, inclusiv ale Majestăţii Sale Regele Mihai în vizitele de la Câmpina şi a promis că albumul va sta la loc de cinste în Biblioteca Regală de la Săvârşin.
Înainte de plecare, Principele Radu a plantat un scoruş de munte în curtea Primăriei Câmpina. "O să-l considerăm copacul pentru 10 Mai", a spus Principele Radu.

5994 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Oas-Negresti 25.04.2016 22:46 Aia doi care tin copacul in prima imagine lucreaza la sere?

Actualitate

5164 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3016 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

437 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

695 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.