După cel de-al doilea război mondial, fotbalul câmpinean a continuat la un anumit nivel de performanţă, inclusiv cel din Poiana Câmpina asimilat de cele mai multe ori cu municipiul de care îl desparte doar râul Prahova.
Astfel, înfiinţată în anul 1936, pe lângă fabrica din localitate, echipa Astra Română Poiana Câmpina, şi-a schimbat după război denumirea, chiar în mai multe rânduri, în perioadele 1950-1952 şi 1954-1956 numindu-se Flacăra Poiana Câmpina. Imaginea realizată în anul 1955 îi prezintă pe antrenorul I. Tiron, I. Dumitru, Sarvaş, Gh. (Gicuţă) Ionescu, Zaharia, Gh. (Tapalagea) Ionescu, Duţescu, Gh. (Mălai) Ionescu (rândul de sus, de la stânga la dreapta); Niţulescu, Sălcudeanu, Bălăceanu, Minculescu (rândul de jos). Fotografia est realizată de ing. Gheorghe Ariciu.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.