Scandal la PNL Câmpina. Mai mulți liberali s-au retras de pe lista de candidați pentru Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Organizația PNL Câmpina pare destabilizată în acest moment deși ar fi trebuit să defileze în condițiile în care opoziția locală este ca și inexistentă. Tensiuni s-au acumulat de mai multă vreme și totul a explodat acum, odată cu apariția în presă a listei de candidați pentru Consiliul Local la alegerile din iunie. O listă pe care primarul Horia Tiseanu, președintele Organizației PNL Câmpina, a făcut-o singur și apoi a trimis-o la Ploiești, la conducerea județeană. Noi am intrat în posesia ei și am publicat-o și astfel au aflat și liberalii câmpineni cine și pe ce poziție se află pe această listă.

Nu e plăcut să afli din presă că nu ești pe lista pentru Consiliul Local sau că ești pe o poziție care nu contează. Nu e prea plăcut nici să afli că în fața ta, pe locuri eligibile, sunt persoane care, din multe puncte de vedere, nu au ce căuta acolo. Sunt mulți liberali câmpineni care consideră că lista întocmită de Horia Tiseanu este complet lipsită de logică și doar primarul știe ce și cum a gândit când a făcut această listă. 
Toate nemulțumirile au izbucnit vineri seară, într-o ședință foarte tensionată care a avut loc la sediul PNL Câmpina. Mai mulți membri ai organizației i-au cerut socoteală primarului pentru poziția lor de pe lista de candidați, iar la final au anunțat că se retrag de tot de pe listă de vreme ce au fost băgați acolo doar de "umplutură". Asta în condițiile în care sunt persoane foarte cunoscute pe plan local, cu o anumită poziție în societate, persoane apreciate de comunitate. Este vorba despre Bogdan Cord (locul 12), medicul Dan Nica (locul 14), Liviu Briciu (locul 18), Adrian Dochia (locul 20). De asemenea, unul dintre membrii vechi din echipa primarului, consilierul local Daniel Telegescu, a anunțat că se retrage de pe listă (poziția a 17-a) și chiar nu exclude posibilitatea de a candida din partea altui partid de vreme ce nu mai este apreciat și dorit în PNL.
Discuțiile au mers foarte departe pentru că mulți liberali nu înțeleg ce caută consilierul personal al primarului, Bianca Baltac, pe poziția a 5-a, și cvasi-necunoscuta Corina Topală (asistent medical la Spitalul Voila) pe poziția a 10-a. Sunt mai multe semne de întrebare, nu doar cele menționate. Și e normal să fie așa de vreme ce lista nu a fost discutată pe plan local.

Lovitura de grație le-a dat-o colegilor de partid tot primarul Horia Tiseanu în momentul în care le-a spus că, în privința vechilor liberali, a avut o discuție cu deputatul Virgil Guran pentru a afla cine muncește și cine nu în campaniile electorale sau cine și cum contribuie financiar. O gafă de proporții a primarului, în condițiile în care se afla tocmai în fața acelor liberali care au avut o relație proastă cu Guran, unii dintre ei chiar au fost la un pas să părăsească de tot partidul din cauza relației tensionate cu Virgil Guran (despre care, vă reamintim, a plecat din PNL la PLR, apoi la Partidul România Unită și a revenit în PNL, dar la organizația din Dâmbovița). Acel Virgil Guran care l-a numit pe Tiseanu "primar penal" a fost persoana în care Horia Tiseanu a avut încredere mai multă decât în colegii săi de partid?! Greu de acceptat așa ceva de către vechii liberali.

Acum, lista pentru Consiliul Local nu mai este completă. Din informațiile noastre sunt și alte persoane care intenționează să se retragă, să renunțe complet la candidatură și chiar la funcțiile deținute în organizația locală. Problemele sunt departe de a fi rezolvate. Situația a fost gestionată prost încă de la început și poate doar o implicare a celor doi co-președinți de la județ ar mai liniști apele. Să nu uităm că până la alegerile locale au mai rămas trei luni, iar până la începerea campaniei electorale oficiale mai sunt doar două luni. 

Citiți și PNL a stabilit lista de candidați pentru Consiliul Local Câmpina

(Foto articol - imagine de la o conferință de presă mai veche a PNL Câmpina)

10547 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigel 29.02.2016 12:13 Cu Guran?!? Tiseanu a înnebunit de tot? Dar in ce context a discutat Tiseanu cu Guran? Au avut si alte teme de discuție? Așa se explica poziția lui Fratila? Foooooarte tare si interesant!
  • Mihai 29.02.2016 14:07 Cu oameni ca fratila in cap de lista nu ai ce cauta in fata electoratului clar!!omul asta in afara de circ,nu face nimic bun!!
  • Catalin 29.02.2016 16:19 Extraordinar! Din punctul meu de vedere prin aceasta gafa de proporții, Tiseanu recunoaște ca a fost mereu blat cu Guran! Va aduceți aminte ca la localele din 2012 câștigate de Tiseanu in fata lui Guran, acesta din urma nu a fost chiar așa de supărat? Apoi, la parlamentarele din același an, Tiseanu si-a plătit datoria fata de Guran si l-a trădat pe Anghel Jr. Va aduceți aminte scandalul de atunci din PDL ca Organizația locală nu s-a implicat sa il sprijine pe Alexandru Anghel? Iată!!! Era nota de plata prin care Tiseanu își achita către Guran actualul mandat! Sper eu, ultimul!
  • Cosmin 29.02.2016 16:35 Telegescu este un om care a muncit foarte mult in campaniile trecute si nu merita un așa loc. Probabil ca va pleca la ALDE, dacă acolo ii vor fi recunoscute meritele!
  • Petre Gherman 29.02.2016 16:37 Se răsucește Bratianu in mormânt pe ce mâini a ajuns PNL !!!
  • Simona 29.02.2016 16:56 Laura Modrogan nu e pe lista? Cum așa!?! Ce greșeala!
  • Cristian 29.02.2016 22:19 Dep. George Ionescu copresedinte PNL Prahova care avea rolul de mediere, sa ocupat de racolatea Org.ALDE Valea Doftanei formata din 2(doi)membrii. Un succes rasunator care a fost publicat si in presa .... Un succes = ... a copresedintelui PNL.
  • PCR 29.02.2016 22:39 Inteligentilor, pai chiar daca voua nu va convine, treaba tot asa se face, mai precis, Presedintele Partidului, are tot dreptul sa faca acest lucru, corect pentru el si Partid, adica sa pastreze in jurul sau, doar oamenii de incredere, cu care, isi va putea continua politica personala de partid, ce vreti?
  • Iulia 07.03.2016 19:57 Astia din PNL nu au prea multa incredere in Tiseanu? Sincer, eu nu am incredere in el nici sa ma treaca strada! Nu l-as lasa nici daca ar vrea, pentru ca ori ma fura ...!

Politică

2546 vizualizari
17 nov. 2021 19:00

PNL Câmpina dorește să discute cu toate partidele din Consiliul Local pe tema bugetului 2022 pentru investiții

1 comentarii

Inițiativa îi aparține președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, și a fost prezentată mai întâi în cadrul ședinței de marți seară a Biroului Politic Local al acestei formațiuni politice. Liberalii vor să discute cu toate partidele din CL Câmpina despre investițiile care ar putea fi incluse în bugetul local pentru anul viitor.

2554 vizualizari
09 nov. 2021 19:39

PMP Câmpina donează pensionarilor un pachet sanitar

PMP Câmpina este aproape de oamenii cu venituri mici, în aceste timpuri grele, de pandemie. Liderii organizației PMP își exprimă compasiunea față de nevoile pensionarilor și donează câte un pachet sanitar, atât de necesar pentru prevenirea și combaterea covid 19.

Alte stiri recente

678 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

218 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.