Scandal la PNL Câmpina. Mai mulți liberali s-au retras de pe lista de candidați pentru Consiliul Local

Politică (Categoria articolului)

Organizația PNL Câmpina pare destabilizată în acest moment deși ar fi trebuit să defileze în condițiile în care opoziția locală este ca și inexistentă. Tensiuni s-au acumulat de mai multă vreme și totul a explodat acum, odată cu apariția în presă a listei de candidați pentru Consiliul Local la alegerile din iunie. O listă pe care primarul Horia Tiseanu, președintele Organizației PNL Câmpina, a făcut-o singur și apoi a trimis-o la Ploiești, la conducerea județeană. Noi am intrat în posesia ei și am publicat-o și astfel au aflat și liberalii câmpineni cine și pe ce poziție se află pe această listă.

Nu e plăcut să afli din presă că nu ești pe lista pentru Consiliul Local sau că ești pe o poziție care nu contează. Nu e prea plăcut nici să afli că în fața ta, pe locuri eligibile, sunt persoane care, din multe puncte de vedere, nu au ce căuta acolo. Sunt mulți liberali câmpineni care consideră că lista întocmită de Horia Tiseanu este complet lipsită de logică și doar primarul știe ce și cum a gândit când a făcut această listă. 
Toate nemulțumirile au izbucnit vineri seară, într-o ședință foarte tensionată care a avut loc la sediul PNL Câmpina. Mai mulți membri ai organizației i-au cerut socoteală primarului pentru poziția lor de pe lista de candidați, iar la final au anunțat că se retrag de tot de pe listă de vreme ce au fost băgați acolo doar de "umplutură". Asta în condițiile în care sunt persoane foarte cunoscute pe plan local, cu o anumită poziție în societate, persoane apreciate de comunitate. Este vorba despre Bogdan Cord (locul 12), medicul Dan Nica (locul 14), Liviu Briciu (locul 18), Adrian Dochia (locul 20). De asemenea, unul dintre membrii vechi din echipa primarului, consilierul local Daniel Telegescu, a anunțat că se retrage de pe listă (poziția a 17-a) și chiar nu exclude posibilitatea de a candida din partea altui partid de vreme ce nu mai este apreciat și dorit în PNL.
Discuțiile au mers foarte departe pentru că mulți liberali nu înțeleg ce caută consilierul personal al primarului, Bianca Baltac, pe poziția a 5-a, și cvasi-necunoscuta Corina Topală (asistent medical la Spitalul Voila) pe poziția a 10-a. Sunt mai multe semne de întrebare, nu doar cele menționate. Și e normal să fie așa de vreme ce lista nu a fost discutată pe plan local.

Lovitura de grație le-a dat-o colegilor de partid tot primarul Horia Tiseanu în momentul în care le-a spus că, în privința vechilor liberali, a avut o discuție cu deputatul Virgil Guran pentru a afla cine muncește și cine nu în campaniile electorale sau cine și cum contribuie financiar. O gafă de proporții a primarului, în condițiile în care se afla tocmai în fața acelor liberali care au avut o relație proastă cu Guran, unii dintre ei chiar au fost la un pas să părăsească de tot partidul din cauza relației tensionate cu Virgil Guran (despre care, vă reamintim, a plecat din PNL la PLR, apoi la Partidul România Unită și a revenit în PNL, dar la organizația din Dâmbovița). Acel Virgil Guran care l-a numit pe Tiseanu "primar penal" a fost persoana în care Horia Tiseanu a avut încredere mai multă decât în colegii săi de partid?! Greu de acceptat așa ceva de către vechii liberali.

Acum, lista pentru Consiliul Local nu mai este completă. Din informațiile noastre sunt și alte persoane care intenționează să se retragă, să renunțe complet la candidatură și chiar la funcțiile deținute în organizația locală. Problemele sunt departe de a fi rezolvate. Situația a fost gestionată prost încă de la început și poate doar o implicare a celor doi co-președinți de la județ ar mai liniști apele. Să nu uităm că până la alegerile locale au mai rămas trei luni, iar până la începerea campaniei electorale oficiale mai sunt doar două luni. 

Citiți și PNL a stabilit lista de candidați pentru Consiliul Local Câmpina

(Foto articol - imagine de la o conferință de presă mai veche a PNL Câmpina)

10835 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gigel 29.02.2016 12:13 Cu Guran?!? Tiseanu a înnebunit de tot? Dar in ce context a discutat Tiseanu cu Guran? Au avut si alte teme de discuție? Așa se explica poziția lui Fratila? Foooooarte tare si interesant!
  • Mihai 29.02.2016 14:07 Cu oameni ca fratila in cap de lista nu ai ce cauta in fata electoratului clar!!omul asta in afara de circ,nu face nimic bun!!
  • Catalin 29.02.2016 16:19 Extraordinar! Din punctul meu de vedere prin aceasta gafa de proporții, Tiseanu recunoaște ca a fost mereu blat cu Guran! Va aduceți aminte ca la localele din 2012 câștigate de Tiseanu in fata lui Guran, acesta din urma nu a fost chiar așa de supărat? Apoi, la parlamentarele din același an, Tiseanu si-a plătit datoria fata de Guran si l-a trădat pe Anghel Jr. Va aduceți aminte scandalul de atunci din PDL ca Organizația locală nu s-a implicat sa il sprijine pe Alexandru Anghel? Iată!!! Era nota de plata prin care Tiseanu își achita către Guran actualul mandat! Sper eu, ultimul!
  • Cosmin 29.02.2016 16:35 Telegescu este un om care a muncit foarte mult in campaniile trecute si nu merita un așa loc. Probabil ca va pleca la ALDE, dacă acolo ii vor fi recunoscute meritele!
  • Petre Gherman 29.02.2016 16:37 Se răsucește Bratianu in mormânt pe ce mâini a ajuns PNL !!!
  • Simona 29.02.2016 16:56 Laura Modrogan nu e pe lista? Cum așa!?! Ce greșeala!
  • Cristian 29.02.2016 22:19 Dep. George Ionescu copresedinte PNL Prahova care avea rolul de mediere, sa ocupat de racolatea Org.ALDE Valea Doftanei formata din 2(doi)membrii. Un succes rasunator care a fost publicat si in presa .... Un succes = ... a copresedintelui PNL.
  • PCR 29.02.2016 22:39 Inteligentilor, pai chiar daca voua nu va convine, treaba tot asa se face, mai precis, Presedintele Partidului, are tot dreptul sa faca acest lucru, corect pentru el si Partid, adica sa pastreze in jurul sau, doar oamenii de incredere, cu care, isi va putea continua politica personala de partid, ce vreti?
  • Iulia 07.03.2016 19:57 Astia din PNL nu au prea multa incredere in Tiseanu? Sincer, eu nu am incredere in el nici sa ma treaca strada! Nu l-as lasa nici daca ar vrea, pentru ca ori ma fura ...!

Politică

2063 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

2202 vizualizari
10 nov. 2022 10:22

Punctul de vedere al lui Marian Nistor, în urma dizolvării conducerii PNL Câmpina de către Biroul Politic Județean

5 comentarii

Biroul Politic Județean al PNL Prahova a dizolvat Biroul de Conducere al PNL Câmpina, decizie luată în ședința de miercuri seară și despre care noi am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, demis, practic, împreună cu toată conducerea organizației, dar fără să fie anunțat de acest lucru în mod oficial, până la această oră.

Alte stiri recente

409 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

1011 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.