CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Oaspeții de peste Prut, de la Cahul și Cimișlia, au depus flori la Cimitirul Eroilor din Câmpina

- Eveniment -

Oaspeții de peste Prut, de la Cahul și Cimișlia, au depus flori la Cimitirul Eroilor din Câmpina

Împlinirea a 101 ani de la unirea Basarabiei cu România a fost marcată astăzi într-un mod aparte la Câmpina. După ce ieri, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", Asociația Cultul Eroilor l-a invitat să le vorbească elevilor pe primarul orașului Cimișlia din Republica Moldova, Gheorghe Răileanu, astăzi au avut loc mai multe evenimente. Primul dintre ele - depunerea unor coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna.

Au fost depuse coroane și jerbe din partea administrației câmpinene, dar și din partea administrațiilor locale din Cahul și Cimișlia, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Delegația orașului Cahul a fost condusă de viceprimarul Tatiana Romaniuc, iar delegația din orașul Cimișlia - de primarul Gheorghe Răileanu.
De asemenea, oaspeții din Basarabia au dorit să vadă Cimitirul Evreiesc din incinta Cimitirului Municipal și au fost impresionați de vechimea unor morminte, dar și de dimensiunea comunității evreiești din localitatea noastră, la începutul secolului trecut. Acest moment al vizitei s-a încheiat la mormântul pictorului Nicolae Grigorescu, acolo unde s-au spus câteva cuvinte despre această mare personalitate a României, care a locuit și pictat la Câmpina în ultimii ani ai vieții sale. 
Includerea mormântului pictorului Nicolae Grigorescu în acest circuit este un prim pas spre consacrarea ca obiectiv turistic a acestui loc. Chiar dacă în prezent se merge greu (și cu mașina, dar și pe jos, pe Strada Bobâlna), poate că într-o zi lucrurile se vor schimba, iar lumea va afla despre personalitățile, dar și despre eroii cunoscuți sau necunoscuți care odihnesc aici.


27 Mar 2019 21:37 4662 vizualizari


Comentarii


  • 27.03.2019 23:52 M. Focsa Păi nu-i departe acea zi, e chiar duminica asta care vine: https://www.facebook.com/events/554959644990866
802 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
1105 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1352 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
9219 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV