Oaspeții de peste Prut, de la Cahul și Cimișlia, au depus flori la Cimitirul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Împlinirea a 101 ani de la unirea Basarabiei cu România a fost marcată astăzi într-un mod aparte la Câmpina. După ce ieri, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", Asociația Cultul Eroilor l-a invitat să le vorbească elevilor pe primarul orașului Cimișlia din Republica Moldova, Gheorghe Răileanu, astăzi au avut loc mai multe evenimente. Primul dintre ele - depunerea unor coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna.

Au fost depuse coroane și jerbe din partea administrației câmpinene, dar și din partea administrațiilor locale din Cahul și Cimișlia, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Delegația orașului Cahul a fost condusă de viceprimarul Tatiana Romaniuc, iar delegația din orașul Cimișlia - de primarul Gheorghe Răileanu.
De asemenea, oaspeții din Basarabia au dorit să vadă Cimitirul Evreiesc din incinta Cimitirului Municipal și au fost impresionați de vechimea unor morminte, dar și de dimensiunea comunității evreiești din localitatea noastră, la începutul secolului trecut. Acest moment al vizitei s-a încheiat la mormântul pictorului Nicolae Grigorescu, acolo unde s-au spus câteva cuvinte despre această mare personalitate a României, care a locuit și pictat la Câmpina în ultimii ani ai vieții sale. 
Includerea mormântului pictorului Nicolae Grigorescu în acest circuit este un prim pas spre consacrarea ca obiectiv turistic a acestui loc. Chiar dacă în prezent se merge greu (și cu mașina, dar și pe jos, pe Strada Bobâlna), poate că într-o zi lucrurile se vor schimba, iar lumea va afla despre personalitățile, dar și despre eroii cunoscuți sau necunoscuți care odihnesc aici.

4232 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M. Focsa 27.03.2019 23:52 Păi nu-i departe acea zi, e chiar duminica asta care vine: https://www.facebook.com/events/554959644990866

Eveniment

2315 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.