Oaspeții de peste Prut, de la Cahul și Cimișlia, au depus flori la Cimitirul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Împlinirea a 101 ani de la unirea Basarabiei cu România a fost marcată astăzi într-un mod aparte la Câmpina. După ce ieri, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", Asociația Cultul Eroilor l-a invitat să le vorbească elevilor pe primarul orașului Cimișlia din Republica Moldova, Gheorghe Răileanu, astăzi au avut loc mai multe evenimente. Primul dintre ele - depunerea unor coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna.

Au fost depuse coroane și jerbe din partea administrației câmpinene, dar și din partea administrațiilor locale din Cahul și Cimișlia, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Delegația orașului Cahul a fost condusă de viceprimarul Tatiana Romaniuc, iar delegația din orașul Cimișlia - de primarul Gheorghe Răileanu.
De asemenea, oaspeții din Basarabia au dorit să vadă Cimitirul Evreiesc din incinta Cimitirului Municipal și au fost impresionați de vechimea unor morminte, dar și de dimensiunea comunității evreiești din localitatea noastră, la începutul secolului trecut. Acest moment al vizitei s-a încheiat la mormântul pictorului Nicolae Grigorescu, acolo unde s-au spus câteva cuvinte despre această mare personalitate a României, care a locuit și pictat la Câmpina în ultimii ani ai vieții sale. 
Includerea mormântului pictorului Nicolae Grigorescu în acest circuit este un prim pas spre consacrarea ca obiectiv turistic a acestui loc. Chiar dacă în prezent se merge greu (și cu mașina, dar și pe jos, pe Strada Bobâlna), poate că într-o zi lucrurile se vor schimba, iar lumea va afla despre personalitățile, dar și despre eroii cunoscuți sau necunoscuți care odihnesc aici.

4569 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M. Focsa 27.03.2019 23:52 Păi nu-i departe acea zi, e chiar duminica asta care vine: https://www.facebook.com/events/554959644990866

Eveniment

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

758 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

1 comentarii

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.

Alte stiri recente

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.