Oaspeții de peste Prut, de la Cahul și Cimișlia, au depus flori la Cimitirul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Împlinirea a 101 ani de la unirea Basarabiei cu România a fost marcată astăzi într-un mod aparte la Câmpina. După ce ieri, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", Asociația Cultul Eroilor l-a invitat să le vorbească elevilor pe primarul orașului Cimișlia din Republica Moldova, Gheorghe Răileanu, astăzi au avut loc mai multe evenimente. Primul dintre ele - depunerea unor coroane și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna.

Au fost depuse coroane și jerbe din partea administrației câmpinene, dar și din partea administrațiilor locale din Cahul și Cimișlia, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Delegația orașului Cahul a fost condusă de viceprimarul Tatiana Romaniuc, iar delegația din orașul Cimișlia - de primarul Gheorghe Răileanu.
De asemenea, oaspeții din Basarabia au dorit să vadă Cimitirul Evreiesc din incinta Cimitirului Municipal și au fost impresionați de vechimea unor morminte, dar și de dimensiunea comunității evreiești din localitatea noastră, la începutul secolului trecut. Acest moment al vizitei s-a încheiat la mormântul pictorului Nicolae Grigorescu, acolo unde s-au spus câteva cuvinte despre această mare personalitate a României, care a locuit și pictat la Câmpina în ultimii ani ai vieții sale. 
Includerea mormântului pictorului Nicolae Grigorescu în acest circuit este un prim pas spre consacrarea ca obiectiv turistic a acestui loc. Chiar dacă în prezent se merge greu (și cu mașina, dar și pe jos, pe Strada Bobâlna), poate că într-o zi lucrurile se vor schimba, iar lumea va afla despre personalitățile, dar și despre eroii cunoscuți sau necunoscuți care odihnesc aici.

3258 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • M. Focsa 27.03.2019 23:52 Păi nu-i departe acea zi, e chiar duminica asta care vine: https://www.facebook.com/events/554959644990866

Eveniment

2453 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3307 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

435 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2905 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.