CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

OK Guard București va păzi obiectivele administrației câmpinene și va încasa 42.000 euro pe trimestru

- Actualitate -

OK Guard București va păzi obiectivele administrației câmpinene și va încasa 42.000 euro pe trimestru

De la 1 iulie 2018 și până la 31 decembrie 2019, mai multe bunuri și obiective ale administrației locale câmpinene vor fi păzite de societatea OK Guard SRL București, cea care a câștigat licitația organizată de Primărie. Valoarea contractului este de 195.054 lei (fără TVA) pe trimestru, adică undeva la 42.000 euro. Dacă vi se pare mult, trebuie să știți că la licitație au fost depuse nu mai puțin de 13 oferte, după cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, iar OK Guard a avut cel mai mic preț.

Spre deosebire de anii precedenți, licitația de acum a avut câteva noutăți. De această dată există un acord-cadru pentru un an și jumătate, deci până la finalul anului 2019, care se încheie cu câștigătorul licitației. În cadrul acestui acord-cadru există patru contracte subsecvente - două pe câte trei luni (în 2018) și două pe câte șase luni (în 2019). S-a licitat contractul subsecvent nr. 1, iar valorile stabilite aici vor fi valabile pe toată durata acordului-cadru, fără reluarea competiției. O altă noutate este aceea că la această licitație nu li s-a cerut participanților să depună adresă de la ANAF prin care să demonstreze că nu au datorii la bugetul de stat. Un lucru destul de ciudat, dar despre care reprezentanții Primăriei Câmpina spun că este legal, organizându-se o procedură simplificată de achiziție publică. Eliminându-se condiția de a nu avea datorii la stat, numărul participanților la licitație a fost mare (13 firme). Licitația a fost contestată de trei dintre firmele participante, care au invocat prețul nejustificat de mic al OK Guard București, dar contestațiile au fost respinse de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Prin urmare, OK Guard a fost declarată câștigătoare și, conform contractului, se va ocupa de paza, protecția și supravegherea următoarelor obiective: Direcția Economică, Baza de producție de pe Strada Petrolistului, Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu", Casa Căsătoriilor, Cimitirul "Lumina" din Cartierul Slobozia, blocul de necesitate de pe Bulevardul Bălcescu și Piața Centrală - perimetrul Republicii, I.L. Caragiale, M. Kogălniceanu, parcarea centrală, pasaj Ceas.

Dincolo de licitația în sine, trebuie să remarcăm un lucru - OK Guard a preluat angajații firmei care a avut contract cu Primăria până la 1 iulie 2018, Family Security Company Focșani, așa cum și firma din Focșani a făcut în urmă cu un an. Sunt agenți din Câmpina și localitățile vecine, că doar aceste firme nu vor aduce la Câmpina angajați din București, Focșani sau alte localități. Interesant este faptul că OK Guard i-a angajat pe respectivii agenți chiar înainte de licitație, pentru că una dintre condițiile puse prin caietul de sarcini a fost aceea ca ofertanții să facă dovada resurselor umane de care dispun pentru posturile de pază din Câmpina și să prezinte contracte de muncă și certificate de calificare pentru cel puțin 30 de agenți.

(Foto cu caracter ilustrativ)


11 Jul 2018 22:42 5226 vizualizari


Comentarii






  • 14.07.2018 20:19 Belu Va lamentați care, cum si in ce fel ; știți foarte bine ca de ani de zile toți vin cu prețurile la limita sa câștige licitațiile , așa sint legile proaste in țara asta , doar interese visați , semne de întrebare si chestii din astea . De ce nu va duceți sa reclamații la organe ?? daca aveți dovezi , nu sa va plimbați pe drum . Dar noua ne place sa acuzam , suntem bolnavi , e o boala in ADN-ul nostru , așa e neamul asta românesc !!
  • 12.07.2018 15:13 Dan Iar partea cum ca cei de la OK Guard au angajat agentii inainte sa stie ca vor castiga licitatia, asta daca intradevar este adevarat, nu ne duce cu gandul decat ca ceva nu este in ordine prin Primarie !!!! Plus ca cei de la vechea societate de paza erau deja angajati !!!
  • 12.07.2018 15:10 Dan Haideti sa facem un calcul! Luam 1 post de paza permanent 24/24 si punem in felul urmator: 30 zile x 24 ore = 720 ore aceste ore sunt impartite la 170 (ore munca legale/luna) = 4,2 agenti. Un agent este platit cu minimul pe economie insemnand 1165 + sporuri + 2,25 din partea societatii insemnand un aproximativ 1950 lei acesti bani inmultiti cu numarul de agenti si impartit la numarul de ore lunare o sa va iasa un 11,47 lei/ora. Atentie !!! la acesti 11,47 lei/ora se adauga: SPOR DE NOAPTE 25% (30 ZILE LUNARE X 8 ORE NOAPTE = 240 ORE DE NOAPTE); SPOR DE WEKEND 1% (aproximativ 8 zile de wekend/luna); CONCEDII DE ODIHNA 21/22 zile lucratoare/an/agent (aproximativ 162 lei/luna/agent); CONTRIBUTII PERSOANE CU HANDICAP (4,2 AGENTI X 4% X 1900); CHELTUIELI INDIRECTE; PROFIT; ABONAMENT SERVICII MEDICALE OBLIGATORII; INSTRUIRE AGENTI ANUAL OBLIGATORIU; DOTARE AGENTI UNIFORMA OBLIGATORIU; AUTOTURISM IN ORASUL CAMPINA OBLIGATORIU (COMBUSTIBIL, SEF OBIECTIV PENTRU CONTROL), adunand aceste cheltuieli de la 11,47 lei/ora o sa vedeti ca nu aveti cum sa ajungeti la pretul de 12,62 lei/ora, in acest pret nu sunt incluse corect sporurile !!!!!!!!!!!!!
  • 12.07.2018 11:09 Admin Pt. Dan - Suntem convinși există niște probleme la această licitație, așa cum au existat și cu alte ocazii, de exemplu când licitația a fost câștigată de firma din Caracal, în 2015. Noi am încercat să atragem atenția asupra acestui subiect folosind informațiile la care am avut acces. Dar noi nu putem solicita Primăriei orice documente, lista privind documentele de interes public pe care le putem cere în baza Legii 544 este destul de restrictivă. Ar fi fost interesant, totuși, dacă firmele nemulțumite ar organiza o conferință de presă în care să explice situația, să ne prezinte o justificare corectă de preț, poate și cerințele din caietul de sarcini, să ne spună cum au stat lucrurile. Și atunci, făcând front comun, putem scoate împreună la iveală neregulile de la licitație.
  • 12.07.2018 10:56 Admin Pt. Gogu - Avem Poliție Locală, dar are prea puțini agenți și nici nu pot fi angajați mai mulți Legea nu permite decât un polițist local la 1.000 de locuitori. Poliția Locala Câmpina are 40 de angajați cu tot cu șefii de serviciu și directorul executiv. E un paradox aici. Legislația în vigoare nu permite Primăriilor să suplimenteze numărul de polițiști locali, dar permite, în schimb, să angajeze firme private de protecție și pază. La Câmpina, anul acesta, bugetul Poliției Locale este undeva la 3,5 milioane lei, iar cheltuielile cu o firmă privată de pază ajung la aproape 800.000 lei.
  • 12.07.2018 10:47 Admin Pt. Oprea Stefan - Nu toate firmele au procedat așa, pentru că unele dintre ele sunt din Câmpina sau localitățile vecine și nu aveau nevoie să angajeze personal pentru a putea participa la această licitație. Au proprii angajați. Dar despre OK Guard suntem siguri că așa s-a procedat, iar sursele noastre sunt foarte credibile. De altfel, îi puteți vedea pe stradă, în Câmpina, pe agenții OK Guard, sunt exact cei care au fost și până acum, dar lucrau la firma din Focșani, cea care s-a ocupat în ultimul an de paza și protecția obiectivelor Primăriei.
  • 12.07.2018 09:09 oprea stefan Scuze, am o nelamurire: adica toate cele 13 firme au angajat 30 de agenti calificati inainte de licitatie?! Sau numai firma care stia ca va castiga !!!
  • 12.07.2018 08:25 Gogu Pai si Politie Locala pentru ce mai avem?! Si pe salariile alea enorme! Mi se pare o mare bataie de joc! Cum sa cheltui 8 miliarde lei anual ca sa pazeasca cineva cimitirul (de unde nu fuge nimeni) si blocul de necesitate (in care Primaria tocmai ce se vaita ca nu vine nimeni)! Parca prea suntem luati de prosti mereu! Inca o manevra de-a lui Tiseanu sa mai scoata niste bani negri pentru a avea ...?! RUSINE!
  • 11.07.2018 23:05 Dan Sunteți informați dar nu 100% corect. De la primărie sa dat o anexa (justificare pret) pe care OK Guard a completat-o 100% eronat însă primăria Campina a acceptat-o așa pe o hi frumoși. Problema cu contestația la CNSC Bucuresti a fist respinsă pe motivul valorii toatele a contractului nicidecum ca cei de la OK Guard au avut un preț corect justificat. Cum toți cei care au făcut contestație către Primarie și nu am primit decât un răspuns SEC cum ca prețul este justificat corect , va rugam sa cereți și Dvs. Justificarea lor sa o Calculați împreuna cu câțiva experți contabili și sa ne transmiteți dacă prețul lor este corect. Și nu in ultimul rând toate cerințelor din caietul de sarcini sa fie respectate nu cum a fost di anul trecut când su fist obligați sa fie înarmați însă societatea de paza a fost înarmată doar 2 luni din contractul de 12 luni. De aici și mai departe trageți concluzii cum se organizează și cum se finalizează a este licitații cu USA închisă.
1084 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
1964 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2184 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2052 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV