S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 12 octombrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

12 octombrie...
1930 - ”Au avut loc pe terenurile din Câmpina finalele matchurilor oficiale ale sesiunei de toamnă. Pe terenul „Principesa Ileana” s’au disputat următoarele două matchuri: Principesa Ileana – Spartacus 0-0. Contrar tuturor aşteptărilor şi datorită în bună parte jocului spectaculos întrebuinţat de Spartacus, Principesa Ileana este pusă în imposibilitate de a marca. Înaintarea Principesei în frunte cu Ştefanide şi Ilioiu, este sub aşteptări. Sportul Muncitoresc Poiana – Sportul Muncitoresc Ploeşti 3-3. Puternicul team poenărean a reuşit să şteargă prin acest match toată impresia proastă ce a făcut în tot sezonul. Remarcăm dela Sportul Muncitoresc Poiana pe Bologa şi Căţelu. Pe terenul „Venus” temuţii negrii de odinioară au dispus cu uşurinţă de „Macaby” Ploeşti, învingând cu 3-0. Au marcat dela Venus: Neicu, Creţu şi Şerbănescu. Jocul negrilor a fost dirijat cu multă abilitate de veteranul V. Rigu. Duminica viitoare s’a fixat disputarea matchului între primele echipe clasate, adică între Principesa Ileana şi Sportul Muncitoresc. Având în vedere rezultatele ambelor echipe, sorţii victorioşi cad asupra primilor. Totuş e posibil o surpriză din partea tinerilor Muncitori, cari greu închină steagul în faţa unui club de aceeaş categorie, dar cu mai multă technică”, scris presa vremii.
2010 – Înceta din viață colonelul Ion Salcu, ultimul câmpinean decorat cu Ordinul ”Coroana României”. Avea 94 de ani. (foto)
2012 – Meci în Liga a 3-a, Unirea Câmpina – Conpet Ploiești 1-0, gol – Dobrinoiu. Arbitrul jocului a fost Cristian Vieru, din Cisnădie.
2013 – Începea Campionatul Mondial de Karate, la Novi Sad, în Serbia. Sportivii de la AIKO Câmpina obțineau o medalie de aur (Andra Novitchi), patru medalii de argint, patru medalii de bronz.
2018 – Câmpineanul Alexandru Nuță, elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga titlul de campion național al României la culturism.
2018 – Începea Campionatul Mondial de Karate Shotokan, ediția a 26-a, și Cupa Mondială Kohai, ediția a 11-a, la Chișinău – Moldova. Palmaresul sportivilor AIKO Câmpina, componenți ai lotului național al României – 12 medalii – 7 de aur, 4 de argint, una de bronz.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2862 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

745 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.

2033 vizualizari
20 oct. 2020 08:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1429 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

1186 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.