Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) - Mihai Covaliu și vicepreședintele aceluiași for - Elisabeta Lipă, campioni olimpici și mondiali la scrimă, respectiv canotaj, s-au aflat vineri la Câmpina. Au mers la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu, apoi au vizitat împreună baza sportivă de la Căminul Petrol și fostul sat de vacanță de pe Drumul Taberei.
“Fosta tabără Voila este locul unde vrem să construim o sală polivalentă și un centru de pregătire și cantonamente pentru sportivii loturilor olimpice. Câmpina are tot sprijinul Comitetului Olimpic în demersurile administrației locale de a găsi finanțare pentru un astfel de proiect extraordinar, intenția noastră fiind aceea de a accesa fonduri europene”, a scris primarul Alin Moldoveanu pe pagina personală de Facebook.
Terenul de 23.000 mp, unde s-a aflat satul de vacanță, aparține administrației locale câmpinene, este inventariat în domeniul public al municipiului și are deja cadastrul realizat. Însă, pe acest teren se află o serie de clădiri, mai bine zic ruinele lor, care aparțin Ministerului Tineretului și Sportului. Aceste clădiri trebuie casate și demolate pentru a elibera terenul respectiv. Primăria Câmpina a reluat demersurile către MTS în vederea rezolvării problemelor legate de ruinele fostei tabere școlare, demersuri susținute acum și de conducerea COSR.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.