Consiliul Local Câmpina a aprobat, la ultima ședință ordinară, modificarea și completarea anexei de la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Bazinului de înot didactic. Este vorba despre anexa care cuprinde tarifele de la bazin.
Proiectul de hotărâre a fost inițiat de viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierii locali Florin Frățilă, Adrian Dochia, Ion Dragomir și Daniel Ioniță, toți fiind membri în Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, club în administrarea căruia se află bazinul de înot.
Concret, iată modificările aprobate de Consiliul Local:
- valoarea abonamentului de 10 ore pentru copii se majorează de la 50 lei la 60 lei
- abonamentele de 10 ore pentru adulți (90 lei/persoană), abonamentele de 20 ore pentru adulți (160 lei/persoană) și 20 ore pentru copii (100 lei/persoană) nu se majorează, dar se introduce perioadă de valabilitate de trei luni;
- taxa de competiție se majorează de la 200 lei/oră la 250 lei/oră
- taxa de instructor se majorează de la 200 lei/lună la 300 lei/lună (taxă plătită de instructorii care își desfășoară activitatea la bazin)
- se introduce taxa de rezervare a culoarului - 20 lei/culoar/oră (taxă care trebuie plătită anticipat, pentru cel puțin două săptămâni, în baza contractelor de utilizare și a cererilor de rezervare din partea cluburilor și asociațiilor beneficiare).
Biletul de intrare rămâne 10 lei/oră. Abonamentul lunar pentru sportivii legitimați la Federația Română de Natație rămâne 150 lei, cu două intrări pe zi la bazin, iar abonamentul anual pentru acești sportivi rămâne la valoarea de 1.100 lei, cu două intrări pe zi la bazin.
Ca noutate, în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Bazinului de înot didactic apare acum termenul "contract de utilizare" în loc de "contract de închiriere" cum era menționat în vechiul regulament, iar această modificare a fost făcută ca urmare a prevederilor Codului Administrativ, însușite prin hotărâre de Consiliul Local Câmpina, prevederi conform cărora banii proveniți din închirieri se încasează integral la bugetul local în cazul tuturor serviciilor și instituțiilor publice care primesc subvenții de la bugetul local. Schimbarea contractelor de închiriere în contracte de utilizare este o găselniță a Comitetului Director și conducerii CS Câmpina pentru ca banii încasați să rămână la bugetul clubului și să nu fie virați la bugetul local. Nu știm dacă este o idee tocmai corectă (și morală) având în vedere faptul că de la bugetul local se plătesc toate cheltuielile legate de bazinul de înot - utilități (apă, energie electrică, gaze, salubritate, substanțe chimice pentru tratarea și dezinfectarea apei) și cheltuielile de personal.
Vom reveni cu un articol legat de bazinul de înot și efectele taxei de rezervare a culoarelor asupra copiilor care se pregătesc aici. Pentru că, lucru care nu se tranșează niciodată în Consiliul Local, gratuitate nu există pentru copii, cu excepția cursurilor de inițiere din timpul verii (10 ședințe) și a orelor de educație fizică (din programa școlară) care se realizează aici cu profesorul de specialitate (Colegiul "Grigorescu" și clasa cu profil de înot de la Școala "Câmpineanu").
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.