De ce a fost ciudat returul campionatului Superligii B Prahova la fotbal?

Sport (Categoria articolului)

M-au înjurat foarte mulți că mi-am permis să spun despre returul campionatului Superligii B Prahova la fotbal că a fost unul ciudat. Da, îmi susțin părerea... Dincolo de faptul că încă mai cred că trăim într-o țară liberă, deci am și eu dreptul la o părere, și dincolo de experiența personală pe care o am în fotbal, voi încerca să explic de ce consider că returul acestui campionat a fost unul... ciudat. Și am folosit acest termen pentru a nu folosi altele, poate mai dure, chiar dacă mai aproape de adevăr.

Nu o fac pentru a mă justifica în vreun fel în fața cuiva (chiar cred că nu este cazul), ci din dorința ca lucrurile să nu rămână nelămurite. Nu am vrut să stric în ziua ultimei etape bucuria echipelor care au promovat, dar nici nu pot accepta ca lucrurile să treacă așa, fie și pentru a le oferi oricând ca argument aleșilor locali că nu vor putea spune că nu au știut... Dacă înțeleg sau nu sau ce înțelege fiecare din ce ce voi explica în continuare este strict problema fiecăruia.
Din capul locului trebuie să precizez un lucru. Nu țin partea nimănui, pentru că eu cred cu convingere că acest campionat este la un nivel la care nu avem de ce să discutăm despre ambiții personale.
Apoi, personal, nu agreez unanimitățile și mi se pare un atac la decență, bun simț și normalitate atunci când cineva - fie el prieten sau nu - încearcă să mă convingă că ceea ce văd cu ochii mei este altceva decât realitatea.
Iar celor care mă vor ataca și critica după ce vor citi aceste rânduri, nu le reamintesc decât atât: în fotbal, mai devreme sau mai târziu, totul se află!
Așadar, de ce a fost acest retur unul ciudat?
Și voi încerca să analizez comparativ liniile de clasament, numai pentru retur, ale unor echipe:
CS Câmpina (Superliga B Prahova) 16 meciuri - 14 victorii - o remiză - o înfrângere - golaveraj 70-6 - 43 puncte (din 48 posibile, 89,58%)
Inter Milano (campioana Italiei) 19 meciuri - 16 victorii - două remize - o înfrângere - golaveraj 44-12 - 50 puncte (din 57 posibile, 87,71%)
CFR Cluj-Napoca (campioana României) 15 meciuri - 11 victorii - 4 remize - nicio înfrângere - golaveraj 25-8 - 37 puncte (din 45 posibile, 82,22%)
Manchester City (campioana Angliei) 19 meciuri - 14 victorii -4 remize - o înfrângere - golaveraj 49-14 - 46 puncte (din 57 posibile, 80,70%)
Real Madrid (campioana Spaniei) 19 meciuri - 13 victorii - 4 remize - două înfrângeri - golaveraj 41-15 - 43 puncte (din 57 posibile, 75,43%)
Paris St. Germain (campioana Franței) 19 meciuri - 12 victorii - 4 remize - 3 înfrângeri - golaveraj 51-19 - 40 puncte (din 57 posibile, 70,17%)
Bayern Munchen (campioana Germaniei) 17 meciuri - 10 victorii - 4 remize - 3 înfrângeri - golaveraj 41-21 - 34 puncte (din 51 posibile, 66,67%)

Chiar nu i se pare nimănui ciudat ca, după un tur în care ai acumulat doar 21 puncte (deci, mai puțin de jumătate din câte aveai să strângi în retur) cu doar cinci victorii, în retur să ai o asemenea evoluție?! Despre CS Câmpina vorbesc. Cine poate crede că aceasta este obținută exclusiv pe teren?! Da, dacă era o echipă privată, care - eventual - făcea niște investiții, poate se putea găsi o explicație, dar să folosești fonduri publice (multe...) ca să promovezi în asemenea ”stil” de la ”Liga Ț” la ”Liga Ș”, oare nu e prea mult?!
Și ar mai fi câteva lucruri de adăugat. Meciul din etapa  26-a din Superliga B Prahova, CS Câmpina - Triumf Poiana Câmpina, nedisputat, a fost omologat cu 3-0 pentru CSC. Poienarii au atacat decizia la Comisia de Apel, care nu a mai dat niciun răspuns... O fi ceva normal sau poate fi unul dintre ”ingredientele” pentru a numi un sezon ca fiind ciudat?! Apoi, atitudinea echipei CS Câmpina față de colegii lor de la Sportul Câmpina: după ce în iarnă le-au cedat doi jucători (”este o mândrie pentru noi să dăm doi jucători la echipa orașului”, spunea la acel moment ”Mara” Ciobotaru, de la Sportul), iar în prima etapă a returului au făcut tot posibilul să-i împiedica pe cei de la Poiana și au reușit, tu, CSC, când îi prinzi, le dai... zece goluri?! Nu e o atitudine fair-play!
Pot răspunde conducătorii celor de la CSC prin ce ”subterfugii” au scos 10.000 lei din cei 200.000 lei alocați de la bugetul local, pentru a-i da unei alte echipe să se ”împiedice” pe teren propriu în ultima etapă, rezultat care a asigurat promovarea directă a CSC-ului?! Și mai sunt astfel de exemple... Chiar mai multe decât numărul etapelor din retur...
Din păcate, mai sunt multe alte lucruri de spus, e drept, unele greu de dovedit, dar - repet - lumea fotbalului este atât de mică încât dacă vreunul dintre conducătorii, antrenorii sau ce-or mai fi ei pe la echipa municiplității câmpinene crede că nu se află și nu poate fi dovedit nimic, se înșală amarnic... (Alexandru Neculai)

(Foto cu caracter ilustrativ)

3676 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 20.06.2022 07:20 Daca este adevarat ce spui, a fost intr-adevar ciudat. Dar adevarul absolut, ca de obicei este pe undeva pe la jumatate.
  • . 20.06.2022 11:45 1- de unde știe unul ca dumneavoastră așa zise “ jocurile de culise” surse sigure ? 2- echipa csc a defilat învingând toate echipele la cel puțin 2-3 goluri diferența 3 - poiana de ce nu s a prezentat la meci ? 4- ați spus ca fotbalul se joaca pe teren , iar după aceia ați atcat csc ul ca nu s a oprit din a marca goluri in meciul cu sportul . Va hotarati ??
  • Puchenaru Razvan 20.06.2022 12:00 Buna ziua. In calitate de antrenor la echipa care spuneti dvs ca s-a impiedicat in ultima etapa voit, pentru a lua bani, imi cer dreptul la replica. Drept la replica prin care doresc sa va comunic faptul ca va inselati amarnic. Copiii pregatiti de mine au luptat cat au putut sa castige jocul. Iar daca erati prezent la partida, puteati observa acest lucru in ocaziile avute. Probabil ati auzit ceva, dar nu ati auzit bine. Noua ni s-a comunicat faptul ca echipa oaspete de la acel meci a fost premiata de catre CSC cu suma respectiva. Nicidecum echipa mea, sa se impedice voit. Dupa o munca de un sezon in care nu ne-a luat nimeni in seama, nici un ban nu ne putea lua bucuria de a promova pe teren propriu in ultima etapa. Va multumesc.
  • Catrinel 20.06.2022 21:50 Daca s-a intamplat sa se dea bani unei echipe sa nu isi apere corect sansele, este foarte grav si se poate lasa cu dosare penale pentru luare/dare de mita. Daca sunt dovezi, trebuiesc prezentate, numai asa adevarul poate iesi la suprafata; astfel aceasta afirmatie este o grava calomnie.
  • Roberto 21.06.2022 00:30 Dureros e ca va bateți joc de munca unor oameni și de credibilitatea unui club. Ce e așa de ieșit din comun la aceste rezultate. E munca depusă de jucatori și antrenori. Eu personal am promovat ca și antrenor cu Cornu și CSM Campina după un retur fără înfrângere din Super Liga in Liga A .Tot blaturi au fost ? Domnul Sandu suntem prieteni și va intreb in aceasta calitate : de unde atâta răutate ? Indiferent de opinia dumneavoastră și de încrâncenarea pe care o afișați eu tot prieten va consider și știți ca atunci când m-ați criticat am recunoscut ca aveați dreptate. Acum nu e cazul .

Sport

492 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1403 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

16 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

415 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.