După ani și ani, vești de la Ministerul Dezvoltării privind reabilitarea termică a șapte blocuri de pe Bd. Carol I din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt aproape zece ani de când la Câmpina se vorbește despre reabilitarea termică a celor șapte blocuri situate pe Bulevardul Carol I, pe partea dreaptă, de la intersecția cu Sondei, spre centru. Un subiect exploatat la maxim din punct de vedere electoral atât în ședințele Consiliului Local, în mandatele trecute, cât și la întâlnirile unor candidați cu câmpinenii care locuiesc în aceste blocuri. Oricum, oamenii nici nu mai cred că va veni ziua în care blocurile lor să fie reabilitate termic, iar unii dintre ei chiar și-au rezolvat problema pe cont propriu.

Documentația privind reabilitarea termică a blocurilor 1, 1A, 1C, 1D, 1E, 1F și 1G de pe Bulevardul Carol I a fost depusă la Ministerul Dezvoltării, de către Primăria Câmpina, în anul 2010. S-a încercat obținerea finanțării în cadrul Programului Național de Reabilitare Termică, cel care prevede alocarea a 50% din sumă de la bugetul de stat, 30% de la bugetul local și 20% din fondul asociației de proprietari. Până acum, Câmpina nu a primit vești bune de la minister. O vreme, programul menționat a fost suspendat, iar apoi s-au alocat bani prin alte localități. Între timp, Consiliul Local Câmpina a aprobat și actualizarea documentației, a aprobat și indicatorii tehnico-economici, apoi i-a și reactualizat și pe aceștia (aproximativ 3,25 milioane lei, fără TVA, valoarea totală a investiției), dar vreo lucrare efectivă nu s-a făcut și nici nu mai apărea vreo speranță că s-ar face. Ei bine, săptămâna trecută, Primăria Câmpina a primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării prin care administrația câmpineană este anunțată că s-a aprobat finanțarea pentru reabilitarea termică a celor șapte blocuri de pe Bd. Carol I și urmează semnarea contractului. Anunțul a fost făcut de primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței de joi, 25 iulie 2019, a Consiliului Local Câmpina. Este un important pas înainte, după zece ani de așteptare, dar asta nu înseamnă că lucrările încep... mâine.

3127 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1074 vizualizari
03 dec. 2020 14:40

Acțiune a Poliției la Câmpina pentru verificarea măsurilor impuse prin legea pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

1 comentarii

Miercuri, 2 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune în Câmpina, în intervalul 10.00-12.00, pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 privnd prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 45 de autovehicule și 20 de societăți comerciale. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale (dintre care 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate), în valoarea totală de peste 4.100 de lei.

Alte stiri recente

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.