La școala care poartă numele lui Alexandru Ioan Cuza, domnitorul sub conducerea căruia s-a realizat unirea Moldovei cu Țara Românească la 24 Ianuarie 1859, au avut loc, pe parcursul mai multor zile, acțiuni dedicate acestui eveniment important din istoria noastră.
Au fost acțiuni incluse în proiectul educațional “24 Ianuarie - Unirea Principatelor Române”, coordonat la nivelul școlii de Cristina Badea și Raluca Mihalache, profesori învățământ primar. Acest proiect generos s-a adresat tuturor copiilor de la Școala “Cuza”, iar obiectivele sale au fost simple și frumoase: copiii să cunoască importanța istorică a zilei de 24 Ianuarie, să învețe poezii dedicate Unirii, să învețe cântecul și dansul “Hora Unirii”, să-și stimuleze creativitatea prin transpunerea în desen, pictură, colaje a evenimentului de la 24 Ianuarie 1859. În cadrul unui capitol aparte al acțiunilor - “Unirea și literatura”, elevii au citit “Moș Ion Roată și Vodă Cuza”, Moș Ion Roată și Unirea (ambele de Ion Creangă), “Hora Unirii” de Vasile Alecsandri și “Unirea” de Virgil Chirianopol, “Toți românii cântă HORA UNIRII” de Dumitru Almaș. Bineînțeles, s-a dansat și Hora Unirii, iar copiii au primit diplome pentru participarea la activitățile din proiect.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.