Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

"Noi avem nevoie de aceste terenuri pentru a extinde rețeaua de drumuri și chiar pentru realizarea unor piste de biciclete. Am transmis o adresă Parlamentului României, prin care am solicitat inițierea unui proiect legislativ care să prevadă trecerea acestor terenuri din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina și în administrarea Consiliului Local Câmpina", a declarat primarul Alin Moldoveanu.
De asemenea, pe lângă adresele menționate, Primăria face demersuri și pentru preluarea terenului fostei unități de jandarmi și a unei părți din terenul de 14 hectare al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", demersuri pe care le-a făcut de-a lungul timpului și fosta administrație locală, însă fără succes. "Am avut o discuție telefonică, deocamdată, cu directorul Școlii de Poliție, care mi-a spus că pe o porțiune a acestui teren intenționează să dezvolte un proiect, dar pentru restul terenului nu ar avea nimic împotrivă să fie cedat administrației locale. Urmează să am o întâlnire cu directorul școlii și să discutăm acest subiect pe larg, iar apoi dumnealui să formuleze un punct de vedere către Ministerul Afacerilor Interne. În privința fostei unități de jandarmi, urmează să merg personal la Ministerul de Interne pentru a discuta această problemă. Dacă vom reuși să rezolvăm aceste probleme ar fi extraordinar pentru Câmpina", a mai afirmat primarul Alin Moldoveanu.
Vă reamintim că unitatea de jandarmi de la Câmpina a fost închisă în aprilie 2011.

3519 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dinu Cornel 04.12.2020 11:52 In dreapta imaginii se vede o ruina numita Rafinarie,un munte de fier vechi ce candva va trebui demolata si transportata .Intrebare ?Nu este mai usor de transportat fierul vechi pe linia ferata decat auto?De ce nu luati legatura cu cei de la Rafinarie sa gasiti o solutie de dezafectare si redare a terenului in spatiul public ?De ce nu incercati sa accesati fonuri europene de Mediu pentru dezafectare.Restul vorbarie goala ,ce destinatie se poate fostei unitati de jandarmi?cand blocul de utilitati sta liber si noi platim rate la banca? Falimentul orasului se va adanci si mai mult cu VORBARIE,se pare ca sacul este la fund.De ce nu functioneaza semaforul de la ceas?nu mai sunt bani de intretinere?poate deveni periculos pentru siguranta cetatenilor .Cine raspunde?

Actualitate

3103 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.

2299 vizualizari
22 ian. 2021 18:38

Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

1 comentarii

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Alte stiri recente

110 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

986 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...