Antrenoarea Mihaela Marin și sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, despre cel mai bun sezon al atletismului câmpinean

Sport (Categoria articolului)

2019 va rămâne un an de referință pentru atletismul câmpinean, în contextul în care doi dintre sportivii CSS "Constantin Istrati" au obținut rezultate remarcabile la competițiile naționale și au participat cu regularitate la competiții internaționale, reprezentând România. Este vorba de Andrea Lungu (în proba de aruncarea discului) și Marius Vasile (aruncarea greutății), componenți ai lotului național și o adevărată mândrie pentru Câmpina. La competițiile internaționale la care au participat și la care au obținut rezultate foarte bune, cei doi sportivi au fost însoțiți de antrenoarea Mihaela Marin. În această "formație" de trei i-am invitat să ne povestească despre anul competițional 2019, despre concursurile internaționale la care au participat, despre sentimentul de a fi component al lotului României.

Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) a adunat în acest an șapte medalii de aur, patru de argint și trei de bronz, devenind campioană balcanică la juniori II și campioană națională la seniori, obținând locul 5 la FOTE (Festivalul Olimpic pentru Tineretul European), în vreme ce Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) a obținut șase medalii de aur, patru de argint, titlul de vicecampion balcanic la juniori II și locul 9 la FOTE. "Sunt performanțe deosebite, care vin după un an întreg de muncă, după multe cantonamente, după multe sacrificii și acești copiii merită toată aprecierea noastră, a întregii comunități. Ei, împreună cu ceilalți sportivi ai clubului nostru, au adus un cumul de 44 de medalii în 2019, depășind obiectivul pe care ni l-am propus la începutul anului, 41 de medalii. Dincolo de aceste medalii, reprezentarea internațională și faptul că în acest an și-au îmbunătățit propriile performanțe ne dau motive de mândrie", ne-a declarat Mihaela Marin, coordonatorul CSS "Constantin Istrati" Câmpina. 
Andreea Lungu, Marius Vasile și Mihaela Marin ne-au povestit despre ceea ce i-a impresionat la fiecare competiție, despre emoții și rezultate, despre ceea ce înseamnă pentru ei lotul național. Sigur, am încercat și o paralelă între condițiile de antrenament și de concurs de la aceste competiții internaționale și cele de la Câmpina. ”Cred că noi, ca țară, nu vorbesc neapărat de Câmpina, nu vom putea organiza niciodată o competiție așa cum a fost organizat la Baku, în Azerbaidjan, Festivalul Olimpic pentru Tineretul European. Un adevărat sat olimpic, o sută de autocare Neoplan la dispoziția delegațiilor, condiții la superlativ din toate punctele de vedere”, a fost concluzia antrenoarei Mihaela Marin.
Ar mai fi multe de spus, inclusiv despre condițiile în care se pregătesc, la Câmpina, acești sportivi extraordinari, membri ai lotului național de atletism, despre implicarea autorităților locale sau, mai bine spus, lipsa de implicare, despre eforturile antrenorilor și părinților. Noi am scris mereu despre toate aceste lucruri, dar, din păcate, nu se schimbă mai nimic. În ciuda tuturor neajunsurilor, copiii și antrenorii de la CSS "Constantin Istrati" oferă Câmpinei performanțe unice. Îi felicităm, ne mândrim cu ei și le dorim mult succes în continuare!

3945 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2254 vizualizari
18 sept. 2019 17:08

Liga A Prahova, etapa a 6-a. Avancronici

La sfârșitul acestei săptămâni au loc partidele etapei a 6-a din Liga A. Nu se detașează un ”cap de afiș”, dar sunt mai multe jocuri interesante. Iată programul complet și scurte avancronici și delegările arbitrilor:

2999 vizualizari
15 sept. 2019 12:49

Liga A Prahova, etapa a V-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică s-au disputat partidele etapei a 5-a din Liga A Prahova. Au fost 4 succese ale gazdelor, două remize și două victorii ale gazdelor, în total marcându-se 38 de goluri, gazdele și oaspeții marcând un număr egal de goluri. Iată rezultatele și clasamentul la zi:

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.