Antrenoarea Mihaela Marin și sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, despre cel mai bun sezon al atletismului câmpinean

Sport (Categoria articolului)

2019 va rămâne un an de referință pentru atletismul câmpinean, în contextul în care doi dintre sportivii CSS "Constantin Istrati" au obținut rezultate remarcabile la competițiile naționale și au participat cu regularitate la competiții internaționale, reprezentând România. Este vorba de Andrea Lungu (în proba de aruncarea discului) și Marius Vasile (aruncarea greutății), componenți ai lotului național și o adevărată mândrie pentru Câmpina. La competițiile internaționale la care au participat și la care au obținut rezultate foarte bune, cei doi sportivi au fost însoțiți de antrenoarea Mihaela Marin. În această "formație" de trei i-am invitat să ne povestească despre anul competițional 2019, despre concursurile internaționale la care au participat, despre sentimentul de a fi component al lotului României.

Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) a adunat în acest an șapte medalii de aur, patru de argint și trei de bronz, devenind campioană balcanică la juniori II și campioană națională la seniori, obținând locul 5 la FOTE (Festivalul Olimpic pentru Tineretul European), în vreme ce Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) a obținut șase medalii de aur, patru de argint, titlul de vicecampion balcanic la juniori II și locul 9 la FOTE. "Sunt performanțe deosebite, care vin după un an întreg de muncă, după multe cantonamente, după multe sacrificii și acești copiii merită toată aprecierea noastră, a întregii comunități. Ei, împreună cu ceilalți sportivi ai clubului nostru, au adus un cumul de 44 de medalii în 2019, depășind obiectivul pe care ni l-am propus la începutul anului, 41 de medalii. Dincolo de aceste medalii, reprezentarea internațională și faptul că în acest an și-au îmbunătățit propriile performanțe ne dau motive de mândrie", ne-a declarat Mihaela Marin, coordonatorul CSS "Constantin Istrati" Câmpina. 
Andreea Lungu, Marius Vasile și Mihaela Marin ne-au povestit despre ceea ce i-a impresionat la fiecare competiție, despre emoții și rezultate, despre ceea ce înseamnă pentru ei lotul național. Sigur, am încercat și o paralelă între condițiile de antrenament și de concurs de la aceste competiții internaționale și cele de la Câmpina. ”Cred că noi, ca țară, nu vorbesc neapărat de Câmpina, nu vom putea organiza niciodată o competiție așa cum a fost organizat la Baku, în Azerbaidjan, Festivalul Olimpic pentru Tineretul European. Un adevărat sat olimpic, o sută de autocare Neoplan la dispoziția delegațiilor, condiții la superlativ din toate punctele de vedere”, a fost concluzia antrenoarei Mihaela Marin.
Ar mai fi multe de spus, inclusiv despre condițiile în care se pregătesc, la Câmpina, acești sportivi extraordinari, membri ai lotului național de atletism, despre implicarea autorităților locale sau, mai bine spus, lipsa de implicare, despre eforturile antrenorilor și părinților. Noi am scris mereu despre toate aceste lucruri, dar, din păcate, nu se schimbă mai nimic. În ciuda tuturor neajunsurilor, copiii și antrenorii de la CSS "Constantin Istrati" oferă Câmpinei performanțe unice. Îi felicităm, ne mândrim cu ei și le dorim mult succes în continuare!

4250 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2326 vizualizari
13 nov. 2019 19:43

S-a găsit soluția ca HM Junior să se antreneze pe terenul sintetic de fotbal. Când se va găsi o soluție și pentru ca juniorii de la CS Câmpina să poată juca în campionat?

3 comentarii

De câțiva ani buni, Câmpina fotbalistică s-a evidențiat printr-o absență aproape totală din orice fel de competiție și printr-un conflict al orgoliilor între cluburile CS Câmpina și HM Junior Câmpina. Nu reluăm întreaga poveste cu disputele dintre cele două cluburi, la nivel de conduceri, cert este doar că, în momentul de față, am intrat într-un nou sezon fotbalistic în care echipele CS Câmpina nu joacă în nicio competiție tocmai din cauza litigiilor cu HM Junior și Asociația Județeană de Fotbal. Totuși, echipele HM Junior se antrenează acum pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, grație unei inițiative a părinților acestor copii și a unei soluții găsită împreună cu administrația locală.

2651 vizualizari
13 nov. 2019 15:13

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Avancronici

Prologul etaperi a 14-a din Liga A, penultima a turului, pare și cel mai atractiv meci, la Boldești, întâlnind-se Petrolistul Boldești și CS Păulești. Iată programul, scurte avancronici și delegările arbitrilor și observatorilor:

Alte stiri recente

1068 vizualizari
15 nov. 2019 09:48

S-a dat startul ShoeBox 2019 - "Cadoul din cutia de pantofi". O campanie dedicată copiilor nevoiași, la care putem contribui cu toții

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi" este o încercare de a face lumea un loc mai frumos pentru sute, mii de copii nevoiași din România. Este o campanie începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil.

865 vizualizari
15 nov. 2019 08:38

Elevii de la Școala Centrală Câmpina au învățat cum să acorde corect primul ajutor. Un proiect derulat în parteneriat cu Școala Postliceală "Louis Pasteur"

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a desfășurat miercuri, 13 noiembrie 2019, o activitate extracurriculară, parte a unui proiect mai amplu, intitulat "Sănătatea dumneavoastră". Este un proiect inițiat de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina, care pregătește asistenți medicali generaliști și asistenți medicali de farmacie și care derulează mai multe proiecte cu caracter social pentru comunitate. Activitatea de miercuri s-a desfășurat sub sloganul "Fă totul pentru viață! Acordă primul ajutor!".