Antrenoarea Mihaela Marin și sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, despre cel mai bun sezon al atletismului câmpinean

Sport (Categoria articolului)

2019 va rămâne un an de referință pentru atletismul câmpinean, în contextul în care doi dintre sportivii CSS "Constantin Istrati" au obținut rezultate remarcabile la competițiile naționale și au participat cu regularitate la competiții internaționale, reprezentând România. Este vorba de Andrea Lungu (în proba de aruncarea discului) și Marius Vasile (aruncarea greutății), componenți ai lotului național și o adevărată mândrie pentru Câmpina. La competițiile internaționale la care au participat și la care au obținut rezultate foarte bune, cei doi sportivi au fost însoțiți de antrenoarea Mihaela Marin. În această "formație" de trei i-am invitat să ne povestească despre anul competițional 2019, despre concursurile internaționale la care au participat, despre sentimentul de a fi component al lotului României.

Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) a adunat în acest an șapte medalii de aur, patru de argint și trei de bronz, devenind campioană balcanică la juniori II și campioană națională la seniori, obținând locul 5 la FOTE (Festivalul Olimpic pentru Tineretul European), în vreme ce Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) a obținut șase medalii de aur, patru de argint, titlul de vicecampion balcanic la juniori II și locul 9 la FOTE. "Sunt performanțe deosebite, care vin după un an întreg de muncă, după multe cantonamente, după multe sacrificii și acești copiii merită toată aprecierea noastră, a întregii comunități. Ei, împreună cu ceilalți sportivi ai clubului nostru, au adus un cumul de 44 de medalii în 2019, depășind obiectivul pe care ni l-am propus la începutul anului, 41 de medalii. Dincolo de aceste medalii, reprezentarea internațională și faptul că în acest an și-au îmbunătățit propriile performanțe ne dau motive de mândrie", ne-a declarat Mihaela Marin, coordonatorul CSS "Constantin Istrati" Câmpina. 
Andreea Lungu, Marius Vasile și Mihaela Marin ne-au povestit despre ceea ce i-a impresionat la fiecare competiție, despre emoții și rezultate, despre ceea ce înseamnă pentru ei lotul național. Sigur, am încercat și o paralelă între condițiile de antrenament și de concurs de la aceste competiții internaționale și cele de la Câmpina. ”Cred că noi, ca țară, nu vorbesc neapărat de Câmpina, nu vom putea organiza niciodată o competiție așa cum a fost organizat la Baku, în Azerbaidjan, Festivalul Olimpic pentru Tineretul European. Un adevărat sat olimpic, o sută de autocare Neoplan la dispoziția delegațiilor, condiții la superlativ din toate punctele de vedere”, a fost concluzia antrenoarei Mihaela Marin.
Ar mai fi multe de spus, inclusiv despre condițiile în care se pregătesc, la Câmpina, acești sportivi extraordinari, membri ai lotului național de atletism, despre implicarea autorităților locale sau, mai bine spus, lipsa de implicare, despre eforturile antrenorilor și părinților. Noi am scris mereu despre toate aceste lucruri, dar, din păcate, nu se schimbă mai nimic. În ciuda tuturor neajunsurilor, copiii și antrenorii de la CSS "Constantin Istrati" oferă Câmpinei performanțe unice. Îi felicităm, ne mândrim cu ei și le dorim mult succes în continuare!

5214 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2360 vizualizari
01 aug. 2020 21:09

Trei medalii de aur pentru CSS ”Constantin Istrati” Câmpina la Naționalele pentru copii I și II

Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit sâmbătă, 1 august, finalele Campionatului Național de Atletism pentru copii I și II, a doua competiție oficială organizată de Federația Română de Atletism după pandemia de coronavirus. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, coordonat de Mihaela Marin, a fost bine reprezentat în mai multe probe, obținând nu mai puțin de trei titluri naționale, dar și alte șase medalii (trei de argint și trei de bronz).

3517 vizualizari
26 iul. 2020 11:36

Atleții câmpineni au participat la prima competiție după suspendarea campionatului național din cauza pandemiei

În perioada 24-25 iulie, Federația Română de Atletism a organizat în condiții speciale, la București, în Complexul Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” Cupa României, open pentru juniori, prima competiție după suspendarea campionatului național din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Alte stiri recente

889 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1732 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

3 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.