Antrenoarea Mihaela Marin și sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, despre cel mai bun sezon al atletismului câmpinean

Sport (Categoria articolului)

2019 va rămâne un an de referință pentru atletismul câmpinean, în contextul în care doi dintre sportivii CSS "Constantin Istrati" au obținut rezultate remarcabile la competițiile naționale și au participat cu regularitate la competiții internaționale, reprezentând România. Este vorba de Andrea Lungu (în proba de aruncarea discului) și Marius Vasile (aruncarea greutății), componenți ai lotului național și o adevărată mândrie pentru Câmpina. La competițiile internaționale la care au participat și la care au obținut rezultate foarte bune, cei doi sportivi au fost însoțiți de antrenoarea Mihaela Marin. În această "formație" de trei i-am invitat să ne povestească despre anul competițional 2019, despre concursurile internaționale la care au participat, despre sentimentul de a fi component al lotului României.

Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) a adunat în acest an șapte medalii de aur, patru de argint și trei de bronz, devenind campioană balcanică la juniori II și campioană națională la seniori, obținând locul 5 la FOTE (Festivalul Olimpic pentru Tineretul European), în vreme ce Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) a obținut șase medalii de aur, patru de argint, titlul de vicecampion balcanic la juniori II și locul 9 la FOTE. "Sunt performanțe deosebite, care vin după un an întreg de muncă, după multe cantonamente, după multe sacrificii și acești copiii merită toată aprecierea noastră, a întregii comunități. Ei, împreună cu ceilalți sportivi ai clubului nostru, au adus un cumul de 44 de medalii în 2019, depășind obiectivul pe care ni l-am propus la începutul anului, 41 de medalii. Dincolo de aceste medalii, reprezentarea internațională și faptul că în acest an și-au îmbunătățit propriile performanțe ne dau motive de mândrie", ne-a declarat Mihaela Marin, coordonatorul CSS "Constantin Istrati" Câmpina. 
Andreea Lungu, Marius Vasile și Mihaela Marin ne-au povestit despre ceea ce i-a impresionat la fiecare competiție, despre emoții și rezultate, despre ceea ce înseamnă pentru ei lotul național. Sigur, am încercat și o paralelă între condițiile de antrenament și de concurs de la aceste competiții internaționale și cele de la Câmpina. ”Cred că noi, ca țară, nu vorbesc neapărat de Câmpina, nu vom putea organiza niciodată o competiție așa cum a fost organizat la Baku, în Azerbaidjan, Festivalul Olimpic pentru Tineretul European. Un adevărat sat olimpic, o sută de autocare Neoplan la dispoziția delegațiilor, condiții la superlativ din toate punctele de vedere”, a fost concluzia antrenoarei Mihaela Marin.
Ar mai fi multe de spus, inclusiv despre condițiile în care se pregătesc, la Câmpina, acești sportivi extraordinari, membri ai lotului național de atletism, despre implicarea autorităților locale sau, mai bine spus, lipsa de implicare, despre eforturile antrenorilor și părinților. Noi am scris mereu despre toate aceste lucruri, dar, din păcate, nu se schimbă mai nimic. În ciuda tuturor neajunsurilor, copiii și antrenorii de la CSS "Constantin Istrati" oferă Câmpinei performanțe unice. Îi felicităm, ne mândrim cu ei și le dorim mult succes în continuare!

5510 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3153 vizualizari
25 oct. 2020 17:46

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina), vicecampion național al clasei MX1 veterani, la finalul sezonului

În acest week-end, la Ciolpani, a avut loc ultima etapă a Campionatului Național de Motocros, la start aliniindu-se și patru sportivi de la Lido Câmpina - Sebastian Strechioiu (nr. 84), Marcel Vișoiu (nr. 71), Alexandru Oprescu (nr. 76), toți la clasa MX1 veterani, și Alin Pandele (nr. 58), la MX2 junior. A fost o etapă cu motive de bucurie pentru clubul câmpinean condus de fostul mare campion Cătălin Duță, Sebastian Strechioiu clasându-se în ierarhia finală pe locul al doilea și devenind astfel vicecampion național la MX1 veterani, o performanță extrem de prețioasă pentru motocrosul câmpinean.

2300 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.

Alte stiri recente

463 vizualizari
24 nov. 2020 09:05

Parlamentarii USR își depun demisiile pentru a nu beneficia de pensia specială

Senatorii și deputații Uniunii Salvați România (USR) își depun marți, 24 noiembrie 2020, demisiile din Parlament pentru a nu benefia de pensiile speciale. Anunțul a fost făcut de președintele USR, deputatul Dan Barna. 

780 vizualizari
24 nov. 2020 07:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 noiembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.