Voluntari din Cremona (Italia) petrec o parte a vacanței alături de copiii din Poiana Câmpina și de cei de la "Casa Speranței" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Tineri voluntari din localitatea Cremona (Italia) au revenit la Câmpina și în acest an pentru a fi în mijlocul copiilor aflați în plasament la "Casa Speranței", din Cartierul Slobozia. Aici sunt peste 50 de copii de creșterea și educația cărora se ocupă Ordinul Maicilor Sfântului Iosif din Aosta.

Acum, în perioada vacanței, tinerii voluntari din Cremona își petrec timpul cu acești copii, organizează tot felul de jocuri, merg în plimbări, se distrează împreună. Anul acesta, pentru prima dată, grupul de voluntari italieni s-a împărțit în două grupuri mai mici, astfel încât câțiva tineri din Cremona merg zilninic la Poiana Câmpina, unde petrec câteva ore alături de copiii din comună, activitățile de aici fiind organizate în parteneriat cu Biblioteca "Dimitrie Gusti".
Astfel de grupuri de voluntari din Italia nu vin doar în România. În perioada vacanțelor, ei merg în mai multe țări, pe propria cheltuială, pentru a organiza activități distractive pentru copiii din diverse comunități locale sau de la diverse asociații ori fundații care se ocupă de creșterea și îndrumarea copiilor aflați în plasament.

5228 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2785 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1738 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

162 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

300 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.