Guvernul Orban este mai rău decât coronavirusul: hotelierii de pe Valea Prahovei se tem de faliment!

Politică (Categoria articolului)

(P) Măsurile de restricție impuse de Guvernul Orban, pe parcursul ultimelor luni, au implicații majore asupra multor sectoare de activitate, începând cu domeniul HoReCa, unul dintre cele mai grav afectate ale economiei românești, de la începutul pandemiei. Restaurantele şi hotelurile de pe Valea Prahovei - unde îşi câştigă pâinea mii de angajaţi - deja afectate de criza care le-a lovit din plin, se pregătesc de ce este mai rău, în perioada următoare.

Senatorul Radu Ștefan Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și candidat pentru un nou mandat de senator de Prahova din partea Partidului Social Democrat, a făcut o analiză a stării de tensiune în care se află antreprenorii prahoveni din HoReCa. “Am fost bombardat de întrebările antreprenorilor din Ploiești care dețin restaurante. Ce se întâmplă cu ei dacă vor fi închiși din nou, când scenariul roșu este aproape? Ce se întâmplă cu fondurile europene la care au aplicat? Se suspendă condițiile impuse prin ghid pe perioada cât afacerea este închisă sau nu? Nu am primit niciun răspuns coerent de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Deci, nu știu sau nu s-au gândit. Se închid niște restaurante. “Asta e!”, ar spune Orban. Ce contează câteva afaceri în HoReCa? La viețile angajaților din restaurantele ploieștene cine s-a gândit? Guvernul Orban sigur nu a făcut-o!
Vine sezonul de iarnă pe Valea Prahovei. Hotelierii sunt foarte îngrijorați, dar și cei cu pensiuni din Sinaia, Bușteni, Azuga, Breaza. Falimentul este aproape, dacă nu vor fi sprijiniți de guvern. O spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: "Fără ajutor din partea statului, vom pune cruce pe tot progresul pe care l-am făcut în ultimii ani în industria ospitalităţii".
Orban spune că se gândește la un program de sprijin. Când o face, dacă toți miniștrii lui sunt în campanie electorală? Sau tocmai de aceea promite...
Foarte afectați vor fi și cei din Comarnic, pentru că aici locuiesc lucrătorii din industria hotelieră de pe Valea Prahovei. Guvernul Orban nu s-a gândit nici la ei. Guvernanții au ajuns să fie mai răi decât Covid-ul. Condamnă oamenii la sărăcie și suferință”, a concluzionat Radu Ştefan Oprea.
(Publicitate electorală, articol publicat la comanda PSD Prahova, CUI mandatar 11200020)

2667 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1156 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.

2207 vizualizari
02 dec. 2020 18:52

Ioan Adrian Pițigoi, singurul câmpinean pe un loc eligibil pentru alegerile parlamentare. ”Veniți la vot și alegeți PMP!”

(P) Pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Partidul Mișcarea Populară este singura formațiune politică pe listele căreia se afă doar candidați locali, cunoscuți, lista pentru Camera Deputaților fiind deschisă de Cătălina Bozianu, președintele organizațieiei județene a PMP, iar lista pentru Senatul României este deschisă de Ioan Adrian Pițigoi, singurul câmpinean aflat pe un astfel de loc onorant, dar care aduce și multe obligații față de electorat.

Alte stiri recente

406 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1640 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.