Guvernul Orban este mai rău decât coronavirusul: hotelierii de pe Valea Prahovei se tem de faliment!

Politică (Categoria articolului)

(P) Măsurile de restricție impuse de Guvernul Orban, pe parcursul ultimelor luni, au implicații majore asupra multor sectoare de activitate, începând cu domeniul HoReCa, unul dintre cele mai grav afectate ale economiei românești, de la începutul pandemiei. Restaurantele şi hotelurile de pe Valea Prahovei - unde îşi câştigă pâinea mii de angajaţi - deja afectate de criza care le-a lovit din plin, se pregătesc de ce este mai rău, în perioada următoare.

Senatorul Radu Ștefan Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și candidat pentru un nou mandat de senator de Prahova din partea Partidului Social Democrat, a făcut o analiză a stării de tensiune în care se află antreprenorii prahoveni din HoReCa. “Am fost bombardat de întrebările antreprenorilor din Ploiești care dețin restaurante. Ce se întâmplă cu ei dacă vor fi închiși din nou, când scenariul roșu este aproape? Ce se întâmplă cu fondurile europene la care au aplicat? Se suspendă condițiile impuse prin ghid pe perioada cât afacerea este închisă sau nu? Nu am primit niciun răspuns coerent de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Deci, nu știu sau nu s-au gândit. Se închid niște restaurante. “Asta e!”, ar spune Orban. Ce contează câteva afaceri în HoReCa? La viețile angajaților din restaurantele ploieștene cine s-a gândit? Guvernul Orban sigur nu a făcut-o!
Vine sezonul de iarnă pe Valea Prahovei. Hotelierii sunt foarte îngrijorați, dar și cei cu pensiuni din Sinaia, Bușteni, Azuga, Breaza. Falimentul este aproape, dacă nu vor fi sprijiniți de guvern. O spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: "Fără ajutor din partea statului, vom pune cruce pe tot progresul pe care l-am făcut în ultimii ani în industria ospitalităţii".
Orban spune că se gândește la un program de sprijin. Când o face, dacă toți miniștrii lui sunt în campanie electorală? Sau tocmai de aceea promite...
Foarte afectați vor fi și cei din Comarnic, pentru că aici locuiesc lucrătorii din industria hotelieră de pe Valea Prahovei. Guvernul Orban nu s-a gândit nici la ei. Guvernanții au ajuns să fie mai răi decât Covid-ul. Condamnă oamenii la sărăcie și suferință”, a concluzionat Radu Ştefan Oprea.
(Publicitate electorală, articol publicat la comanda PSD Prahova, CUI mandatar 11200020)

4338 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1213 vizualizari
18 sept. 2023 21:54

Partidul România în Acțiune a inițiat petiția ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

5 comentarii

Partidul România în Acțiune a inițiat o petiție online care se intitulează ”Stop finanțării partidelor politice din bani publici!”

2379 vizualizari
02 aug. 2023 17:13

PMP Câmpina se dezice de gestul consilierului Marius Anghelescu

2 comentarii

După comunicatul prin care consilierul Marius Anghelescu anunța că și-a retras votul de principiu privind achiziționarea unor generatoare pentru stațiile de pompare ale HidroPrahova, PMP Câmpina, partidul din care face parte și Marius Anghelescu,  a reacționat și ne-a transmis următorul comunicat de presă semnat de președintele organizației locale, Adrian Pițigoi.

Alte stiri recente

46 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1188 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.