Guvernul Orban este mai rău decât coronavirusul: hotelierii de pe Valea Prahovei se tem de faliment!

Politică (Categoria articolului)

(P) Măsurile de restricție impuse de Guvernul Orban, pe parcursul ultimelor luni, au implicații majore asupra multor sectoare de activitate, începând cu domeniul HoReCa, unul dintre cele mai grav afectate ale economiei românești, de la începutul pandemiei. Restaurantele şi hotelurile de pe Valea Prahovei - unde îşi câştigă pâinea mii de angajaţi - deja afectate de criza care le-a lovit din plin, se pregătesc de ce este mai rău, în perioada următoare.

Senatorul Radu Ștefan Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și candidat pentru un nou mandat de senator de Prahova din partea Partidului Social Democrat, a făcut o analiză a stării de tensiune în care se află antreprenorii prahoveni din HoReCa. “Am fost bombardat de întrebările antreprenorilor din Ploiești care dețin restaurante. Ce se întâmplă cu ei dacă vor fi închiși din nou, când scenariul roșu este aproape? Ce se întâmplă cu fondurile europene la care au aplicat? Se suspendă condițiile impuse prin ghid pe perioada cât afacerea este închisă sau nu? Nu am primit niciun răspuns coerent de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Deci, nu știu sau nu s-au gândit. Se închid niște restaurante. “Asta e!”, ar spune Orban. Ce contează câteva afaceri în HoReCa? La viețile angajaților din restaurantele ploieștene cine s-a gândit? Guvernul Orban sigur nu a făcut-o!
Vine sezonul de iarnă pe Valea Prahovei. Hotelierii sunt foarte îngrijorați, dar și cei cu pensiuni din Sinaia, Bușteni, Azuga, Breaza. Falimentul este aproape, dacă nu vor fi sprijiniți de guvern. O spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: "Fără ajutor din partea statului, vom pune cruce pe tot progresul pe care l-am făcut în ultimii ani în industria ospitalităţii".
Orban spune că se gândește la un program de sprijin. Când o face, dacă toți miniștrii lui sunt în campanie electorală? Sau tocmai de aceea promite...
Foarte afectați vor fi și cei din Comarnic, pentru că aici locuiesc lucrătorii din industria hotelieră de pe Valea Prahovei. Guvernul Orban nu s-a gândit nici la ei. Guvernanții au ajuns să fie mai răi decât Covid-ul. Condamnă oamenii la sărăcie și suferință”, a concluzionat Radu Ştefan Oprea.
(Publicitate electorală, articol publicat la comanda PSD Prahova, CUI mandatar 11200020)

3238 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2489 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

6697 vizualizari
16 sept. 2021 20:14

Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

2 comentarii

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

Alte stiri recente

1246 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1587 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.