CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

- Social -

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Ideea de bază a înșelătoriei este relativ simplă și - din păcate - tot mai mulți câmpineni cad pradă acesteia. În ce constă înșelătoria? Sunt vizate persoane care au postat diverse anunțuri de vânzare a unor produse pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil: olx.ro. Persoanele care au postat un anunț prin care vând ceva sunt contactate și rugate să completeze un chestionar pentru a putea intra în posesia banilor din partea pretinsului cumpărător. Bucuroasă că a găsit repede un cumpărător pentru produsul său și la prețul solicitat, victima completează fără prea multă atenție chestionarul din link-ul trimis, oferind inclusiv informații privind numărul cardului și accesul la contul bancar. Apoi, contul este golit, iar pretinsul cumpărător nu mai este de găsit. Astfel, vânzătorul rămâne cu paguba, devenind victimă a acestui gen de înșelătorie.
Polițiștii solicită populației o mult mai mare atenție la astfel de situații și să nu mai ofere informații privind contul bancar și date care să permită accesul altor persoane la acesta. În plus, chiar pe olx.ro există un filmuleț, pe care îl puteți vedea aici, în care se explică foarte clar cum poate fi evitată frauda pe site-ul respectiv.


20 Jun 2022 22:32 4337 vizualizari


Comentarii


  • 20.06.2022 22:50 Marius Fraude de toate tipurile. Cred ca aceste practici se fac din pușcărie. Eu am fost tepuit cu pariuri sportive pe instagram. Am trimis paysafe în valoare de 300 RON cică abonament Vip și apoi am primit blocaj. Dacă îl luam la rost primeam amenințări poate ma și cauta cu băieții cu ceafa lata.
80 vizualizari 25 Jul 2024 17:27 ”Scuzele nu schimbă realitatea!”, campanie a Poliției pentru combaterea violenței în familie

”Scuzele nu schimbă realitatea!”, campanie a Poliției pentru combaterea violenței în familie

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au inițiat campania ”Scuzele nu schimbă realitatea!”, dedicată combaterii violenței în familie și protejării victimelor acestui grav fenomen.

citeste mai mult
345 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
681 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
595 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV