O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

Social (Categoria articolului)

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Ideea de bază a înșelătoriei este relativ simplă și - din păcate - tot mai mulți câmpineni cad pradă acesteia. În ce constă înșelătoria? Sunt vizate persoane care au postat diverse anunțuri de vânzare a unor produse pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil: olx.ro. Persoanele care au postat un anunț prin care vând ceva sunt contactate și rugate să completeze un chestionar pentru a putea intra în posesia banilor din partea pretinsului cumpărător. Bucuroasă că a găsit repede un cumpărător pentru produsul său și la prețul solicitat, victima completează fără prea multă atenție chestionarul din link-ul trimis, oferind inclusiv informații privind numărul cardului și accesul la contul bancar. Apoi, contul este golit, iar pretinsul cumpărător nu mai este de găsit. Astfel, vânzătorul rămâne cu paguba, devenind victimă a acestui gen de înșelătorie.
Polițiștii solicită populației o mult mai mare atenție la astfel de situații și să nu mai ofere informații privind contul bancar și date care să permită accesul altor persoane la acesta. În plus, chiar pe olx.ro există un filmuleț, pe care îl puteți vedea aici, în care se explică foarte clar cum poate fi evitată frauda pe site-ul respectiv.

3879 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 20.06.2022 22:50 Fraude de toate tipurile. Cred ca aceste practici se fac din pușcărie. Eu am fost tepuit cu pariuri sportive pe instagram. Am trimis paysafe în valoare de 300 RON cică abonament Vip și apoi am primit blocaj. Dacă îl luam la rost primeam amenințări poate ma și cauta cu băieții cu ceafa lata.

Social

1685 vizualizari
31 mar. 2023 20:54

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și localitățile învecinate

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL anunță programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește 17 aprilie 2023, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează. În restul zilelor, se va desfășura programul normal de colectare a deșeurilor.

1703 vizualizari
29 mar. 2023 08:40

Primăria Sinaia deschide Campania “Verde Crud”, cea mai amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare a orașului

Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.

Alte stiri recente

159 vizualizari
01 apr. 2023 13:06

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc uvertura etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei au loc după-amiază și mâine dimineață. Iată rezultatul partidei de dumineață și clasamentul actualizat:

903 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.