O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

Social (Categoria articolului)

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Ideea de bază a înșelătoriei este relativ simplă și - din păcate - tot mai mulți câmpineni cad pradă acesteia. În ce constă înșelătoria? Sunt vizate persoane care au postat diverse anunțuri de vânzare a unor produse pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil: olx.ro. Persoanele care au postat un anunț prin care vând ceva sunt contactate și rugate să completeze un chestionar pentru a putea intra în posesia banilor din partea pretinsului cumpărător. Bucuroasă că a găsit repede un cumpărător pentru produsul său și la prețul solicitat, victima completează fără prea multă atenție chestionarul din link-ul trimis, oferind inclusiv informații privind numărul cardului și accesul la contul bancar. Apoi, contul este golit, iar pretinsul cumpărător nu mai este de găsit. Astfel, vânzătorul rămâne cu paguba, devenind victimă a acestui gen de înșelătorie.
Polițiștii solicită populației o mult mai mare atenție la astfel de situații și să nu mai ofere informații privind contul bancar și date care să permită accesul altor persoane la acesta. În plus, chiar pe olx.ro există un filmuleț, pe care îl puteți vedea aici, în care se explică foarte clar cum poate fi evitată frauda pe site-ul respectiv.

3180 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 20.06.2022 22:50 Fraude de toate tipurile. Cred ca aceste practici se fac din pușcărie. Eu am fost tepuit cu pariuri sportive pe instagram. Am trimis paysafe în valoare de 300 RON cică abonament Vip și apoi am primit blocaj. Dacă îl luam la rost primeam amenințări poate ma și cauta cu băieții cu ceafa lata.

Social

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

1112 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1393 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.