O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

Social (Categoria articolului)

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Ideea de bază a înșelătoriei este relativ simplă și - din păcate - tot mai mulți câmpineni cad pradă acesteia. În ce constă înșelătoria? Sunt vizate persoane care au postat diverse anunțuri de vânzare a unor produse pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil: olx.ro. Persoanele care au postat un anunț prin care vând ceva sunt contactate și rugate să completeze un chestionar pentru a putea intra în posesia banilor din partea pretinsului cumpărător. Bucuroasă că a găsit repede un cumpărător pentru produsul său și la prețul solicitat, victima completează fără prea multă atenție chestionarul din link-ul trimis, oferind inclusiv informații privind numărul cardului și accesul la contul bancar. Apoi, contul este golit, iar pretinsul cumpărător nu mai este de găsit. Astfel, vânzătorul rămâne cu paguba, devenind victimă a acestui gen de înșelătorie.
Polițiștii solicită populației o mult mai mare atenție la astfel de situații și să nu mai ofere informații privind contul bancar și date care să permită accesul altor persoane la acesta. În plus, chiar pe olx.ro există un filmuleț, pe care îl puteți vedea aici, în care se explică foarte clar cum poate fi evitată frauda pe site-ul respectiv.

4149 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 20.06.2022 22:50 Fraude de toate tipurile. Cred ca aceste practici se fac din pușcărie. Eu am fost tepuit cu pariuri sportive pe instagram. Am trimis paysafe în valoare de 300 RON cică abonament Vip și apoi am primit blocaj. Dacă îl luam la rost primeam amenințări poate ma și cauta cu băieții cu ceafa lata.

Social

140 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1830 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

1 comentarii

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

Alte stiri recente

134 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

161 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.