CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Consiliul Local Câmpina a aprobat demararea procedurilor pentru eșalonarea corecției la Calea Dacia, soluția pentru deblocarea fondurilor europene

- Actualitate -

Consiliul Local Câmpina a aprobat demararea procedurilor pentru eșalonarea corecției la Calea Dacia, soluția pentru deblocarea fondurilor europene

În ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina de luni, 2 noiembrie 2020, pe lângă proiectul privind rectificarea bugetului local s-a aprobat și proiect privind demararea procedurilor de eșalonare a corecției financiare la proiectul cu fonduri europene - modernizare Calea Dacia. ”Este cea mai simplă și rapidă cale pentru deblocarea fondurilor europene în cazul celorlalte proiecte ale municipiului Câmpina”, a fost principalul argument al primarului Alin Moldoveanu în susținerea acestui demers.

Alin Moldoveanu le-a prezentat consilierilor situația dezastruoasă a Câmpinei din punct de vedere al fondurilor europene - proiecte în valoare de aproximativ 22 milioane euro sunt blocate de Ministerul Dezvoltării din cauza corecției la Calea Dacia. Dar pe lângă această corecție, despre care se știe de multă vreme, mai există și alte corecții financiare, unele despre care nici nu s-a știut până acum, corecții care însumează peste 6,4 milioane lei, fără a pune la socoteală și penalitățile.
”Am avut discuții informale din care a reieșit că aceasta este cea mai simplă și rapidă cale pentru deblocarea fondurilor europene și din acest motiv am venit în fața Consiliului Local cu această propunere, fiind singura soluție pentru dezvoltarea Câmpinei. Eșalonarea se va face pentru o perioadă care va începe peste șase luni de la data aprobării acesteia, pentru a putea prinde în bugetul anului viitor finanțarea necesară, și nu se va putea întinde pe o perioadă mai mare de cinci ani. La acest nivel maxim al perioadei de eșalonare, lunar ar trebui să plătim o sumă de aproximativ 100.000 lei pentru acoperirea corecției de la Calea Dacia. Este o sumă importantă, dar vă voi prezenta în zilele următoare și o parte a Strategiei de dezvoltare la care deja se lucrează, unde veți vedea principiile și domeniile de dezvoltare pe care vi le voi propune în perioada următoare”, a afirmat Alin Moldoveanu în plenul Consiliului Local. (video)
Apoi, le-a fost prezentată lista proiectelor europene care sunt blocate din cauza corecțiilor financiare și care, odată aprobată eșalonarea, vor fi semnate și demarate:
- Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale, blocul 7ABC (3.441.125 lei);
- Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în cartierul Erupției (4.153.934 lei);
- Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public (7.683.935 lei);
- Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei săli de sport la Școala ”B.P. Hasdeu” (16.260.252,36 lei).
De asemenea, alte proiecte se află în etapa de evaluare:
- Îmbunătățirea conținutului digital și infrastructurii informatice în domeniul eduației (nu s-a stabilit încă valoarea);
- Construirea de locuințe sociale pentru persoanele care trăiesc în locuințe amenințate de alunecări de teren sau adăposturi improvizate - un bloc în primul an de implementare a proiectului (5.342.547 lei) și două blocuri în anul următor (10.859.150 lei);
- Înființarea unui centru comunitar medico-social (851.377 lei):
- Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din Câmpina în vederea gestionării situației de pandemie (nu s-a stabilit încă valoarea);
- Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazate pe planurile de mobilitate urbană (44.000.000 lei).
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a prezentat consilierilor locali și o situație privind lucrările la care s-au aplicat corecții financiare:
- Calea Dacia - 5,54 milioane lei
- Sprijin pentru integrare și incluziune socială - 308.454 lei
- Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” - 594.657,67 lei.
Dacă pentru corecția privind Calea Dacia se propune această eșalonare, pentru celelalte două corecții, despre care fosta administrație locală nu a pomenit absolut nimic, odată cu contestarea lor în instanță, la primul termen se va discuta și o cerere de suspendare a lor până la finalizarea proceselor.
O moștenire grea pentru noii aleși locali, care, încet, încet, descoperă că problemele localității sunt mult mai multe și mai complicate decât se așteptau ei.


03 Nov 2020 08:38 4416 vizualizari


Comentarii






  • 06.11.2020 23:11 Pascu Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, propune o nouă organigramă: 315 posturi din administrația județeană vor fi desființate. Oare la Campina totul este ok?Ne trezim peste 4 ani doar cu intentii si plata corectiilor?De ce sa platim noi penalitatile numite corectii? Nimic despre cresterea eficientei energetice la SPITAL? Parca era in vedere o lucrare ampla? Parcul de la Soldat nu are penalitati? Cum se poate recupera bani de la Calea Dacia de la cei responsabili cand procesul este in REM? Turnul inclinat nu deranjeaza ? Lucrarile in oras sunt de slaba calitate ,oare de ce?
107 vizualizari 13 May 2024 19:23 Amenzi de peste 164.000 lei în ultimele trei zile, aplicate de polițiști pe șosesele din Prahova

Amenzi de peste 164.000 lei în ultimele trei zile, aplicate de polițiști pe șosesele din Prahova

Poliția a avut de lucru în week-end, în urma acțiunilor desfășurate pe șosesele din Prahova, inclusiv la Câmpina, fiind aplicate peste 300 sancțiuni contravenționale, însumând 164.5000 lei, și fiind ridicate în vederea suspendării 49 permise de conducere.

citeste mai mult
975 vizualizari 12 May 2024 21:10 Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Candidații la funcția de primar în localitățile învecinate Câmpinei

Înaintea începerii campaniei electorale, Birourile Electorale de Circumscripție au emis hotărâri prin care au rămas definitive candidaturile la funcțiile de primar și consilier local pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
2039 vizualizari 11 May 2024 21:03 S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

S-a tras la sorți ordinea candidaților câmpineni pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

La Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 2 Câmpina s-a tras astăzi la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru alegerile locale din 9 iunie. La tragerea la sorți au participat membrii BEC și reprezentanți ai mai multor partide.

citeste mai mult
1761 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV