Daniel Ioniță, candidatul Partidului Prahova în Acțiune la Primăria Câmpina, propune șosele și piste de biciclete în locul căilor ferate

Politică (Categoria articolului)

Daniel Ioniță este candidatul Partidului Prahova în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 27 septembrie 2020. Adept al necesității alegerii oamenilor pregătiți, inclusiv cu studii superioare în domeniul administrației publice, în funcția de primar al unei localități de nivelul municipiului Câmpina, Daniel Ioniță ne-a vorbit recent despre câteva dintre proiectele sale, proiecte care vor avea un mare impact atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și din punct de vedere al mediului, al asigurării unor condiții cât mai bune pentru petrecerea timpului în aer liber și curat.

”Una dintre propunerile mele concrete pentru rezolvarea parțială a uneia dintre problemele acute ale Câmpinei este transformarea căilor ferate din oraș în șosele și piste pentru biciclete. Și voi detalia la modul foarte concret: căile ferate din interiorul Câmpinei, care altădată făceau legătura între marile uzine, nu mai au nicio utilitate. Eu știu modalitatea prin care terenul pe care se află calea ferată poate fi cedat de Ministerul Transporturilor către Primăria Câmpina și apoi nu ne rămâne decât să le reamenajăm, fiind disponibile inclusiv fonduri europene pentru astfel de proiecte. Apoi, pentru fiecare cale ferată în parte vom face o analiză și acolo unde spațiul permite – exemplu, în cartierul Turnătoriei - vom crea șosele, care să aibă pe laturi piste pentru biciclete, iar acolo unde spațiul nu este la fel de generos – exemplu, zona Lacului Curiacul – vom crea doar piste pentru biciclete, cu trasee care pot deveni o adevărată atracție pentru amatorii de mișcare în aer liber. Odată cu preluarea terenurilor pe care se află acum căile ferate, vor dispărea barierele, indicatoarele rutiere care impun oprirea la calea ferată, dar și gheretele acelea inestetice., care dau u aspect și mai urât unei zone și așa dezolante. Eu consider că sunt pași simpli, firești, concreți, care se pot face și care să readucă la viață aceste spații”, ne-a declarat Daniel Ioniță.
Înlocuirea căilor ferate cu șosele și piste de biciclete nu este singurul proiect ambițios al candidatului Partidului Prahova în Acțiune, Daniel Ioniță, la funcția de primar al municipiului Câmpina. ”Mai este o problemă de infrastructură pe care eu îmi propun să o rezolv. Vor dispărea toate cablurile de la suprafață, toate urmând a fi trecute prin canale speciale create sub pământ. Este o soluție foarte bună, care există deja pe o mică porțiune din zona centrală, dar care peste tot în Europa este implementată în orice localitate, oricât de mică ar fi ea. În plus, având în vedere că municipiul Câmpina se bucură de cele mai multe zile însorite pe an din țara noastră, voi demara un amplu proiect de înlocuire a tuturor stâlpilor de iluminat public cu celule fotovoltaice, economia creată la buget fiind una considerabilă, iar într-un timp extrem de scurt va amortiza investiția, dacă va trebui să o realizăm din fonduri locale”, a mai adăugat Daniel Ioniță.
(P) (La comanda Partidului Prahova în Acțiune, cod AEP 21200117)

4202 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai 11.09.2020 12:41 Domnul Ioniță, nu cumva ați preluat ideea de la cei din partidul POL Câmpina? O zi frumoasa!

Politică

2038 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

2186 vizualizari
10 nov. 2022 10:22

Punctul de vedere al lui Marian Nistor, în urma dizolvării conducerii PNL Câmpina de către Biroul Politic Județean

5 comentarii

Biroul Politic Județean al PNL Prahova a dizolvat Biroul de Conducere al PNL Câmpina, decizie luată în ședința de miercuri seară și despre care noi am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, demis, practic, împreună cu toată conducerea organizației, dar fără să fie anunțat de acest lucru în mod oficial, până la această oră.

Alte stiri recente

1078 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

2245 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.