Daniel Ioniță, candidatul Partidului Prahova în Acțiune la Primăria Câmpina, propune șosele și piste de biciclete în locul căilor ferate

Politică (Categoria articolului)

Daniel Ioniță este candidatul Partidului Prahova în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 27 septembrie 2020. Adept al necesității alegerii oamenilor pregătiți, inclusiv cu studii superioare în domeniul administrației publice, în funcția de primar al unei localități de nivelul municipiului Câmpina, Daniel Ioniță ne-a vorbit recent despre câteva dintre proiectele sale, proiecte care vor avea un mare impact atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și din punct de vedere al mediului, al asigurării unor condiții cât mai bune pentru petrecerea timpului în aer liber și curat.

”Una dintre propunerile mele concrete pentru rezolvarea parțială a uneia dintre problemele acute ale Câmpinei este transformarea căilor ferate din oraș în șosele și piste pentru biciclete. Și voi detalia la modul foarte concret: căile ferate din interiorul Câmpinei, care altădată făceau legătura între marile uzine, nu mai au nicio utilitate. Eu știu modalitatea prin care terenul pe care se află calea ferată poate fi cedat de Ministerul Transporturilor către Primăria Câmpina și apoi nu ne rămâne decât să le reamenajăm, fiind disponibile inclusiv fonduri europene pentru astfel de proiecte. Apoi, pentru fiecare cale ferată în parte vom face o analiză și acolo unde spațiul permite – exemplu, în cartierul Turnătoriei - vom crea șosele, care să aibă pe laturi piste pentru biciclete, iar acolo unde spațiul nu este la fel de generos – exemplu, zona Lacului Curiacul – vom crea doar piste pentru biciclete, cu trasee care pot deveni o adevărată atracție pentru amatorii de mișcare în aer liber. Odată cu preluarea terenurilor pe care se află acum căile ferate, vor dispărea barierele, indicatoarele rutiere care impun oprirea la calea ferată, dar și gheretele acelea inestetice., care dau u aspect și mai urât unei zone și așa dezolante. Eu consider că sunt pași simpli, firești, concreți, care se pot face și care să readucă la viață aceste spații”, ne-a declarat Daniel Ioniță.
Înlocuirea căilor ferate cu șosele și piste de biciclete nu este singurul proiect ambițios al candidatului Partidului Prahova în Acțiune, Daniel Ioniță, la funcția de primar al municipiului Câmpina. ”Mai este o problemă de infrastructură pe care eu îmi propun să o rezolv. Vor dispărea toate cablurile de la suprafață, toate urmând a fi trecute prin canale speciale create sub pământ. Este o soluție foarte bună, care există deja pe o mică porțiune din zona centrală, dar care peste tot în Europa este implementată în orice localitate, oricât de mică ar fi ea. În plus, având în vedere că municipiul Câmpina se bucură de cele mai multe zile însorite pe an din țara noastră, voi demara un amplu proiect de înlocuire a tuturor stâlpilor de iluminat public cu celule fotovoltaice, economia creată la buget fiind una considerabilă, iar într-un timp extrem de scurt va amortiza investiția, dacă va trebui să o realizăm din fonduri locale”, a mai adăugat Daniel Ioniță.
(P) (La comanda Partidului Prahova în Acțiune, cod AEP 21200117)

3470 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai 11.09.2020 12:41 Domnul Ioniță, nu cumva ați preluat ideea de la cei din partidul POL Câmpina? O zi frumoasa!

Politică

3008 vizualizari
25 sept. 2021 19:18

Un an de la alegerile locale. Proiectele și... dezamăgirile POL Câmpina

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitatul acestei emisiuni – consilierul local Cosmin Raț din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL).

3301 vizualizari
23 sept. 2021 22:16

Un an de la alegerile locale. USR PLUS: "Vom vota în Consiliul Local doar ce e bun pentru Câmpina, nu și ce servește altor interese!"

1 comentarii

Pe 27 septembrie se împlinește un an de la alegerile locale care au schimbat radical reprezentativitatea politică în administrația publică. Câmpinatv.ro realizează o serie de emisiuni cu reprezentanții partidelor care fac parte din Consiliul Local și încercăm să aflăm ce a fost bine și ce nu a fost bine în acest prim an din noul mandat, cum se văd lucrurile din interiorul partidelor și, bineînțeles, din interiorul administrației locale. Invitații acestei emisiuni - consilierii locali Adina Gârbăcică și Valentin Crețu de la USR PLUS.

Alte stiri recente

487 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: