Consilierul Dragomir Enache a fost cel care a prezentat "episodul" din luna august al "Minutului Centenarului", făcând referire în expunerea sa la constituirea Consiliului Naţional al Unităţii Române, dar şi la jocurile politice din anii premergători Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
"La Paris, se constituia Consiliul Naţional al Unităţii Române, având în conducere pe Tache Ionescu - preşedinte, Vasile Lucaciu, Octavian Goga, dr. Constantin Angelescu şi Ioan T. Florescu - vicepreşedinţi. A făcut propagandă în favoarea desăvârşirii Unităţii Naţionale, fiind recunoscut de guvernele Franţei, Italiei, Marii Britanii şi Statelor Unite, drept exponent al intereselor poporului român. Pe plan intern, declinul puterii conservatoare începe la 5 august 1918, când Alexandru Marghiloman trimite Regelui demisia sa. Suveranul îi răspunde evaziv, nu o acceptă deocamdată. Autorităţile germane de ocupaţie insistă ca Regele Ferdinand să sancţioneze Legea de Ratificare a Tratatului de Pace. La 16 august 1918, Regele Ferdinand face aprecieri tari asupra legii de revizuire, la care Marghiloman răspundea prin menţinerea demisiei şi adăugarea unei critici severe asupra intrigilor de la Curte". Sunt numai câteva dintre pasajele privind jocurile politice de la finalul primului război mondial, prezentate de consilierul Dragomir Enache. (video)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.