Finanțare totală de 400.000 lei prin Programul "MOL pentru sănătatea copiilor". ONG-urile pot depune cereri până la 2 decembrie 2020

Social (Categoria articolului)

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat începerea celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilo”, destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională sau intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice.

La ediția din acest an a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor” sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Suma maximă care poate fi accesată pentru finanțarea unui proiect este de 25.000 de lei. ONG-urile din toată țara, interesate de acest program, pot formula online o solicitare de finanțare până la data de 2 decembrie 2020. Detalii și formularul de înscriere online pe www.pentrucomunitate.ro.
Dintre cele 18 organizații care au obținut finanțare în 2019, șapte au finalizat proiectele propuse și șapte se află în diferite faze de implementare, adaptând modalitățile și metodele inițiale ori găsind soluții noi, compatibile cu condițiile neprevăzute la planificare. Două proiecte de tabere terapeutice urmează a fi reprogramate, iar alte două proiecte vor fi restructurate. În cadrul proiectelor finalizate sau în curs de derulare în decursul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă – muzică și muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans și mișcare și jocuri de rol; terapii asistate de animale; terapii emoționale – teatru și confecționare de măști, terapie prin povești și povești terapeutice. 
Pandemia izbucnită la începutul acestui an ne-a adus pe toți în fața unor provocări majore, fără precedent. Acestea au accentuat dificultățile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilități sau boli cronice, precum și familiile lor. A fost nevoie de o regândire corespunzătoare a intervențiilor pentru aceștia, iar specialiștii din organizațiile partenere au dat dovadă de mult profesionalism și s-au adaptat la noile condiții. MOL România rămâne în continuare alături de cei care dezvoltă proiecte pentru a genera o schimbare în bine în viețile micilor beneficiar, se precizează în comunicatul de presă remis de MOL România.

3807 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1611 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

828 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

512 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

107 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.