Caii confiscați de pe domeniul public din Câmpina și nerevendicați de proprietari în șapte zile vor fi predați Serviciului de ocrotire a animalelor din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina va modifica, în ședința din această săptămână, Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului de gestionare a cailor confiscați de pe domeniul public. Astfel, caii abandonați sau izgoniți, precum și cei supuși relelelor tratamente vor sta în adăpost maxim șapte zile calendaristice și nu 30 de zile, așa cum prevedea vechiul regulament. Dacă în această perioadă nu sunt revendicați de proprietari sau dacă proprietarii nu plătesc amenda contravențională stabilită de municipalitate, caii vor fi predați Serviciului de ocrotire a animalelor de pe lângă Administrația Parcului Memorial "Constantin Stere" din Ploiești.

Concret, caii lăsați pe domeniul public, cei supuși la rele tratamente sau efectiv alungați de proprietari vor fi duși la adăpostul amenajat în incinta Bazei de producție de pe Strada Petrolistului, unde vor fi îngrijiți de un angajat al Serviciului spații verzi. Baza de producție aparține municipalității și este păzită de firma cu care Primăria Câmpina are contract. Aici, caii vor beneficia de apă, hrană și asistență medicală, pentru fiecare animal urmând să se aloce de la bugetul local 40 lei pe zi. După șapte zile, caii vor fi duși la Serviciul de ocrotire a animalelor din Ploiești, dacă nu vor fi revendicați de proprietari. Pentru abandonul sau izgonirea animalelor pe domeniul public, proprietarul va fi sancționat contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 - 1.500 lei, care se reduce la jumătate dacă este achitată pe loc sau în 48 de ore de la data întocmirii procesului-verbal. Proprietarul își poate recupera calul doar după plata amenzii și a costurilor cu cazarea animalului în adăpost.

3811 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 23.10.2017 11:46 Pe site-ul primăriei nu sunt publicate proiectele de hotărâre la această dată. Unde dracu este transparența?

Social

1229 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

600 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

996 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

874 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.