CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.facebook.com/clinicairisbaicoi/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Așa arată colectarea "selectivă" a sticlei la platformele de deșeuri din Câmpina...

- Actualitate -

Așa arată colectarea

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este un lucru simplu, așa cum pare la prima vedere. Și poate că administrația locală câmpineană a înțeles greșit articolele noastre în care insistam pe realizarea unei campanii reale de informare a populației, o campanie făcută din ușă în ușă, din poartă în poartă, o campanie serioasă, prin care oamenilor să li se spună, să li se arate efectiv ce au de făcut. Timp ar fi fost suficient pentru derularea unei astfel de campanii, dacă se dorea cu adevărat acest lucru. Dar cu excepția unor pliante prost făcute și a unor adrese superficiale, trimise târziu populației, nu s-a făcut nimic. Efectul lipsei de informare îl vedeți în imagini.

Omul crede că a colectat selectiv sticla dacă o aruncă la containerul cu... sticle. Dar nu știe că nu poate arunca acolo orice sticlă și oricum ar arăta ea. Nu i-a spus nimeni că recipientele trebuie să fie clătite, golite de lichid, să nu aibă capac și să fie dezlipită hârtia de pe ele, atunci când există așa ceva. Omului nu i-a spun nimeni că oglinzile și geamurile ori produsele din porțelan și din ceramică nu se aruncă la containerul cu sticle. Sunt oameni care vor să colecteze selectiv, dar nu știu cum să facă acest lucru corect, iar ei au nevoie de informație. Puțini sunt cei care se documentează singuri, care citesc, care află regulile și le respectă. De aceea era nevoie de o campanie de informare.
Sigur, sunt mulți cei care nu acordă atenție colectării selective a deșeurilor. Lucru care se vede și el din imagini. Lor trebuie să li se explice importanța acestui tip de colectare, să li se spună că pot plăti un tarif mai mic la gunoi dacă vor colecta selectiv, să li se spună că prin colectare selectivă se reduc amenzile plătite de Câmpina la Fondul de Mediu, să li se explice cum să colecteze, chiar să fie încurajați să facă asta. Nu va fi ușor și, probabil, va trece destulă vreme până când vom înțelege cu toții importanța colectării selective a deșeurilor pentru individ, pentru comunitate, pentru administrația locală. S-a pierdut destul timp până acum și poate că ar fi cazul să dăm o mai mare atenție acestei colectări selective.
Revenind la imaginile prezentate, trebuie să știți că la stația de sortare a deșeurilor se admit maxim 5% altfel de materiale/produse amestecate cu sticla, iar la Câmpina procentul se apropie de 50%. Pentru că sticla nu trebuie amestecată cu hârtie, cu plasticul, cu mâncarea, cu orice altceva. Dacă amestecul e mare, cantitatea de deșeu nu mai este considerată ca fiind colectată selectiv.


17 Oct 2019 20:22 5001 vizualizari


Comentarii






  • 20.10.2019 20:58 Deni Bun, mă apucasem sa selectez gunoiul fără sa primesc nici o lămurire scrisa sau verbala. Acumulasem 2 saci, ai mei, de recipiente din plastic. Le chiar clătisem ...la cât de scumpa e apa în Campina am facut-o, nu am scos etichetele însă . Nu sunt lămurită dacă se scot etichetele și la cele din plastic. Am fost descurajata de colectarea ''selectiva''' la gramada a Floricon, de consumul de apa scumpa pentru spălat recipiente și mai ales de timpul petrecut ca sa fac treaba asta așa ca , le-am pus pe toate gramada la gunoi. Cred ca se dorește doar scumpirea gunoiului.
  • 19.10.2019 20:24 Gigi Bine ca selectati voi la poiana campina!!
  • 19.10.2019 15:00 Călin Gherman Problema este noi plătim lunar aceeasi valoare a facturii către Floricon indiferent cât gunoi colectează acesta. Există o lege sau ordonanta care spune "plătești cât arunci". La noi este invers. Ar trebui să vedem ce cantități de gunoi menajer s strânge lunar, cât se reciclează cantitiv și prezentata o situație transparenta cetățenilor. Dintre materialele reciclabile colectate gratuit de la cetățeni, societatea Floricon încasează bani sau le preda gratuit?
  • 18.10.2019 16:09 Ciprian Buna ziua, o tot dati inainte cu platitul mai putin pentru colectarea selectiva. Platim poate cel mai mare pret la gunoi din tot judetul. Si nu, nu este mai putin, este cu 1,42 lei mai mult decat acum in conditiile in care se va colecta de doua ori pe luna. Pai despre ce vorbim? Stau cu gunoiul in curte doua saptamani ca sa platesc mai mult decat platesc acum, in conditiile in care oricum este unul din cele mai mari tarife din judet. Macar va platesc bine pentru minciunile pe care le spuneti? Sunt de acord cu colectarea selectiva dar nu in conditiile in care unii profita de asta pentru a baga mai multi bani in buzunare si ne tot mint ca ne fac un mare bine. Stiu ca nu o sa publicati comentariul - e doar pentru voi.
673 vizualizari 18 Jan 2025 09:55 A început intervenția la lucrarea de canalizare de la ”Răcitor”. Restricții de trafic în zonă

A început intervenția la lucrarea de canalizare de la ”Răcitor”. Restricții de trafic în zonă

Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.

citeste mai mult
675 vizualizari 18 Jan 2025 09:03 Consiliul Județean Prahova, măsuri pentru accelerarea realizării drumului Valea Doftanei - Săcele

Consiliul Județean Prahova, măsuri pentru accelerarea realizării drumului Valea Doftanei - Săcele

Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.

citeste mai mult
1679 vizualizari 17 Jan 2025 20:37 Un cămin al unei guri de canalizare s-a prăbușit în zona ”Răcitor” din Câmpina. HidroPrahova intervine în week-end

Un cămin al unei guri de canalizare s-a prăbușit în zona ”Răcitor” din Câmpina. HidroPrahova intervine în week-end

Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.

citeste mai mult
688 vizualizari 17 Jan 2025 20:11 Un bărbat de 45 ani, din Scorțeni, a furat un card bancar și apoi a retras de pe el peste 37.000 lei. A fost reținut de polițiști

Un bărbat de 45 ani, din Scorțeni, a furat un card bancar și apoi a retras de pe el peste 37.000 lei. A fost reținut de polițiști

În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV