CONTACT

Vești bune la început de an școlar pentru copiii din Poiana Câmpina

- Actualitate -

Vești bune la început de an școlar pentru copiii din Poiana Câmpina

Începutul unui nou an școlar vine întotdeauna cu emoții și exact așa s-a întâmplat și la Școala Gimnazială “Înv. Ion Mateescu” din Poiana Câmpina. Emoții mai mari păreau să aibă părinții, cadrele didactice și reprezentanții administrației locale, în timp ce copiii aveau atât de multe de povestit, de împărtășit cu colegii, încât emoțiile au dispărut repede.

Aproximativ 170 de elevi învață la școala din Poiana Câmpina, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. Festivitatea de deschidere a noului an școlar s-a desfășurat, ca de obicei, pe terenul de sport, pe vechiul teren de sport, pentru că există și unul nou, în spatele școlii, ceva mai mic, dar modern și pe care mai trebuie montată doar suprafața de tartan. La școala din Poiana Câmpina se derulează un proiect cu fonduri europene de modernizare și dotare a instituției și, după cum ne-a declart primarul Sergiu Constanda, lucrările din interior au fost finalizate, se mai lucrează la amenajarea curții școlii și la sala de sport. Cel mai probabil, lucrările vor fi finalizate în octombrie-noiembrie, iar până atunci, pentru protejarea copiilor, există un circuit separat de intrare în școală și, evident, de ieșire. Toți copiii vor învăța dimineața, iar primarul comunei le-a dat asigurări părinților că elevii sunt în siguranță, mai ales că lucrările se apropie de final.
Revenind la festivitatea de deschidere a noului an școlar, o altă veste bună a venit din partea directorului Școlii Gimnaziale “Înv. Ion Mateescu”, profesor Elena Nițu, care i-a anunțat pe cei prezenți că la școala din Poiana Câmpina au venit trei noi cadre didactice, o profesoară de engleză și două profesoare pentru învățământul primar. De asemenea, din acest an școlar, școala de la Poiana are și un consilier școlar, Elena Dumitrache, care le va oferi copiilor consiliere educațională individuală sau de grup pentru o mai ușoară adaptare la problemele specifice mediului școlar.
Școala din Poiana Câmpina este modernizată și reabilitată termic, dotare există și va fi completată prin intermediul proiectului cu fonduri europene, important este ca actul de învățământ să fie de calitate, iar copiii să înțeleagă că “dacă ai carte, ai parte” nu e un simplu proverb. Alături de primarul Sergiu Constanda, la festivitate au fost prezenți viceprimarul Ionuț Goran, consilierii locali Georgeta Cozma, Gabriela Nistor și Laurențiu Achim, precum și preotul paroh Cătălin Ciubotaru, care i-a binecuvântat pe copii la început de an școlar.
O mică festivitate a avut loc și la Grădinița cu program normal din Poiana Câmpina, unde învață 52 de preșcolari în trei grupe. Aici au fost, într-adevăr, emoții mari, mai ales pentru părinții copiilor din grupa mică, unii dintre acești micuți neavând, încă, nici 3 ani. Astăzi a fost festivitatea de deschidere, cu flori și urări, cu emoții inerent, dar greul de mâine începe și toată lumea este conștientă de acest lucru. În comuna Poiana Câmpina mai există o grădiniță cu program normal, în satul Bobolia, unde învață aproximativ 20 de copii.


11 Sep 2023 21:58 1989 vizualizari


Comentarii






  • 15.09.2023 02:25 Costică Dăscălescu Vă doresc mult succes in noul an școlar, tuturor cadrelor didactice , cât și elevilor. Bunicutul Școlii Poiana Câmpina vă iubește!
3194 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3338 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4372 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3718 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV