"Caravana isteților - Alege viața", un proiect educațional pus în practică la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din municipiul Câmpina este în derulare proiectul educațional "Caravana isteților - Alege viața", care are ca obiective educația rutieră a copiilor din ciclul primar și informarea lor cu privire la unele riscuri sociale. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Poliția Română și include mai multe acțiuni pe tot parcursul anului. Miercuri, doi reprezentanți ai Poliției Municipale Câmpina au avut o întâlnire interactivă cu aproximativ 50 de copii de la Școala "Cuza", subiectele fiind - comportamentul social și regulile de circulație pentru pietoni.

La întâlnire au fost prezenți copii de la clasele 0-IV, însoțiți de cadrele didactice (profesor Cristina Badea - directorul adjunct al școlii și coordonator al proiectului și profesor Raluca Mihalache - coordonator educativ) și de un reprezentant al părinților. Din partea poliției au participat agent principal Florina Marcu (Biroul Poliției de Proximitate) și subinspector Cătălin Gracea (Biroul Poliției Rutiere).
Copiilor li s-a vorbit despre câteva lucruri importante din viața de zi cu zi. De exemplu, despre comportamentul pe care trebuie să-l aibă la școală, în relația cu colegii, la ce poate duce o glumă proastă, un mic conflict sau dispută, sau comportamentul de acasă - să nu deschidă ușa străinilor, să nu dea informații despre ei, casă și familie unor persoane necunoscute etc. Apoi s-a trecut la regulile de circulație, cu exemple concrete și un filmuleț pe înțelesul celor mici despre cum trebuie să se comporte ca pietoni în trafic, atunci când merg la școală și se întorc de la școală. (video)

5249 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1616 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

833 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

806 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

162 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.