Ziua Națională a României - Ziua Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 a fost sărbătorită la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina la finalul săptămânii trecute, pentru că, dincolo de restricții și zile libere, s-a dorit marcarea acestui eveniment important din viața românilor de pretutindeni.
Cu melodii frumoase, de suflet, interpretate de elevii clasei a X-a F, pregătiți de profesoara Marilena Bejan, cu alte momente atistice, cu scurte discursuri ale directorului instituției - prof. Roxana Stan și profesorului de istorie Cristian Bunea despre semnificația zilei de 1 Decembrie, dar și cu intervenții interesante ale primarului Alin Moldoveanu și președintelui Filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Marian Dulă, astfel a fost sărbătorită Ziua Națională la Colegiul "Grigorescu". Primarul Alin Moldoveanu le-a vorbit celor prezenți despre legăturile sale de suflet cu Basarabia, prima provincia care s-a unit cu Regatul României, o unire care, din păcate, a durat doar 22 de ani. Dar o unire care dăinuie în sufletul multor români, iar Alin Moldoveanu a vorbit despre cele două alei ale domnitorilor pe care le-a realizat la Poiana Câmpina și Zaim, în Republica Moldova, tocmai ca un omagiu adus românilor de pe cele două maluri ale Prutului.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.