Ziua Națională a României - Ziua Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 a fost sărbătorită la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina la finalul săptămânii trecute, pentru că, dincolo de restricții și zile libere, s-a dorit marcarea acestui eveniment important din viața românilor de pretutindeni.
Cu melodii frumoase, de suflet, interpretate de elevii clasei a X-a F, pregătiți de profesoara Marilena Bejan, cu alte momente atistice, cu scurte discursuri ale directorului instituției - prof. Roxana Stan și profesorului de istorie Cristian Bunea despre semnificația zilei de 1 Decembrie, dar și cu intervenții interesante ale primarului Alin Moldoveanu și președintelui Filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Marian Dulă, astfel a fost sărbătorită Ziua Națională la Colegiul "Grigorescu". Primarul Alin Moldoveanu le-a vorbit celor prezenți despre legăturile sale de suflet cu Basarabia, prima provincia care s-a unit cu Regatul României, o unire care, din păcate, a durat doar 22 de ani. Dar o unire care dăinuie în sufletul multor români, iar Alin Moldoveanu a vorbit despre cele două alei ale domnitorilor pe care le-a realizat la Poiana Câmpina și Zaim, în Republica Moldova, tocmai ca un omagiu adus românilor de pe cele două maluri ale Prutului.
Primăria orașului Breaza organizează în această săptămână un târg de Paște, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, un loc al bucuriei, o idee care își caută ineditul în diversitatea activităților care se pot desfășura aici.
Într-o lume în care mulți adolescenți se confruntă cu presiuni sociale, o confuzie a identității și lipsa unei direcții clare, Asociația Câmpina Tânără (ACT) lansează o invitație sinceră și profundă către toți părinții și tinerii: haideți să vorbim, să ne ascultăm, să fim alături unii de alții!
Ediția de vineri, 11 aprilie 2025, a Seratelor Culturale ELSTAR a fost prilejul unei duble lansări de carte.
Așa cum am scris în articolul de la deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediții a Concursului Național "Umbrela Verde", ediția 2025 a însemnat 630 lucrări de desen, pictură, grafică și fotografie, realizate de elevi de la unități de învățământ din 32 județe ale țării.