Ziua Națională, sărbătorită la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Națională a României - Ziua Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 a fost sărbătorită la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina la finalul săptămânii trecute, pentru că, dincolo de restricții și zile libere, s-a dorit marcarea acestui eveniment important din viața românilor de pretutindeni.

Cu melodii frumoase, de suflet, interpretate de elevii clasei a X-a F, pregătiți de profesoara Marilena Bejan, cu alte momente atistice, cu scurte discursuri ale directorului instituției - prof. Roxana Stan și profesorului de istorie Cristian Bunea despre semnificația zilei de 1 Decembrie, dar și cu intervenții interesante ale primarului Alin Moldoveanu și președintelui Filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Marian Dulă, astfel a fost sărbătorită Ziua Națională la Colegiul "Grigorescu". Primarul Alin Moldoveanu le-a vorbit celor prezenți despre legăturile sale de suflet cu Basarabia, prima provincia care s-a unit cu Regatul României, o unire care, din păcate, a durat doar 22 de ani. Dar o unire care dăinuie în sufletul multor români, iar Alin Moldoveanu a vorbit despre cele două alei ale domnitorilor pe care le-a realizat la Poiana Câmpina și Zaim, în Republica Moldova, tocmai ca un omagiu adus românilor de pe cele două maluri ale Prutului.

5332 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1528 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2777 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

119 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

483 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: