Ziua Națională a României - Ziua Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 a fost sărbătorită la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina la finalul săptămânii trecute, pentru că, dincolo de restricții și zile libere, s-a dorit marcarea acestui eveniment important din viața românilor de pretutindeni.
Cu melodii frumoase, de suflet, interpretate de elevii clasei a X-a F, pregătiți de profesoara Marilena Bejan, cu alte momente atistice, cu scurte discursuri ale directorului instituției - prof. Roxana Stan și profesorului de istorie Cristian Bunea despre semnificația zilei de 1 Decembrie, dar și cu intervenții interesante ale primarului Alin Moldoveanu și președintelui Filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Marian Dulă, astfel a fost sărbătorită Ziua Națională la Colegiul "Grigorescu". Primarul Alin Moldoveanu le-a vorbit celor prezenți despre legăturile sale de suflet cu Basarabia, prima provincia care s-a unit cu Regatul României, o unire care, din păcate, a durat doar 22 de ani. Dar o unire care dăinuie în sufletul multor români, iar Alin Moldoveanu a vorbit despre cele două alei ale domnitorilor pe care le-a realizat la Poiana Câmpina și Zaim, în Republica Moldova, tocmai ca un omagiu adus românilor de pe cele două maluri ale Prutului.
Parcul Brâncoveanu din Breaza va găzdui sâmbătă, 2 august, ediția a V-a a Festivalului Jazz Pop Rock.
Al doilea concert din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music a adus în fața publicului Corul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.