‘Se vrea desființarea DNA pentru ca unii să fure liniștiți din banul public’

Politică (Categoria articolului)

Atacurile din ultima vreme, venite dinspre PSD - ALDE - PRU, la adresa Direcției Naționale Anticorupție nu sunt deloc întâmplătoare, consideră Monica Clinciu, consilier local și candidat la Senatul României din partea PNL Prahova.

Cel mai probabil, dacă această alianță va ajunge la putere, PSD va scoate din sertar proiectul acela mai vechi privind comasarea DIICOT cu DNA, care va însemna, practic, desființarea DNA. Acesta este scopul final. Ca DNA să dispară, pentru ca unii să poată fura liniștiți din banul public, așa cum sunt învățați’, ne-a declarat Monica Clinciu.
Aproape 66% dintre români au încredere în DNA, conform sondajelor naționale. O încredere constantă, de vreme ce, din 2014 încoace, procentul menționat nu scade sub 60%, indiferent de sondaj.
Pentru PSD, DNA a fost întotdeauna un mare motiv de îngrijorare. În ultima perioadă, la televiziunile de știri prietene ale PSD s-au întețit atacurile la adresa DNA și Codruței Kovesi. Credeți că este întâmplător? Eu nu cred. Așa cum nu cred că este întâmplătoare nici manipularea fără scrupule făcută de aceleași televiziuni în privința proiectului de reorganizare a DIICOT, al ministrului Justiției, Raluca Prună. Ministrul dorește reorganizarea DIICOT după modelul DNA, iar unii jurnaliști de casă ai PSD spun că vrea desființarea DNA. Nu, domnilor, în realitate PSD și aliații săi vor să desființeze DNA! De altfel, Sebastian Ghiță a spus-o clar că vrea eliberarea celor arestați pentru fapte de corupție și o amnistie penală. Ce înseamnă asta? Suspendarea anchetării tuturor celor acuzați că au furat din banul public. Ce poate fi mai clar de atât în privința intențiilor PSD și aliaților săi?’, a mai spus Monica Clinciu. 
(Publicitate electorală)

6469 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

3602 vizualizari
01 feb. 2023 07:33

Acuze grave dinspre PSD Câmpina spre Ploiești: ”Se fac presiuni asupra consilierilor și li se promit funcții în societăți de stat”

1 comentarii

În cadrul conferinței de presă a Organizației Câmpina a Partidului Social Democrat, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele pentru bugetul local al acestui an, președintele Ioan Mușat a lansat un atac dur spre Ploiești, mai exact spre lideri politici cu funcții importante în administrație.

3074 vizualizari
01 feb. 2023 06:52

PSD Câmpina și-a prezentat proiectele pentru bugetul local - un nou sens giratoriu, parcări, o grădină publică și... fără pasaj subteran

3 comentarii

Cu două zile înaintea ședinței Consiliului Local Câmpina în care se va discuta proiectul privind bugetul local pentru anul 2023, filiala locală a Partidului Social Democrat a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat proiectele pe care această formațiune politică le va propune ca amendamente la bugetul local.

Alte stiri recente

958 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1533 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.