Acțiuni ale Poliției Prahova: 200 de sancțiuni în trei ore. Un bărbat de 54 de ani, din Valea Doftanei, prins băut la volan

Actualitate (Categoria articolului)

Poliția Prahova a continuat și în acest weekend seria acțiunilor de amploare la nivelul întregului județ. Dincolo de aceste acțiuni, care au în primul rând un caracter preventiv, polițiștii prahoveni se confruntă și cu tot felul de alte situații mai mult sau mai puțin obișnuite.

Astfel, după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, sâmbătă, 31 iulie, în intervalul orar 18.00 - 21.00,  polițiștii prahoveni au desfășurat o acțiune pe raza întregului județ. Obiectivul activității a vizat atât prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, prevenirea și combaterea încălcării altor prevederi ale legislației privind circulaţia pe drumurile publice, cât și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor, de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, 85 dintre acestea fiind pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală. Au reținut totodată și zece permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 58.250 de lei. 
De asemenea, duminică, 1 august, in jurul orei 04.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Câmpina, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe raza comunei Valea Doftanei, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în aceeași comună. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

(Foto cu caracter ilustrativ)

4618 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Popescu 01.08.2021 20:27 Caracter preventiv sau caracter preventiv? Atenție domnilor la exprimare /redactare, doar avem pretenții de la dvs

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.