Acțiuni ale Poliției Prahova: 200 de sancțiuni în trei ore. Un bărbat de 54 de ani, din Valea Doftanei, prins băut la volan

Actualitate (Categoria articolului)

Poliția Prahova a continuat și în acest weekend seria acțiunilor de amploare la nivelul întregului județ. Dincolo de aceste acțiuni, care au în primul rând un caracter preventiv, polițiștii prahoveni se confruntă și cu tot felul de alte situații mai mult sau mai puțin obișnuite.

Astfel, după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, sâmbătă, 31 iulie, în intervalul orar 18.00 - 21.00,  polițiștii prahoveni au desfășurat o acțiune pe raza întregului județ. Obiectivul activității a vizat atât prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, prevenirea și combaterea încălcării altor prevederi ale legislației privind circulaţia pe drumurile publice, cât și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor, de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, 85 dintre acestea fiind pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală. Au reținut totodată și zece permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 58.250 de lei. 
De asemenea, duminică, 1 august, in jurul orei 04.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Câmpina, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe raza comunei Valea Doftanei, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în aceeași comună. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

(Foto cu caracter ilustrativ)

4337 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Popescu 01.08.2021 20:27 Caracter preventiv sau caracter preventiv? Atenție domnilor la exprimare /redactare, doar avem pretenții de la dvs

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.