CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

- Actualitate -

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Iată declarația de presă a Asociației Câmpina Curată:

“Votul este exprimarea opiniei cetățenilor în legătură cu alegerea reprezentanților lor în organele de conducere. Acest drept constituțional, deși este opțional, ar trebui să reprezinte o datorie civică față de noi înșine în primul rând, dar și față de membrii familiilor noastre și a comunității din care facem parte. În contextul unui an electoral 2024 foarte complicat, Asociația Câmpina Curată își propune să aducă la cunoștința cetățenilor municipiului nostru că de integritatea alegerilor din data de 9 iunie depinde liniștea și dezvoltarea micii noastre comunități, greu încercată în ultimii patru ani de lipsa de verticalitate a conducătorilor aleși în anul 2020. Alegerea acestora s-a făcut în mare parte din cauza neimplicării în procesul electoral a unei bune părți din persoanele cu drept de vot din municipiul nostru, dar și prin implicarea excesivă și coruptivă a candidaților fără scupule, cu obiective clare de fraudare.
Avem bănuieli legitime să suspectăm că, în timpul procesului electoral din anul 2020, mai multe sume de bani au fost oferite unor cetățeni din municipiul Câmpina de reprezentanți ai anumitor candidați, care au înțeles să convingă oamenii cumpărându-le voturile. Suspiciunile noastre sunt rezonabile, venind din surse credibile, prin intermediul cărora s-a aflat că plasarea acestor sume de bani s-ar fi făcut prin unele persoane cu notorietate în rândul populației, care aparent nu prezentau vreun risc moral al acestor acțiuni.
Pentru a descuraja această practică folosită destul de des, din păcate, în actul electoral din România, Asociația Câmpina Curată demarează de astăzi o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului nostru. În acest sens, am realizat un pliant cu o mică poveste, mai mult sau mai puțin ipotetică, menită să ne facă mai atenți la ce se întâmplă în jurul nostru în timpul alegerilor. Deși pare că a devenit cumva o normalitate, acest tip de comportament nu trebuie să ne definească.
Invităm astfel cetățenii municipiului Câmpina să spună STOP MITEI ELECTORALE atunci când se întâlnesc cu ea și să se IMPLICE PENTRU UN VOT CORECT, prin raportarea acesteia organelor competente. De asemenea, Asociația Câmpina Curată va oferi recompense celor care denunță practici de acest gen la alegerile din 2024. Orice tip de alegere trebuie să fie un act democratic voluntar!”

Declarația de presă a fost citită în fața mass-media de președintele Asociației Câmpina Curată, Sebastian Ștefănoiu.


27 Mar 2024 17:56 1702 vizualizari



Comentarii






  • 28.03.2024 12:39 Dhdjd O fi vorba de Moldoveanu? Parca el face din astea, si la Poiana si in Campina.
1192 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2565 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2685 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1519 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV