A fost inaugurată puntea pietonală peste râul Doftana, care leagă Bănești de Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La numai câțiva metri de podul lui Cuza peste râul Doftana, între comuna Bănești și municipiul Câmpina, a fost inaugurată luni, 21 septembrie 2020, o punte pietonală care să permită, în condiții de maximă siguranță, trecerea pietonilor și bicicliștilor de pe o parte pe cealaltă a râului, între cele două localități.

A fost un moment festiv, la care au luat parte și mai mulți lideri politici. Astfel, au fost prezenți deputatul Răzvan Prișcă, precum și liberalul Mircea Roșca, în vreme ce în mulțime se afla și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
Panglica inaugurală a fost tăiată de Gheorghe Stoica și Valentin Nichitoiu, la momentul festiv fiind prezenți și mai mulți consilieri locali.
Dincolo de discursuri - pe care le puteți urmări în materialul video - ar trebui știut că noua punte are o lungime de 190 metri, o lățime de 1,5 metri, are opt picioare, fiind construită pentru a putea rezista chiar și în condițiile unor viituri puternice. Lucrările pentru realizarea acestei punți pietonale au costat 1,5 milioane lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată în baza unui parteneriat între Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Câmpina și Consiliul Local Bănești.

3977 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • matei 21.09.2020 22:19 sa asigure trecere pietonilor SI biciclistilor? Recomandarile internationale (pentru ca standard national nu avem) spun ca pista de biciclete trebuie sa aiba macar 1,2m latime pe sens. Adica pe puntea inaugurata cu fast de presedintele CJ (!!!!) si alte nume grele, ar trebui sa circule biciclistii unul cate unul - mai intai vine unul dinspre Banesti, apoi trece unul dinspre Campina. La 15 km/h, un biciclist parcurge podul in 45 de secunde, deci o sa circule un biciclist pe minut (daca vrem circulatie din ambele sensuri). Alternativ, putem propune ca luni, miercuri si vineri sa se circule doar dinspre campina, iar marti, joi si sambata sa se circule doar dinspre banesti. si duminica sa fie inchis podul, sa se odihneasca si el.
  • Mihai Lungu 21.09.2020 22:44 Urmaresc cu atentie prin programele de campanie....Parca vad ca asta era un "punct bifat" pe vreo agenda. Si a fost finalizat datorita insistentelor proprietarului numitei agende...
  • The Mask 22.09.2020 07:19 Nu ne mai facem bine niciodata.Sa tai o panglica la o punte pietonala cu alai ,deputat,presedinte de Cj si alti indivizi spune foarte mult de balamucul in care traim.De, campania electorala e devina.Vai de noi cu asemenea conducatori.Mai erau ieri niste indivizi care se plimbau cu trenul de la Gara de nord la Otopeni...mai conteza ca e doar o linie si nu doua?... ...am facut o cale ferata cu sens unic!Au uitat sa faca si cateva parcari pentru tren...poate vrea mecanicul sa stea la o tigara!Mergeti la vot oilor si alegeti in continuare ...oferta bogata de ipocrizie!
  • The Mask 22.09.2020 07:27 Apropo de linia ferata Gara de nord Otopeni,eu propun sa o faceti doar dus...sa plecam toti din tara asta condusa de niste politicieni incompetenti!

Actualitate

24 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

1241 vizualizari
04 iun. 2023 10:27

Primim de la cititori. Cu vaca prin.... Câmpina anului 2023

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe whatsapp la numărul 0733.388.425 aceste imagini surprinse sâmbătă seară, aproape de ora 21.00, în zona Străzii Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

Alte stiri recente

1654 vizualizari
04 iun. 2023 13:49

Liga A Prahova, etapa a 33-a, penultima. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al penultimei etape din Liga A Prahova. Runda a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:

581 vizualizari
04 iun. 2023 13:26

Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu 1-4

Meci fără miză, duminică dimineață, pe stadionul din Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și AFC Brebu.