A fost inaugurată puntea pietonală peste râul Doftana, care leagă Bănești de Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La numai câțiva metri de podul lui Cuza peste râul Doftana, între comuna Bănești și municipiul Câmpina, a fost inaugurată luni, 21 septembrie 2020, o punte pietonală care să permită, în condiții de maximă siguranță, trecerea pietonilor și bicicliștilor de pe o parte pe cealaltă a râului, între cele două localități.

A fost un moment festiv, la care au luat parte și mai mulți lideri politici. Astfel, au fost prezenți deputatul Răzvan Prișcă, precum și liberalul Mircea Roșca, în vreme ce în mulțime se afla și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.
Panglica inaugurală a fost tăiată de Gheorghe Stoica și Valentin Nichitoiu, la momentul festiv fiind prezenți și mai mulți consilieri locali.
Dincolo de discursuri - pe care le puteți urmări în materialul video - ar trebui știut că noua punte are o lungime de 190 metri, o lățime de 1,5 metri, are opt picioare, fiind construită pentru a putea rezista chiar și în condițiile unor viituri puternice. Lucrările pentru realizarea acestei punți pietonale au costat 1,5 milioane lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată în baza unui parteneriat între Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Câmpina și Consiliul Local Bănești.

2665 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • matei 21.09.2020 22:19 sa asigure trecere pietonilor SI biciclistilor? Recomandarile internationale (pentru ca standard national nu avem) spun ca pista de biciclete trebuie sa aiba macar 1,2m latime pe sens. Adica pe puntea inaugurata cu fast de presedintele CJ (!!!!) si alte nume grele, ar trebui sa circule biciclistii unul cate unul - mai intai vine unul dinspre Banesti, apoi trece unul dinspre Campina. La 15 km/h, un biciclist parcurge podul in 45 de secunde, deci o sa circule un biciclist pe minut (daca vrem circulatie din ambele sensuri). Alternativ, putem propune ca luni, miercuri si vineri sa se circule doar dinspre campina, iar marti, joi si sambata sa se circule doar dinspre banesti. si duminica sa fie inchis podul, sa se odihneasca si el.
  • Mihai Lungu 21.09.2020 22:44 Urmaresc cu atentie prin programele de campanie....Parca vad ca asta era un "punct bifat" pe vreo agenda. Si a fost finalizat datorita insistentelor proprietarului numitei agende...
  • The Mask 22.09.2020 07:19 Nu ne mai facem bine niciodata.Sa tai o panglica la o punte pietonala cu alai ,deputat,presedinte de Cj si alti indivizi spune foarte mult de balamucul in care traim.De, campania electorala e devina.Vai de noi cu asemenea conducatori.Mai erau ieri niste indivizi care se plimbau cu trenul de la Gara de nord la Otopeni...mai conteza ca e doar o linie si nu doua?... ...am facut o cale ferata cu sens unic!Au uitat sa faca si cateva parcari pentru tren...poate vrea mecanicul sa stea la o tigara!Mergeti la vot oilor si alegeti in continuare ...oferta bogata de ipocrizie!
  • The Mask 22.09.2020 07:27 Apropo de linia ferata Gara de nord Otopeni,eu propun sa o faceti doar dus...sa plecam toti din tara asta condusa de niste politicieni incompetenti!

Actualitate

6117 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3023 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1551 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2112 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.