Câmpina a găzduit o interesantă expoziție cu proiectele unor studenți la Arhitectură privind Băile Telega și fostul muzeu Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

La Casa Tineretului din Câmpina a avut loc luni, 31 iulie 2023, vernisajul unei expoziții extrem de interesante, intitulată "Lacul balnear Telega - o viziune arhitecturală și istorică". Este vorba despre mai multe proiecte ce reprezintă viziunea unor studenți la arhitectură privind Băile Telega și fostul penitenciar Doftana. 

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, Uniunea Arhitecților din România - Filiala Muntenia, dar și Consiliul Județean Prahova și Primăria municipiului Câmpina. Amfitrionul evenimentului a fost Marius Voica - conferențiar universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”. Din partea celor șase echipe de stundenți care au realizat aceste proiecte a vorbit câte un reprezentant și trebuie să menționăm faptul că unii dintre tinerii arhitecți au ales chiar să-și facă lucrarea de licență cu o temă despre unul dintre aceste două obiective din comuna Telega. (video)
Au mai fost prezenți la eveniment: Costel Brezeanu - primarul comunei Telega și Roxana Pandele - arhitectul-șef al Primăriei municipiului Câmpina.
Acum, ideile prezentate în proiecte sunt extraordinare, unele chiar inovatoare, venindu-se cu soluții extrem de interesante, care pot fi considerate chiar futuriste sau măcar avangardiste. În ce măsură vreunul dintre aceste proiecte poate deveni realitate este foarte greu de spus, mai ales că, în cazul fostului Muzeu Doftana, după cum a anunțat chiar primarul Costel Brezeanu, lucrurile sunt destul de avansate, se iau acum ultimele avize, din toamnă urmând a începe lucrarea. Vă reamintim că fosta închisoare Doftana, transformată în muzeu în perioada de glorie a comunismului, este un monument istoric de clasa A, care se află în proprietatea Consiliului Local Telega. În anul 2022, clădirea a fost concensiontă pentru 49 de ani, prin licitație publică, societății Phoenicia Express SRL București, care și-a asumat prin contract o investiție de 25 milioane euro pentru reabilitarea fostului muzeu.
În privința Băilor Telega, lucrurile sunt ceva mai complicate - licitația pentru concensionarea băilor a fost deja contestată, astfel că lucrurile vor mai dura, dar primarul Costel Brezeanu a promis că va prezenta propunerile studenților de la Arhitectură câștigătorului licitației. Realist vorbind, având în vedere că viitorul câștigător al concesiunii Băilor Telega va avea un termen de un an pentru a le repune în funcțiune, sunt șanse minime pentru a se dori o investiție masivă și, implicit, ca unul dintre aceste proiecte să prindă viață.
Așadar, se poate spune că am asistat mai degrabă la un exercițiu de imaginație cu aceste proiecte. Dar interesant...

2111 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

792 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.