CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Patru oameni ajung șomeri din cauza unor răfuieli (electorale) pe care conducerea Primăriei Câmpina le are cu directorul Pieței Centrale

- Actualitate -

Patru oameni ajung șomeri din cauza unor răfuieli (electorale) pe care conducerea Primăriei Câmpina le are cu directorul Pieței Centrale

Nu s-a întâmplat niciodată până acum ca Primăria Câmpina sau vreuna dintre instituțiile din subordinea administrației locale să concedieze oameni! Se întâmplă acum, la Serviciul Public de Exploatare și Administrare a Pieței Centrale, de unde vor fi dați afară patru angajați. Și nu pentru că oamenii ar fi greșit cu ceva, ci din cauza răfuielilor politico-electorale pe care conducerea Primăriei le are cu directorul Pieței Centrale, Marian Nistor. Patru angajați vor primi preaviz înaintea Sărbătorilor Pascale doar pentru că primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi se tem de o posibilă candidatură a lui Marian Nistor la alegerile locale din 2020.

Serviciul de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale, prin vocea directorului său, Marian Nistor, a atras atenția în mai multe rânduri Primăriei și Consiliului Local asupra dificultăților cu care se confruntă în întocmirea bugetului pentru anul 2019. Și asta pentru că Piața Centrală trebuie să vireze la bugetul local 50% din venituri, așa cum a decis Consiliul Local în 2018, iar de subvenție nici nu poate fi vorba. Piața Centrală este singura instituție din subordinea administrației locale, care nu primește niciun leu subvenție de la bugetul local.
De ce s-a ajuns în această situație extreme de delicată? Piața Centrală se autofinanțează. Ca urmare a creșterii salariului minim pe economie, a acordării majorărilor salariale stabilite prin lege, a obligativității acordării indemnizației de hrană și a tichetelor de vacanță și a acordării unor drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, cheltuielile de personal la nivelul Pieței Centrale se ridică în 2019 la 1,52 milioane lei, ceea ce reprezintă aproximativ 78% din totalul cheltuielilor. Cum 50% din venituri le dă la bugetul local, Piața ajunge în situația de a nu mai avea suficienți bani, iar deficitul calculat pentru 2019 ar fi de aproape 300.000 lei. În aceste condiții, singura soluție este reducerea de personal.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 28 martie 2019, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, prin care se modifică organigrama Serviciului Public al Pieței Centrale, prin desființarea a patru posturi – două de casier metrologie, unul de îngrijitor și unul de muncitor întreținere. De asemenea, postul de șef birou venituri va fi transformat în consilier venituri. Astfel, cu mâna (votul) Consiliului Local, patru oameni vor rămâne fără loc de muncă.
În ce context vine această decizie a Executivului? După ce în Primăria Câmpina s-au făcut angajări pe bandă rulantă. După ce, la finalul anului trecut și începutul acestui an s-au demarat concursuri pentru toate posturile care mai erau libere în Primărie și apoi s-a aprobat o hotărâre a Consiliului Local pentru blocarea oricăror altor angajări. Iar la Primărie știm cu toții la ce nivel au ajuns salariile… Pentru aceste salarii se găsesc întotdeauna bani, de cele mai multe ori chiar în detrimentul unor lucrări de investiții de care Câmpina are nevoie. Însă la Piața Centrală, singura instituție din subordinea administrației locale care produce și aduce sume importante la bugetul local și singura căreia nu i se acordă subvenție, nu se poate găsi o soluție prin care să nu fie dați afară oameni. Asta, în condițiile în care la Piața Centrală sunt 25 de angajați din care patru vor rămâne șomeri de luna viitoare.

De ce se preferă această decizie absurdă și fără precedent? Pentru că directorul Pieței Centrale, Marian Nistor, poate fi în orice moment (mai ales acum, după rezolvarea problemelor cu ANI) un potențial candidat pentru funcția de primar și nimeni din Executivul câmpinean nu și-l dorește în cursa de la alegerile locale de anul viitor. Nistor trebuie discreditat și “pedepsit”, numai că, iată, vor avea de suferit oameni nevinovați. Dacă nu miza electorală este scopul acestui proiect, atunci ar fi de acord primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi să semneze alături de directorul Pieței Centrale, Marian Nistor, preavizele pentru concedierea a patru oameni în pragul Sărbătorilor Pascale?!
Probabil că subiectul va fi intens dezbătut, inclusiv politic, și în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, de joi, 28 martie. Totuși, poate ar trebui ca aleșii locali să nu uite că ei sunt singura speranță pentru cei patru angajați ai Pieței Centrale aflați în pragul disponibilizării și să dea dovadă de mai multă responsabilitate decât cei aflați în fruntea Primăriei.


25 Mar 2019 19:06 5830 vizualizari


Comentarii


 • 26.03.2019 20:24 Gabriela O decizie managerială înțeleaptă și asumată. Rămâne de văzut ce și cum v-a vota Consiliul Local. Acest Serviciu Public are nevoie de susținere pentru a funcționa și a se dezvolta în continuare la fel de frumos. Avem nevoie de această Piață unde țăranii români vin să-și comercializeze produsele obținute cu multă muncă și efort. Avem nevoie ca noi și copiii noștri să simțim gustul autentic românesc. Lăsați domnilor politicieni orgoliile și răfuielile! Faptele vorbesc!
 • 26.03.2019 13:58 L. Chiar va rog sa ii solicitați dlui Director sa vedeti cati bani a facut Serviciul Public cu foarte putini angajați . Ce frumos am evoluat de cand am fost i nfiintati. Si cum se munceste la piata. Am strâns 10 ani bani ca sa putem sa facem corpul C2. Faceti comparatie cu Piata din Ploiesti. Si apoi sa vb lumea. COMPARAȚI PIATA CENTRALĂ CU CASA TINERETULUI SAU NU STIU CE SERVICIU? ???? AM FOST SI SUNTEM O ECHIPA IN FRUNTE CU DL NISTOR.
 • 26.03.2019 12:27 Admin Constatăm cu dezamăgire că răfuielile continuă și aici, sub protecția anonimatului. Se lansează atacuri la adresa unor persoane și li se ia partea altora, folosindu-se expresii pe care le-am auzit de foarte multe ori pe holurile Casei Tineretului, la ședințele Consiliului Local Câmpina și nu numai. Despre cei patru oameni care își pierd locurile de muncă nu spune nimeni nimic, nu are nimeni nicio părere (cu mici excepții). Este atacată familia Nistor, iar Alin Moldoveanu comandă articole pe site-ul nostru... Subiectul acestui articol e cu totul altul. Din păcate, unii dintre dvs. ori nu ați citit articolul cu atenție, ori l-ați citit și nu ați înțeles nimic. Sau nu ați vrut să înțelegeți.
 • 26.03.2019 11:38 g.p Elegant ar trebui sa se retraga atat Tiseanu cat si Pitigoi.Am vazut ce pot acesti oameni....nu ne trebuie.Piata consuma,Casa Tineretului e pe pierdere,Clubul fantoma informatii tinute sub cheie,nu-s cam multi pe la aceste institutii care plimba 2 hartii si stau la cafele toata ziua si iau niste bani nemunciti?Sa lucreze la privat pe minim pe economie,devin piele si os.Tiseanu va incasa lovituri sub centura,care nu il are la mana prin Primarie si prin oras.Dar sa dam pe fata treburile,DNA isi va face abonament la Grifoni.
 • 26.03.2019 11:00 pepe Solutie simpla,desfintarea postului de DIRECTOR si relocarea banilor pentru angajati.Director la asemenea activitate ?PENIBILO-JENANT.Dar cu dosarul cum ramane ?dosarul de coruptie ,noutati ceva?asteptam .
 • 26.03.2019 10:58 Ion Primaria trebuie sa gaseasca o modalitate de a ajuta institutiile pe care le pastoreste. Daca la piata se da afara, atunci ce se intampla cu Casa Tineretului si Clubul Sportiv?
 • 26.03.2019 10:09 Ioana HAI MARIAN!!!!!!!!!
 • 26.03.2019 09:54 Ionescu Andrei Hopa, cum au apărut posta ii de serviciu. Eu am doar o intrebare: cum poate directorul unei instituții publice locale să influențeze prețul produselor comercializate de producătorii agricoli și agenții economici? Să nu îmi spuneți că prin mercurial, că au trecut 30 de ani de la revoluție
 • 26.03.2019 09:46 Gheorghe Haideti sa vorbim despre cum au ajuns toti la politia locala: Visan, Nistor, Baltag si ce a facut fiecare pentru Tiseanu.
 • 26.03.2019 09:43 Biboc Are grija Alin Moldoveanu de Tiseanu! S-a pornit. Iar dvs ii faceti jocurile dupa cate vad. Nu imi pare rau de Tiseanu, dar dl Nistor chiar nu merita! E un om de nota 10. Si dna la fel!
 • 26.03.2019 09:37 Ionela Mariane, te vrem PRIMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!! TE SPRIJINIM!
 • 26.03.2019 09:30 Carmen Domnule Alin Moldoveanu, doamna Monica Clinciu nu v-ati saturat sa comandati astfel de articole? Am inteles ca il mancati pe domnul primar de ... pe la Ploiesti si asteptati sa isi rupa gatul, dar acum si pe Nistor?
 • 26.03.2019 08:48 Ioana Serban Avem cele mai mari preturi in piata centrala pentru ca sunt si cele mai mari tarife de inchirere. Stiati asta? Stiati si ca tarifele de inchiriere le stabileste consiliul local, adica primaria si cl le voteaza? Ati vazut vreodata cum se voteaza in consiliul local, ca sunt consilieri care nici nu citesc proiectele si li se spune dinainte cum sa voteze? Mergeti o data de curiozitate la o sedinta sa vedeti ce consiliu local avem, o sa fiti mandri de ei!
 • 26.03.2019 07:58 Mihai CE MASURI IA PRIMARIA CAMPINA CA SA ISI CREASCA VENITURILE? NIMIC... SA PUNA PARCOMETRE CA SA VADA CUM O SA INCASEZE... SE PLIMBA DE COLO COLO CASIERII AIA FARA NICIUN ROST. DEGEABA
 • 25.03.2019 22:06 Bucur (plic)Tiseanu simte ca ii fuge pamantul de sub picioare si incearca sa il compromita pe Nistor. Cred ca urmeaza si Pitigoi... Atunci sa vezi distractie, ca momentul e aproape! Dar la cat de dura si urata pare sa fie inceputa lupta si cat de jos au dus aceste personaje limita, sa nu se lase cu sange!
 • 25.03.2019 21:56 Nick Ce mare e foamea la Casa cu Grifoni de sunt in stare cei de acolo sa calce si pe cadavre pentru a nu-si pierde privilegiile?!
 • 25.03.2019 21:54 Ramona Este foarte trist ca in orasul nostru se intampla asa ceva!
 • 25.03.2019 20:55 Andrei Așa-i trebuie lui Tisenanu dacă a ținut un șarpe la sân. Ar trebui să stea liniștit Horică că în campanie o să iasă sigur la iveală cum s-au dat tarabele și cum s-au făcut licitațiile în piața centrală.
 • 25.03.2019 20:39 Gigi Cel mai bun primar pentru municipiul nostru este domnul Nistor Marian. Te duci în Piața Centrală pe care o păstorește și ești jupuit datorită prețurilor mari, cele mai mari prețuri din țară. Pe bune?! Chiar suntem proști? Se vede de la o poștă că e înțelegere între domnul Tiseanu și domnul Nistor să-l aibă pe el contracandidat de la PSD, așa cum ați scris și dvs. ca Tiseanu să-și creeze un culoar favorabil pentru un nou mandat la Primărie, știindu-se foarte clar cum l-a pus director la piață și pe soția lui într-o funcție la Poliția Locală!
 • 25.03.2019 20:18 Tudorel Marian Nistor primar? Păi nu-i ajunge? I-a dat Horică teren, i-a făcut soția mare șefă pe la Poliția Locală, nu se satură? Și acum, vezi Doamne, se atacă unul pe celălalt... Hai să fim serioși!
 • 25.03.2019 20:13 Cleopatra Nistor a scăpat de ANI prin (amnistie) lege dată în Parlament și votată de toți cei care urmau să fie condamnați prin incompatibilitate. Lege pe care președintele Iohannis a trimis-o înapoi în Parlament. Avem, de când onor Tiseanu a așezat la loc călduț familia Nistor în camera banilor publici, cea mai scumpă piață. Primar Marian Nistor?!?
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
148 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de apă în localitățile unde stocruile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste lcoalități se numără și comuna Poiana Câmpina, cu satul Bobolia.

citeste mai mult
197 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1044 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1754 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV