Efectele ploii și vântului din noaptea de sâmbătă spre duminică. Un copac s-a prăbușit lângă blocul P1, la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Câmpina ca și în cea mai mare parte a județului Prahova s-au înregistrat fenomene meteorologice mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului - ploi însemnate cantitativ, însoțite de intensificări ale vântului.

În urma acestor fenomene, la Câmpina s-a înregistrat un singur incident, care, din fericire, nu a produs nici victime, nici pagube materiale, ci doar o sperietură zdravănă pentru locuitorii blocului P1 de pe Bulevardul Carol I, la intersecția cu Strada Schelelor. Un brad cu o înălțime apreciabilă a fost smuls din rădăcină de vânt și a căzut peste copertina intrării în blocul respectiv. Pompierii militari au intervenit și au degajat copacul, eliminând orice risc pentru populație.
De asemenea, la nivelul județului, după cum informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din trei locuințe (Bușteni, Azuga și Breaza) și o anexă gospodărească (Comarnic). Totodată, au acționat pentru degajarea altor trei copaci căzuți pe carosabil (Sinaia - drumul spre Cota1400, pe Strada Cameliei din Ploiești și la Provița de Jos) și a doi stâlpi de electricitate (ambii în Ploiești), dar și pentru îndepărtarea unui panou publicitar în Ploiești, care punea în pericol trecătorii. 
De asemenea, la primele ore ale zilei de duminică, pompierii mai acționează la Azuga - pentru evacuarea apei dintr-o locuință, la Valea Doftanei, pe Strada George Enescu din satul Trăisteni - pentru evacurea apei dintr-o locuință și o anexă gospodărească, la Sinaia - pe DN1, pentru degajarea unui copac căzut, și pe Strada Ghioceilor, tot din Sinaia - pentru evacuarea apei din beciul unei locuințe.

3406 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • veverita 13.12.2021 10:59 Taiati toti copacii care sunt aproape de blocuri, case, linii electrice si cladiri comericiale. Nimic care creste inalt,care poate sa cada si sa faca pagube, sa nu fie pe o raza de douazeci de metri de nici-o cladire . Radacinile pot sa strice fundatiile si pavajul iar ploaia si vantul poate da jos.copacii in timp de furtuna. Verdeata si copacii sunt frumosi dar terebuie intretinute.

Actualitate

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1595 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.