O colaborare pentru salvarea de vieți

Social (Categoria articolului)

Colaborarea dintre Asociația "Roata de Foc" și Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești tinde să devină o tradiție. S-a ajuns, iată, la cea de-a treia ediție a campaniei "Avem viața în sânge", organizată la Câmpina. În toamnă va avea loc o nouă acțiune de recoltare de sânge și colaborarea va continua de două ori pe an, de acum înainte. O colaborare menită să salveze vieți.

Practic, într-o zi liberă, angajații Centrului de Transfuzii Sanguine vin la Câmpina cu tot ceea ce este nevoie pentru recoltarea de sânge de la peste 200 de donatori. O acțiune destul de complicată, pentru că sângele nu poate fi recoltat în orice condiții, donatorul nu poate fi ținut oricum. Se aduc la Câmpina inclusiv paturile speciale și toate materialele medicale necesare. O adevărată desfășurare de forțe pentru sângele care poate salva vieți.
"Campania de la Câmpina este un lucru extraordinar pentru Centrul de Transfuzii Sanguine, având în vedere că în ultima vreme a scăzut considerabil numărul de donatori. La peste 200 de persoane câte vin astăzi la Câmpina, câștigăm foarte multe pungi valoroase de sânge pentru pacienții din spitale. Băieții de la 'Roata de Foc' ne uimesc prin organizarea lor, este un lucru extraordinar ceea ce fac ei aici!"ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine (video).

20726 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

4006 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

422 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: