În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.
În zona adiacentă Bulevardului Culturii, pe versantul dinspre râul Prahova, se aruncă gunoi cu sacul și cu sacoșa. Cu bună-știință, adică. Sunt oameni care vin și aruncă aici gunoi și asta în mod constant. Practic, unul dintre "plămânii" Câmpinei, o zonă verde importantă, care ar trebui să acționeze ca un filtru natural, este sufocată de gunoaie. Și nu e singura, din păcate. Iar degradarea aceste zone este "opera" lipsei de educație, de bun simț, de civilizație a unora dintre noi. Așa îi putem caracteriza și pe cei care stau pe bancă, pe Bulevardul Culturii, între două coșuri de gunoi, dar aruncă pe jos resturile de țigară sau cojile de semințe. Se pare că pentru unii păstrarea curățeniei este un lucru foarte complicat și ne întrebăm care ar fi soluțiile pentru a-i determina pe acești oameni să-și schimbe comportamentul, să le pese de oraș și de mediul înconjurător.
Noi continuăm campania "CÂMPINA CURATĂ" 2018 lansată săptămâna trecută. Luăm Câmpina la pas, dar așteptăm și implicarea dvs. Ne puteți trimite fotografii și filmulețe la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com sau le puteți posta pe pagina noastră de Facebook - Campinatv.
Câmpina nu poate fi un oraș curat decât dacă se implică toată lumea - cetățeni, asociații de proprietari, agenți economici, instituții publice, autorități locale, operator de salubritate.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.