Unele asociații de proprietari din Câmpina tratează problema curățeniei și dezinfecției cu maximă... superficialitate

Social (Categoria articolului)

În cursul săptămânii trecute, Primăria Câmpina a transmis tuturor asociațiilor de proprietari din municipiu un set de recomandări referitoare la luarea unor măsuri speciale de curățenie și de dezinfectare a spațiilor comune. Cu toate acestea, există situații în care nu numai că nu se respectă aceste recomandări, dar lucrurile efectiv sunt tratate cu multă superficialitate.

Pare a fi și cazul unei asociații de proprietari de pe Strada Tudor Vladimirescu, din Câmpina, acolo unde există cel mai mare bloc din localitate, reunind șase scări de bloc pe 11 niveluri, însumând 264 de unități locative (garsoniere, apartamente cu două și trei camere). Situația ne-a fost semnalată de unul dintre locatarii de aici: ”Avem inclusiv persoane aflate în autoizolare pe scara noastră și suntem disperați pentru că totul se face în bătaie de joc. Avem pe scară persoane în vârstă, copii, pentru că la un bloc cu zece etaje întâlnești toate categoriile de vârstă. Am cerut măsuri pe care le-am considerat minimale și pe care le-am văzut pe site-ul vostru că le-a solicitat și Primăria. În schimb, am primit ca răspuns programul femeii de serviciu, care este realmente o bătaie de joc - nu se folosește clor, nu se dezinfectează mânerele, clanțele, butoanele liftului. Vă rog să vedeți ce face o femeie de serviciu la un bloc cu zece etaje, unde se află inclusiv persoane aflate în autoizolare - spală și mătură parterul de două ori pe săptămână, întreaga scară, toate spațiile comune - o dată pe săptămână și spală geamurile de la intrare o dată pe lună! Nu se poate așa ceva! Suntem realmente îngroziți și facem un apel la autorități să intervină pentru a asigura securitatea medicală a tuturor celor care locuim aici!”.
Vă reamintim că administrația locală a transmis tuturor asociațiilor de proprietari din Câmpin un apel în care se menționează: ”asociațiile de proprietari au obligația să întrețină spațiile comune igieinizate în mod corespunzător (ex.1 - spălarea de două ori pe săptămână cu apă și clor activ a pardoselilor; ex. 2 - balustrade, uși, clanțe, butoane lift, interfoane igienizate frecvent cu biocide) și să informeze locatarii cu privire la măsurile de siguranță pentru situații de urgență”.
Acum, între recomandările administrației locale și ceea ce se întâmplă la blocul de pe Strada Tudor Vladimirescu este cale lungă. Cine poate interveni și ce pârghii are administrația locală să oblige administratorii asociațiilor de proprietari să se conformeze măsurilor de siguranță impuse de situația de urgență?

5367 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gigi 27.03.2020 15:27 Pai mai fratilor ,chiar nu stiti cine este dl.Pararaschiv de la as;ciatie.. Teparul teparilor,cand a venit timpul sa izoleze terasa blocului a venit cu un pomrelnic de operatiuni, de decopertare, astuparea fisurilor, membrana anticondens etc.O mare bataie de joc,au pus carton peste carton dupa care si-au luat jucarile si banii mai ales 400 lei de apartament(( cel putin))si dusi au fost ,incercand sa dau de el la asociatie raspunsul zilnic este )) momentan nu este la birou................Ce am auzit pe la blocurile de la turnatorie ca i se pregateste o mare surpriza .Neplacuta bine inteles, Acest individ este total inadecvat pentru aceasta functie . DEMISIA.. PS, A facut multe matrapazlacuri cu bani nostrii dar nu am dispozitia sa le spun acum ,mie sila de el.Poate Primaria Campina are ceva de spus Daca mai e cineva si pe acolo..O zi buna si fara virusi.......

Social

2392 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

2794 vizualizari
19 sept. 2021 13:06

Toate școlile din Câmpina au autorizație sanitară de funcționare. În privința autorizației ISU, o singură școală nu o are, încă

Toate unitățile de învățământ din municipiul Câmpina au obținut, de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, autorizația sanitară de funcționare. La nivelul județului Prahova sunt opt unități de învățământ care au început noul an școlar fără această autorizație, fiind vorba despre școli și grădinițe din cinci comune.

Alte stiri recente

750 vizualizari
20 sept. 2021 21:44

19 posturi de director și director adjunct, de la școlile și liceele din Câmpina, au fost scoase la concurs

La scurt timp după începerea noului an școlar, a început și concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Prahova, 207 posturi au fost declarate vacante și scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean, 19 dintre acestea fiind în Câmpina. Mandatele directorilor s-au încheiat în vara acestui an și au fost prelungite până la finalizarea concursului.

1042 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.