Unele asociații de proprietari din Câmpina tratează problema curățeniei și dezinfecției cu maximă... superficialitate

Social (Categoria articolului)

În cursul săptămânii trecute, Primăria Câmpina a transmis tuturor asociațiilor de proprietari din municipiu un set de recomandări referitoare la luarea unor măsuri speciale de curățenie și de dezinfectare a spațiilor comune. Cu toate acestea, există situații în care nu numai că nu se respectă aceste recomandări, dar lucrurile efectiv sunt tratate cu multă superficialitate.

Pare a fi și cazul unei asociații de proprietari de pe Strada Tudor Vladimirescu, din Câmpina, acolo unde există cel mai mare bloc din localitate, reunind șase scări de bloc pe 11 niveluri, însumând 264 de unități locative (garsoniere, apartamente cu două și trei camere). Situația ne-a fost semnalată de unul dintre locatarii de aici: ”Avem inclusiv persoane aflate în autoizolare pe scara noastră și suntem disperați pentru că totul se face în bătaie de joc. Avem pe scară persoane în vârstă, copii, pentru că la un bloc cu zece etaje întâlnești toate categoriile de vârstă. Am cerut măsuri pe care le-am considerat minimale și pe care le-am văzut pe site-ul vostru că le-a solicitat și Primăria. În schimb, am primit ca răspuns programul femeii de serviciu, care este realmente o bătaie de joc - nu se folosește clor, nu se dezinfectează mânerele, clanțele, butoanele liftului. Vă rog să vedeți ce face o femeie de serviciu la un bloc cu zece etaje, unde se află inclusiv persoane aflate în autoizolare - spală și mătură parterul de două ori pe săptămână, întreaga scară, toate spațiile comune - o dată pe săptămână și spală geamurile de la intrare o dată pe lună! Nu se poate așa ceva! Suntem realmente îngroziți și facem un apel la autorități să intervină pentru a asigura securitatea medicală a tuturor celor care locuim aici!”.
Vă reamintim că administrația locală a transmis tuturor asociațiilor de proprietari din Câmpin un apel în care se menționează: ”asociațiile de proprietari au obligația să întrețină spațiile comune igieinizate în mod corespunzător (ex.1 - spălarea de două ori pe săptămână cu apă și clor activ a pardoselilor; ex. 2 - balustrade, uși, clanțe, butoane lift, interfoane igienizate frecvent cu biocide) și să informeze locatarii cu privire la măsurile de siguranță pentru situații de urgență”.
Acum, între recomandările administrației locale și ceea ce se întâmplă la blocul de pe Strada Tudor Vladimirescu este cale lungă. Cine poate interveni și ce pârghii are administrația locală să oblige administratorii asociațiilor de proprietari să se conformeze măsurilor de siguranță impuse de situația de urgență?

4928 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gigi 27.03.2020 15:27 Pai mai fratilor ,chiar nu stiti cine este dl.Pararaschiv de la as;ciatie.. Teparul teparilor,cand a venit timpul sa izoleze terasa blocului a venit cu un pomrelnic de operatiuni, de decopertare, astuparea fisurilor, membrana anticondens etc.O mare bataie de joc,au pus carton peste carton dupa care si-au luat jucarile si banii mai ales 400 lei de apartament(( cel putin))si dusi au fost ,incercand sa dau de el la asociatie raspunsul zilnic este )) momentan nu este la birou................Ce am auzit pe la blocurile de la turnatorie ca i se pregateste o mare surpriza .Neplacuta bine inteles, Acest individ este total inadecvat pentru aceasta functie . DEMISIA.. PS, A facut multe matrapazlacuri cu bani nostrii dar nu am dispozitia sa le spun acum ,mie sila de el.Poate Primaria Campina are ceva de spus Daca mai e cineva si pe acolo..O zi buna si fara virusi.......

Social

374 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1638 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1499 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1148 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.