Mai mulți candidați la funcția de viceprimar al Câmpinei. Negocierile par să treneze

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut aproximativ două luni și jumătate de la desfășurarea alegerilor locale. Câmpina are primar în funcție, are și Consiliu Local în formulă completă, doar viceprimar nu are, lucru care ridică unele semne de întrebare.

La una dintre ședințele extraordinare ale Consiliului Local din această perioadă, primarul Alin Moldoveanu le-a spus consilierilor să-l anunțe în momentul în care au definitivat negocierile pentru funcția de viceprimar pentru a introduce pe ordinea de zi a proximei ședințe proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarului. Și de atunci, tăcere...
Este drept că avem parte de o premieră, configurația politică a Consiliului Local, rezultată în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, fiind destul de "stufoasă": nu mai puțin de nouă formațiuni politice fac parte din Consiliul Local, iar niciun partid nu are mai mult de trei consilieri dintr-un total de 19. Astfel, sunt câte trei consilieri de la PSD, Partidul Verde, PMP și USR, câte doi de la Partidul Oamenilor Liberi și PNL, câte un consilier de la PLUS și ProRomânia și un independent.
În acest context am decis să întrebăm liderii grupurilor politice din Consiliul Local sau reprezentanți ai partidelor, acolo unde nu există lideri de grup, dacă vor avea candidat propriu la funcția de viceprimar sau dacă vor susține reprezentantul unui alt partid și cum decurg negocierile. Iată răspunsurile primite:
Liviu Dumitrache, USR: ”Alianța USR-PLUS nu va avea un candidat propriu la funcția de viceprimar, dar suntem în discuții pentru a susține candidatul unei alte formațiuni politice, dacă acesta ne va convinge că poate strânge voturile necesare pentru a fi ales”.
Valentin Crețu, PLUS: ”În acest moment, nu se pune problema ca eu să candidez la funcția de viceprimar. Voi susține un alt candidat, în funcție de negocierile care vor avea loc, dar discuțiile purtate până acum nu au ajuns la niciun rezultat”.
Cezar Grama, Partidul Verde: ”Am avut mai multe discuții cu o parte dintre colegi și chiar ne-am exprimat disponibilitatea de a avea un candidat pentru funcția de viceprimar. Eu sunt dispus să candidez la această funcție și le-am spus deja acest lucru unora dintre colegii cu care am discutat. Dar nu vom avea un candidat doar de dragul de a avea, adică, dacă se conturează o majoritate cu un alt candidat, care să întrunească un vot mai larg, atunci vom lua în discuție posibilitatea de a susține și noi acel candidat”.
Horațiu Zăgan, PSD: ”Pot să vă spun doar că PSD va avea propriul candidat la funcția de viceprimar. Au existat deja o serie de discuții, mai degrabă decât negocieri, dar acestea nu au ajuns încă la niciun rezultat concret”.
Liviu Briciu, Partidul Oamenilor Liberi: ”Noi am fost, practic, primii care am anunțat deschis, public, printr-un comunicat de presă, că avem un candidat pentru funcția de viceprimar, în persoana lui Cosmin Raț. Nu pot spune că am avut negocieri cu colegi de la alte partide, dar au existat discuții care nu au ajuns până acum la niciun rezultat foarte concret”.
Dan Nica, PNL: ”Noi avem indicații clare de la centru, de la Ploiești, să nu facem declarații pe această temă. Va vedea toată lumea, la momentul potrivit, care este poziția consilierilor PNL în privința alegerii viceprimarului municipiului Câmpina”.
Costel Filip, independent: ”Eu mi-am manifestat de la bun început dorința de a candida pentru funcția de viceprimar și cred că votul câmpinenilor mă îndreptățește cel mai mult să ocup această funcție, având în vedere că am luat peste 1.000 de voturi, mai multe decât unele formațiuni politice care au intrat în Consiliul Local. Nu pot spune că au existat discuții, mai degrabă tatonări, dar cred că în scurt timp vom avea ocazia, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, ca fiecare candidat la funcția de viceprimar să ne expunem ideile, iar Consiliul Local să decidă”.
Bogdan Ene (PMP) nu a putut fi contactat pentru a avea un punct de vedere. 
Practic, în acest moment, potențialii candidați la funcția de viceprimar al municipiului Câmpina ar fi Cosmin Raț (POL), Costel Filip (independent), Livia Lupu (PSD) și, probabil, Cezar Grama (Partidul Verde). Așa cum au spus aproape toți cei cu care am discutat, negocierile purtate până acum nu au dus la niciun rezultat, astfel încât, practic, este deschisă calea asupra oricărei variante.

4838 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

111 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

1760 vizualizari
24 feb. 2024 18:37

Primim de la cititori. Copaci ciopârțiți și ghiocei rupți...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini surprinse într-o zonă centrală a Câmpinei.

Alte stiri recente

519 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

627 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.