Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA. Rechizitoriul e un "spectacol"

Social (Categoria articolului)

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef Marin Tudorică și a omului de afaceri Cristian Simion, în același dosar fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile adjunctul lui Tudorică de la Poliția Sinaia, Ionuț Roșca. Din rechizitoriul procurorilor aflăm cum poate un șef de poliție să construiască un bloc la Sinaia, cum poate vinde personal apartamentele din bloc și cum poate obține gratuit un autoturism Mercedes C 220.

Marin Tudorică, comandantul Poliției Sinaia, este acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută. Cristian Simion, administrator al unei societăți comerciale, este acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare. Ionuț Roșca este acuzat de complicitate la trafic de influență, iar pe perioada controlului judiciar nu mai are dreptul să-și exercite funcția de ofițer de poliție.
Și iată cum au stat lucrurile, potrivit procurorilor DNA: 
- Marin Tudorică a primit de la omul de afaceri Cristian Simion un autoturism Mercedes C 220, pentru a-l folosi cu titlu gratuit. În schimbul mașinii, șeful Poliției Sinaia i-a promis omului de afaceri că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, va avea grijă să nu existe probleme, prin exercitarea influenței sale asupra unor funcționari. Folosința mașinii a fost evaluată provizoriu de DNA la 49.000 euro.
- în decembrie 2015, prin intermediul adjunctului său, Marin Tudorică a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma lui Cristian Simion, în scopul influențării acestora astfel încât omul de afaceri să nu aibă probleme.
- de asemenea, în cursul anului 2010, prin intermediul lui Cristian Simion, comisarul șef Marin Tudorică a construit un bloc în Sinaia și s-a implicat direct în vânzarea apartamentelor. A făcut demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție, a comercializat efectiv apartamentele, postând chiar el anunțuri de vânzare pe site-uri specializate, trecând la anunțuri inclusiv numărul său de telefon. 
Mâine, Marin Tudorică și Cristian Simion vor fi prezentați Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Interesant este faptul că, din declarația de avere a șefului Poliției Sinaia, aflăm autoturismul Mercedes C 220 l-a cumpărat în anul 2007 și l-a vândut apoi în anul 2014, cu 10.700 euro, pentru a-și putea termina construcția casei din Câmpina, în cartierul Erupției. În realitate, mașina nu a fost vândută niciodată și nici nu putea fi vândută, pentru că nu-i aparținea, procurorii DNA demonstrând că autoturismul Mercedes C 220 se afla, de fapt, în proprietatea firmei lui Cristian Simion, iar Tudorică doar o folosea. Pe de altă parte, este foarte posibil să fie vorba despre două mașini diferite. Ca șef de poliție, Marin Tudorică avea un salariu de 5.600 lei pe lună.

7698 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1616 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

836 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

845 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

169 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.