Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA. Rechizitoriul e un "spectacol"

Social (Categoria articolului)

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef Marin Tudorică și a omului de afaceri Cristian Simion, în același dosar fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile adjunctul lui Tudorică de la Poliția Sinaia, Ionuț Roșca. Din rechizitoriul procurorilor aflăm cum poate un șef de poliție să construiască un bloc la Sinaia, cum poate vinde personal apartamentele din bloc și cum poate obține gratuit un autoturism Mercedes C 220.

Marin Tudorică, comandantul Poliției Sinaia, este acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută. Cristian Simion, administrator al unei societăți comerciale, este acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare. Ionuț Roșca este acuzat de complicitate la trafic de influență, iar pe perioada controlului judiciar nu mai are dreptul să-și exercite funcția de ofițer de poliție.
Și iată cum au stat lucrurile, potrivit procurorilor DNA: 
- Marin Tudorică a primit de la omul de afaceri Cristian Simion un autoturism Mercedes C 220, pentru a-l folosi cu titlu gratuit. În schimbul mașinii, șeful Poliției Sinaia i-a promis omului de afaceri că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, va avea grijă să nu existe probleme, prin exercitarea influenței sale asupra unor funcționari. Folosința mașinii a fost evaluată provizoriu de DNA la 49.000 euro.
- în decembrie 2015, prin intermediul adjunctului său, Marin Tudorică a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma lui Cristian Simion, în scopul influențării acestora astfel încât omul de afaceri să nu aibă probleme.
- de asemenea, în cursul anului 2010, prin intermediul lui Cristian Simion, comisarul șef Marin Tudorică a construit un bloc în Sinaia și s-a implicat direct în vânzarea apartamentelor. A făcut demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție, a comercializat efectiv apartamentele, postând chiar el anunțuri de vânzare pe site-uri specializate, trecând la anunțuri inclusiv numărul său de telefon. 
Mâine, Marin Tudorică și Cristian Simion vor fi prezentați Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Interesant este faptul că, din declarația de avere a șefului Poliției Sinaia, aflăm autoturismul Mercedes C 220 l-a cumpărat în anul 2007 și l-a vândut apoi în anul 2014, cu 10.700 euro, pentru a-și putea termina construcția casei din Câmpina, în cartierul Erupției. În realitate, mașina nu a fost vândută niciodată și nici nu putea fi vândută, pentru că nu-i aparținea, procurorii DNA demonstrând că autoturismul Mercedes C 220 se afla, de fapt, în proprietatea firmei lui Cristian Simion, iar Tudorică doar o folosea. Pe de altă parte, este foarte posibil să fie vorba despre două mașini diferite. Ca șef de poliție, Marin Tudorică avea un salariu de 5.600 lei pe lună.

6944 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.