Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA. Rechizitoriul e un "spectacol"

Social (Categoria articolului)

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef Marin Tudorică și a omului de afaceri Cristian Simion, în același dosar fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile adjunctul lui Tudorică de la Poliția Sinaia, Ionuț Roșca. Din rechizitoriul procurorilor aflăm cum poate un șef de poliție să construiască un bloc la Sinaia, cum poate vinde personal apartamentele din bloc și cum poate obține gratuit un autoturism Mercedes C 220.

Marin Tudorică, comandantul Poliției Sinaia, este acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută. Cristian Simion, administrator al unei societăți comerciale, este acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare. Ionuț Roșca este acuzat de complicitate la trafic de influență, iar pe perioada controlului judiciar nu mai are dreptul să-și exercite funcția de ofițer de poliție.
Și iată cum au stat lucrurile, potrivit procurorilor DNA: 
- Marin Tudorică a primit de la omul de afaceri Cristian Simion un autoturism Mercedes C 220, pentru a-l folosi cu titlu gratuit. În schimbul mașinii, șeful Poliției Sinaia i-a promis omului de afaceri că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, va avea grijă să nu existe probleme, prin exercitarea influenței sale asupra unor funcționari. Folosința mașinii a fost evaluată provizoriu de DNA la 49.000 euro.
- în decembrie 2015, prin intermediul adjunctului său, Marin Tudorică a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma lui Cristian Simion, în scopul influențării acestora astfel încât omul de afaceri să nu aibă probleme.
- de asemenea, în cursul anului 2010, prin intermediul lui Cristian Simion, comisarul șef Marin Tudorică a construit un bloc în Sinaia și s-a implicat direct în vânzarea apartamentelor. A făcut demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție, a comercializat efectiv apartamentele, postând chiar el anunțuri de vânzare pe site-uri specializate, trecând la anunțuri inclusiv numărul său de telefon. 
Mâine, Marin Tudorică și Cristian Simion vor fi prezentați Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Interesant este faptul că, din declarația de avere a șefului Poliției Sinaia, aflăm autoturismul Mercedes C 220 l-a cumpărat în anul 2007 și l-a vândut apoi în anul 2014, cu 10.700 euro, pentru a-și putea termina construcția casei din Câmpina, în cartierul Erupției. În realitate, mașina nu a fost vândută niciodată și nici nu putea fi vândută, pentru că nu-i aparținea, procurorii DNA demonstrând că autoturismul Mercedes C 220 se afla, de fapt, în proprietatea firmei lui Cristian Simion, iar Tudorică doar o folosea. Pe de altă parte, este foarte posibil să fie vorba despre două mașini diferite. Ca șef de poliție, Marin Tudorică avea un salariu de 5.600 lei pe lună.

7180 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1161 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

595 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.