CONTACT

Acțiune de prevenție a Poliției Câmpina la Grădinița nr. 6, din cartierul Turnătoriei

- Social -

Acțiune de prevenție a Poliției Câmpina la Grădinița nr. 6, din cartierul Turnătoriei

#SpuneNuviolenței! - este parteneriatul încheiat între Grădinița cu PP și PN ”Iulia Hașdeu”, din Câmpina, cu structurile sale subordonate -  Grădinița nr. 5 și Grădinița nr. 6, cu Poliția Municipiului Câmpina, Biroul Rutier și Biroul Ordine Publică. 

În cursul zilei de vineri, 4 noiembrie, a avut loc o activitate de prevenție în cadrul acestui parteneriat, la Grădinița nr. 6 din cartierul Turnătoriei, la care au participat preșcolarii din această grădiniță, dar și preșcolarii de la Grădinița nr. 5. Din partea Poliției a fost prezent inspector Georgiana Oprea, care a desfășurat o activitate interactivă și atractivă cu copiii. Aceștia au ascultat multe informații despre participanții la traficul rutier, despre polițisti, despre regulile de circulație, dar au și povestit multe dintre întâmplările lor pe stradă, joaca cu bicicleta, trotineta etc. Pentru că au cunoscut multe reguli de circulație și au promis că le vor respecta întotdeauna, toți copiii au fost ”invitați” în mașina de poliție, au descoperit, singuri, sunetele diferite ale sirenei. 
După plecarea reprezedntantului Poliției, copiii au pictat, așa cum au dorit ei, câteva pietricele, pe care educatoarele le-au denumit, folosind mai multe cuvinte: prietenie, iubire, răbdare, bunătate, acceptare, iertare, înțelegere, prietenie, susținere etc. și au înțeles că toate cuvintele sunt precum pietrele: odată aruncate sunt dureroase, au înțeles că trebuie să transmită, celor din jur, doar iubire, bunătate, răbdare. Cuvintele sunt precum pietrele: cu ele putem construi, dacă folosim cuvinte frumoase sau putem răni, aruncându-le înspre cei din jurul nostru, cunvinte jignitoare, insultele…  Printre pietre, printre cuvinte, toți copiii sunt prieteni buni, spunând NU violenței!


05 Nov 2022 21:36 2976 vizualizari


Comentarii






  • 06.11.2022 11:47 El Puerco Lasa-ti ma copii in pace, nu e destul ca ne terorizati pe noi?
  • 06.11.2022 11:46 El Puerco Lasa-ti ma copii in pace, nu e destul ca ne terorizati pe noi?
1931 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1736 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4536 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1723 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV