Zeci de apicultori din întreaga țară, producători individuali sau firme de profil, vor participa la cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 februarie 2020, la Casa Tineretului, organizatori fiind Asociația Apicolă "Valea Prahovei", Primăria și Consiliul Local Câmpina.
Târgul Mierii este o manifestare tradițională, organizată la Câmpina, iată, pentru al 15-lea an consecutiv. Cei interesați vor putea găsi aici zeci de sortimente de miere și, bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. De asemenea, la Târgul Mierii vor fi expuse și utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Standurile apicultorilor vor amplasate, ca de obicei, pe platoul din fața Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și în parcarea din spatele instituției. Și la ediția din acest an vor participa și apicultori din Republica Moldova, de la Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. În cadrul Târgului Mierii 2020 vor fi organizate și tradiționalele concursuri "Cel mai bun degustător" și "Cea mai bună miere", iar mascota târgului, Albinuța Nina, va fi prezentă permanent printre vizitatori, pentru a le dărui copiilor doze cu miere. În săptămâna premergătoare evenimentului, Albinuța Nina va merge și prin școlile din Câmpina, unde le va oferi miere copiilor din clasele I-IV și le va vorbi acestora despre beneficiile mierii asupra sănătății omului.
Anul acesta, de la bugetul local se vor aloca 32.000 lei pentru organizarea Târgului Mierii, sumă care include și cheltuielile legate de cazarea și masa oaspeților din străinătate, mai exact din localitățile înfrățite cu Câmpina (Cimișlia, Cahul, Kumanovo – Macedonia) și, posibil, din Katerini din Grecia, localitate cu care Câmpina urmează să se înfrățească.
Târgul Mierii de la Câmpina este cea mai importantă manifestare de acest gen din țară, la care numărul vizitatorilor depășește 10.000 persoane la fiecare ediție.
Pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina, cei mai mici dansatori din Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” au sărbătorit și ei Ziua Națională a României.
După ceremonialul de Ziua Națională a României, desfășurat în Parcul Trandafirilor, la Câmpina a avut loc un spectacol foarte frumos, în aer liber, în Parcul Regele Mihai I.
Fanfara Gold Music din Târgoviște a mai fost la Câmpina. Anul acesta, chiar pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, a revenit la invitația Farmaciei Medimfarm.
În ciuda vremii reci, destul de mulți câmpineni au fost prezenți în Parcul Trandafirilor din zona Notariatelor, acolo unde s-a sărbătorit Ziua Națională a României.