În perioada 14-16 februarie 2020, la Câmpina va avea loc cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii

Eveniment (Categoria articolului)

Zeci de apicultori din întreaga țară, producători individuali sau firme de profil, vor participa la cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 februarie 2020, la Casa Tineretului, organizatori fiind Asociația Apicolă "Valea Prahovei", Primăria și Consiliul Local Câmpina.

Târgul Mierii este o manifestare tradițională, organizată la Câmpina, iată, pentru al 15-lea an consecutiv. Cei interesați vor putea găsi aici zeci de sortimente de miere și, bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. De asemenea, la Târgul Mierii vor fi expuse și utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Standurile apicultorilor vor amplasate, ca de obicei, pe platoul din fața Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și în parcarea din spatele instituției. Și la ediția din acest an vor participa și apicultori din Republica Moldova, de la Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. În cadrul Târgului Mierii 2020 vor fi organizate și tradiționalele concursuri "Cel mai bun degustător" și "Cea mai bună miere", iar mascota târgului, Albinuța Nina, va fi prezentă permanent printre vizitatori, pentru a le dărui copiilor doze cu miere. În săptămâna premergătoare evenimentului, Albinuța Nina va merge și prin școlile din Câmpina, unde le va oferi miere copiilor din clasele I-IV și le va vorbi acestora despre beneficiile mierii asupra sănătății omului.
Anul acesta, de la bugetul local se vor aloca 32.000 lei pentru organizarea Târgului Mierii, sumă care include și cheltuielile legate de cazarea și masa oaspeților din străinătate, mai exact din localitățile înfrățite cu Câmpina (Cimișlia, Cahul, Kumanovo – Macedonia) și, posibil, din Katerini din Grecia, localitate cu care Câmpina urmează să se înfrățească.
Târgul Mierii de la Câmpina este cea mai importantă manifestare de acest gen din țară, la care numărul vizitatorilor depășește 10.000 persoane la fiecare ediție.

3810 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cris adi 27.01.2020 19:45 DE CE PLATESTE PRIMARIA, CAZAREA SI MASA STRAINILOR?
  • Admin 27.01.2020 19:52 Pentru că Primăria i-a invitat. Sunt delegații din orașele cu care este înfrățit municipiul Câmpina.
  • Rodica 16.02.2020 09:36 Buna ziua! Ar fi bine ca pe viitor organizatorii sa anunte si programul direct pe afis, ca in orice tara civilizata, mai ales ca turistii din alte localitati nu au de unde afla decat cautand pe internet ,cazul meu. Multumesc anticipat!

Eveniment

2817 vizualizari
04 apr. 2021 08:30

Credincioșii romano-catolici au primit Sfânta Lumină a Învierii

Credicioșii romano-catolici din Câmpina au primit, seara trecută, Lumina Învierii la Biserica "Sfântul Anton de Padova" din municipiu. Într-un număr mai redus comparativ cu alți ani, cu mască de protecție și respectând distanțarea socială, credincioșii au asistat, de la ora 20.00, la Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan, slujbă care a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

3135 vizualizari
26 mar. 2021 19:35

"Basarabia, pământ românesc", un eveniment (online) dedicat unirii Basarabiei cu Țara Mamă

1 comentarii

Pe 27 martie 2021 se împlinesc 103 ani de când Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind prima provincie istorică adusă la Țara Mamă. Oficial, această unire nu a durat "de-a pururi și totdeauna" așa cum scria în Actul Unirii, ci până în 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Dar în sufletele românilor de dincolo și dincoace de Prut, unirea de la 27 martie 1918 dăinuie și azi. Și o sărbătorim chiar și în această perioadă dificilă, marcată de pandemie.

Alte stiri recente

2158 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3443 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.