În perioada 14-16 februarie 2020, la Câmpina va avea loc cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii

Eveniment (Categoria articolului)

Zeci de apicultori din întreaga țară, producători individuali sau firme de profil, vor participa la cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 februarie 2020, la Casa Tineretului, organizatori fiind Asociația Apicolă "Valea Prahovei", Primăria și Consiliul Local Câmpina.

Târgul Mierii este o manifestare tradițională, organizată la Câmpina, iată, pentru al 15-lea an consecutiv. Cei interesați vor putea găsi aici zeci de sortimente de miere și, bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. De asemenea, la Târgul Mierii vor fi expuse și utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Standurile apicultorilor vor amplasate, ca de obicei, pe platoul din fața Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și în parcarea din spatele instituției. Și la ediția din acest an vor participa și apicultori din Republica Moldova, de la Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. În cadrul Târgului Mierii 2020 vor fi organizate și tradiționalele concursuri "Cel mai bun degustător" și "Cea mai bună miere", iar mascota târgului, Albinuța Nina, va fi prezentă permanent printre vizitatori, pentru a le dărui copiilor doze cu miere. În săptămâna premergătoare evenimentului, Albinuța Nina va merge și prin școlile din Câmpina, unde le va oferi miere copiilor din clasele I-IV și le va vorbi acestora despre beneficiile mierii asupra sănătății omului.
Anul acesta, de la bugetul local se vor aloca 32.000 lei pentru organizarea Târgului Mierii, sumă care include și cheltuielile legate de cazarea și masa oaspeților din străinătate, mai exact din localitățile înfrățite cu Câmpina (Cimișlia, Cahul, Kumanovo – Macedonia) și, posibil, din Katerini din Grecia, localitate cu care Câmpina urmează să se înfrățească.
Târgul Mierii de la Câmpina este cea mai importantă manifestare de acest gen din țară, la care numărul vizitatorilor depășește 10.000 persoane la fiecare ediție.

2675 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cris adi 27.01.2020 19:45 DE CE PLATESTE PRIMARIA, CAZAREA SI MASA STRAINILOR?
  • Admin 27.01.2020 19:52 Pentru că Primăria i-a invitat. Sunt delegații din orașele cu care este înfrățit municipiul Câmpina.
  • Rodica 16.02.2020 09:36 Buna ziua! Ar fi bine ca pe viitor organizatorii sa anunte si programul direct pe afis, ca in orice tara civilizata, mai ales ca turistii din alte localitati nu au de unde afla decat cautand pe internet ,cazul meu. Multumesc anticipat!

Eveniment

2364 vizualizari
27 feb. 2020 11:16

Direcția 5 vine la Câmpina pentru a spune publicului "Povestea noastră - 30 de ani"

Municipiul Câmpina este inclus în Turneul Național DIRECȚIA 5 - "Povestea noastră - 30 de ani". Concertul din cadrul acestui turneu aniversar va avea loc pe 19 martie 2020, de la ora 19.30, la Casa de Cultură "Geo Bogza". 

4005 vizualizari
23 feb. 2020 12:07

Un volum captivant, lansat la Câmpina de cercetătorul Mirel Bănică: "Bafta, Devla și Haramul. Studii despre cultura și religia romilor"

După senzaționalul volum "Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor în România contemporană", Mirel Bănică vine în fața publicului cititor cu o nouă provocare: "Bafta, Devla și Haramul. Studii despre cultura și religia romilor". Antropolog și sociolog, doctor în științe politice, cercetător la Institutul de Istoria Religiilor, Mirel Bănică ne oferă o formidabilă incursiune în lumea foarte puțin cunoscută a romilor. Volumul, rodul unei cercetări minuțioase și a unei munci de teren care a durat câțiva ani buni, a fost lansat vineri, 21 februarie 2020, la Câmpina, în cadrul Seratelor Culturale Elstar.

Alte stiri recente

4 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1153 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.