În perioada 14-16 februarie 2020, la Câmpina va avea loc cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii

Eveniment (Categoria articolului)

Zeci de apicultori din întreaga țară, producători individuali sau firme de profil, vor participa la cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina. Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 februarie 2020, la Casa Tineretului, organizatori fiind Asociația Apicolă "Valea Prahovei", Primăria și Consiliul Local Câmpina.

Târgul Mierii este o manifestare tradițională, organizată la Câmpina, iată, pentru al 15-lea an consecutiv. Cei interesați vor putea găsi aici zeci de sortimente de miere și, bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. De asemenea, la Târgul Mierii vor fi expuse și utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Standurile apicultorilor vor amplasate, ca de obicei, pe platoul din fața Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și în parcarea din spatele instituției. Și la ediția din acest an vor participa și apicultori din Republica Moldova, de la Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. În cadrul Târgului Mierii 2020 vor fi organizate și tradiționalele concursuri "Cel mai bun degustător" și "Cea mai bună miere", iar mascota târgului, Albinuța Nina, va fi prezentă permanent printre vizitatori, pentru a le dărui copiilor doze cu miere. În săptămâna premergătoare evenimentului, Albinuța Nina va merge și prin școlile din Câmpina, unde le va oferi miere copiilor din clasele I-IV și le va vorbi acestora despre beneficiile mierii asupra sănătății omului.
Anul acesta, de la bugetul local se vor aloca 32.000 lei pentru organizarea Târgului Mierii, sumă care include și cheltuielile legate de cazarea și masa oaspeților din străinătate, mai exact din localitățile înfrățite cu Câmpina (Cimișlia, Cahul, Kumanovo – Macedonia) și, posibil, din Katerini din Grecia, localitate cu care Câmpina urmează să se înfrățească.
Târgul Mierii de la Câmpina este cea mai importantă manifestare de acest gen din țară, la care numărul vizitatorilor depășește 10.000 persoane la fiecare ediție.

3038 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cris adi 27.01.2020 19:45 DE CE PLATESTE PRIMARIA, CAZAREA SI MASA STRAINILOR?
  • Admin 27.01.2020 19:52 Pentru că Primăria i-a invitat. Sunt delegații din orașele cu care este înfrățit municipiul Câmpina.
  • Rodica 16.02.2020 09:36 Buna ziua! Ar fi bine ca pe viitor organizatorii sa anunte si programul direct pe afis, ca in orice tara civilizata, mai ales ca turistii din alte localitati nu au de unde afla decat cautand pe internet ,cazul meu. Multumesc anticipat!

Eveniment

3112 vizualizari
28 iun. 2020 12:45

72 de ani de la întâlnirea reprezentanților partidelor comuniste din Europa la Castelul Voila, din Câmpina. Comandase Stalin asasinarea aici a liderului iugoslav Tito?

1 comentarii

În urmă cu exact 72 de ani, pe 28 iunie 1948, în salonul spațios și luminos de la parterul Castelului Voila, avea loc o întâlnire importantă a reprezentanților partidelor comuniste din Europa. Întâlnirea fusese convocată în mare grabă de însuși liderul sovietic Iosif Visarionovici Stalin și sunt mulți istorici care afirmă că la Câmpina se dorea chiar asasinarea liderului comunist iugoslav Tito. 

3549 vizualizari
23 iun. 2020 20:00

Festivitate de absolvire a gimnaziului, la Școala "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Festivitățile de absolvire sunt întotdeauna emoționante, pentru elevi, pentru profesori, pentru toți prezenți la aceste evenimente. Se încheie un capitol în viața elevului, el trece într-o altă etapă a vieții, pășește pe un drum nou, poate mai greu, se desparte de colegii alături de care a petrecut ultimii ani. Anul acesta, un an școlar atipic, marcat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, emoțiile absolvirii au fost parcă și mai mari. Sau cel puțin asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", unde la finalul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a. 

Alte stiri recente

2213 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

1852 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.